Kdybychom dali třetí a čtvrtý gól, mohlo to být jiné, ohlíží se za zápasem v Šumperku Josef Skořepa

04.12.2015 / Zdeněk Drla

Jedenáct zápasů, třiatřicet bodů. Série, kdy od konce října nepoznala Dukla hořkost porážky, skončila druhý prosincový den v podhůří Jeseníků. Vedoucí Jihlava prohrála na ledě posledního Šumperka 2:6. „Oklepeme se z toho. Jdeme do dalších zápasů a věřím, že budeme zase vyhrávat," hlásí útočník Josef Skořepa s tím, že tým se chce znovu naladit na vítěznou vlnu.

Šumperk se do středečního podvečera krčil na posledním místě tabulky WSM Ligy. Poslední tři domácí zápasy (byť dvakrát v nastaveném čase) vyhrál. Ve 29. kole uhráli Draci proti Dukle stejný výsledek jako čtrnáct dnů před tím proti Prostějovu. „Pro nás to byl špatný zápas. Přerušili jsme skvělou vítěznou sérii," mrzí Josefa Skořepu. „Ale čeká nás další zápas, který chceme zase vyhrát," vyhlíží k sobotnímu domácímu duelu proti Přerovu třiatřicetiletý útočník.

Zápas začal v ostrám tempu, do vedení šli jako první domácí Draci, kteří využili hned první nabídnutou přesilovku. Dukla však dokázala ještě do první sirény skóre otočit. To ale bylo vše. Pak už "úřadovali" pouze domácí střelci a červenožlutý tým si odvezl ze severní Moravy šestigólový příděl. „Měli jsme řadu šancí. Kdybychom dali třetí a čtvrtý gól, mohlo to být jiné. Oni ale vyrovnali, byli v laufu a dali na 3:2. Ne že by nás to vyloženě položilo, ale oni si možná víc věřili a napadalo jim to tam. My jsme chtěli vyrovnat a otočit skóre. Jak jsme ale otevřeli hru, jezdili nám pořád dva na jednoho a dokázali to sehrát a využít toho," rozebírá zápas Josef Skořepa, který je autorem druhého jihlavského gólu na šumperském ledě. „Zatahoval jsem puk do pásma, dal jsem to Jerglíkovi, on na sebe natáhnul dva hráče i gólmana a dával mi to za beky, objel jsem bránu, která byla úplně prázdná, pak už to pro mě bylo lehké," popisuje svoji čtrnáctou trefu nejlepší střelec Dukly.

Dukla si v zápase s Draky vytvořila řadu šancí, proměnila však jen dvě. „Jedenáct zápasů nám to padalo do branky, teď nám puk poskakoval po brankovišti. Bohužel, nedali jsme," uzavírá hodnocení třetího vzájemného měření sil se Šumperkem.

Středeční prohra Dukly na severu Moravy byla pro mnohé překvapením, v tomto kole se trápili i další favorité. Pražská Slavia kupříkladu prohrála v Prostějově či českobudějovický Motor ztratil bod v Litoměřicích. „Soutěž je hodně vyrovnaná, i když bodově to tak nevypadá. Poslední může vyhrát s prvním," přemítá Josef Skořepa a hodnotí i šumperského soupeře. „Sám tomu nerozumím, proč jsou tak dole. Nehrají špatný hokej."

Prohru teď musí hráči z krajského města Vysočiny hodit za hlavu a soustředit se na další duely. Do konce základní části jich zbývá ještě třiadvacet. „Doufám, že to na nás žádné následky nezanechá. Oklepeme se z toho. Jdeme do dalších zápasů a věřím, že budeme zase vyhrávat," dodádvá jihlavská jednaosmdesátka.