Bylo to pro mě specifické utkání, říká útočník Josef Skořepa

09.12.2015 / Ondřej Terber

Ve středu se na Horáckém zimním stadionu představily Benátky nad Jizerou, které se nacházely na dvanáctém místě tabulky WSM ligy. Jihlava se musela po pondělní porážce v Kladně opět soustředit na soupeře opačného konce tabulky a na zisk tří bodů. Utkání prožíval zcela jinak Josef Skořepa, který působil ještě minulou sezónu právě v Benátkách, kde dělal dokonce i kapitána. „Pro mě to bylo takové těžké a specifické utkání“ říká po utkání jihlavský útočník.

Jihlava do utkání nevstoupila ideálně, když se již po padesáti šesti vteřinách po přesilové hře prosadily Benátky a Dukla musela otáčet vývoj zápasu. Nejinak viděl zápas Josef Skořepa, který působil v Benátkách nad Jizerou deset let a dělal i dokonce kapitána. „Pro mě to bylo takové těžké a specifické utkání. Když jsem hrával za Benátky, tak každý říkal že se proti nám hraje špatně a dneska jsem to poznal na svoji kůži. Jsou tam mladí brusliví kluci a hrají takový ten rychlý a důrazný hokej do těla,“ poohlíží se stručně za utkáním jihlavský útočník.

Právě Josef Skořepa se postaral o druhý gól Dukly, který znamenal zároveň vítězný gól. „No tak já mám v přesilovkách takovou tu černou práci na brankovišti, která není moc vidět. Tam to Tomáš Kaláb s Michalem Důrasem krásně sehráli a pak to vystřelili na bránu a já už to jen dorazil do odkryté brány, takže relativně jednoduchý gól pro mě,“ říká skromně. Třiatřicetiletý hokejista zaznamenal za Benátky v minulé sezóně čtrnáct branek a v té letošní už má za Duklu v polovině soutěže na kontě patnáct branek. „Samozřejmě jsem za to rád, ale důležité jsou tři body,“ říká Josef Skořepa.

Za zápasem se také ohlédl šestnáctiletý brankář Dukly Jakub Škarek, který pustil za svá záda pouze jediný pokus ze 34 střel. „Když jsem dostal v té první minutě gól, tak jsem si říkal, ať tam hlavně vydržím celý zápas. Naštěstí kluci pak začali výborně bránit a nepouštěli soupeře do nějakých větších šancí. Myslím si, že bylo klíčové to, že jsme to otočili ve třetí třetině na 3:1 a vyhráli jsme,“ říká talentovaný brankář.

Dvě minuty před koncem musel jihlavský gólman čelit důležité zkoušce, když bylo nařízeno trestné střílení pro Benátky a mohlo tak být ještě ke konci utkání drama. „Každé trestné střílení je stejně těžké, ať je to na začátku nebo ke konci utkání. Mě ještě před trestným střílením říkal Josef Skořepa, ať si dávám pozor na toho hráče, že rád střílí pod vyrážečku a naštěstí mě to trefilo do hokejky a nebylo žádné drama,“ dodává Jakub Škarek.

V dalším utkání se Dukla představí na ledě Prostějova, kde Duklu nečeká jistě nic jednoduchého. „Vyhrát tam by bylo určitě dobré a hlavně tři body,“ doufá Jakub Škarek. Prostějov v posledním utkání porazil Most 3:0 a na svém ledě to bude chtít určitě potvrdit. Zápas začíná v sobotu od 17:00 a Dukla bude chtít navázat na výhru proti Benátkám nad Jizerou.