Ex-benátecký Josef Skořepa radil Jakubu Škarkovi, jak chytit trestné střílení

10.12.2015 / Tomáš Lysý

Jednoduchý zápas to rozhodně nebyl. A to ani pro celý tým Dukly, která na tradičně nepříjemné Benátky nastoupila dva dny po porážce s Kladnem, ač nepodala špatný výkon. Ani pro Josefa Skořepu, který za Benátky v posledních deseti letech odehrát bezmála šest stovek zápasů. „Když jsem hrál za Benátky, tak každý říkal, že se proti nim špatně hraje. A teď poznávám, že tomu tak fakt je,“ říká útočník, který v závěru zápasu při trestném střílení poradil Jakubu Škarkovi. „Pepa Skořepa mi před trestným střílením říkal, že ten hráč rád střílí pod vyrážečku, tak jsem si dal pozor,“ prozrazuje šestnáctiletý gólman. Oba dva mají velký podíl na výhře Dukly 3:1.

Josef Skořepa poznal, jaké je to hrát proti Benátkám

Kdopak by si na něj v modrobílém dresu partnerského týmu Liberce nepamatoval. Šikovný útočník, který zaměstnával obranu a muže v masce Dukly pravidelně od sezony 2008/09, kdy Benátky kroutili svojí premiérovou sezonu ve WSM Lize. Gólmani David Honzík s Jakubem Škarkem mohou být rádi, že nyní je Josef Skořepa na stejné straně barikády. Zápas pro jihlavskou jednaosmdesátku právě díky předchozímu angažmá nebyl vůbec jednoduchý. „Pro mě je to těžké, specifické. Musím se s tím vyrovnat. Vždy, když jsem hrál za Benátky, tak každý říkal, že se proti nim hraje špatně. A teď poznávám, že se fakt proti Benátkám hraje špatně,“ přiznává nejlepší střelec týmu, který má v sezoně již patnáct přesných zářezů.

Jakub Škarek chtěl po prvním gólu zůstat v brance co nejdéle

Zápas proti Benátkám nebyl jednoduchý ani pro Jakuba Škarka. Šestnáctiletý gólman totiž musel v polovině první minuty čelit přesilové hře soupeře a v čase 0:56 inkasoval. Bývalý jihlavský bek Roman Čermák zavezl puk, vystřelil a Jan Plodek tečoval kotouč mimo dosah gólmana. „Po prvním gólu v první minutě jsem si říkal, abych v brance vydržel celý zápas. Moc dobré pocity to nebyly,“ podotýká mladý gólman, který tentokrát dostal místo v brance před Davidem Honzíkem. „Jsem rád, že je tady zrovna David Honzí. Je to fajn kluk, je s ním sranda. Když mi něco nejde, tak mi poradí, jak to mám dělat. Je to jeden z nejlepších kolegů, co jsem kdy měl,“ chválí na dálku svého gólmanského kolegu.

Trenéři František Zeman a Antonín Nečas hodnotí zápas Jihlava – Benátky 3:1

Autor videí: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu Dukla – Benátky 3:1

Autor: HZStv1