Rozhodly individuální chyby, které soupeř dokázal potrestat, hodnotí prohru v Prostějově David Březina

14.12.2015 / Zdeněk Drla

Ani jeho dva góly na bodový zisk nestačily. Útočník David Březina skóroval v zápase 33. kola WSM Ligy na ledě Prostějova už v 77. vteřině. Další gól přidal v 10. minutě. A pak se začaly dít věci. Hosté z Vysočiny v zápase čtyřikrát vedli, Jestřábi dokázali vždy srovnat krok. A tři minuty před koncem dokonali obrat. Dukla prohrála 5:6. Všechny body tak zůstaly na Hané. "Byl to hodně hektický zápas," ohlíží se za sobotním duelem autor dvou gólů a jedné asistence David Březina.

Kdo přišel na prostějovský zimní stadion pár minut po sedmnácté hodině, tak neviděl první gól jihlavské Dukly. David Březina totiž rozvlnil síť za Lubošem Horčičkou už po sedmasedmdesáti vteřinách hry. Stejný hráč se prosadil - a znovu po asistenci Jakuba Fleka - i v polovině první periody a zvyšovat tak na 2:0 z pohledu hostující Jihlavy. "Bylo to docela snadné vedení," hodnotí své dvě trefy dvaadvacetiletý mladík.

Jestřábi stihli ještě do první sirény srovnat a i když jim Dukla dokázala ještě třikrát poodskočit o gól, vždy se dotáhli. "Prostějovským fanouškům se zápas musel líbit víc, našim fanouškům už asi méně," říká trpce čtvrtý nejlepší střelec Dukly, který se do statistik v aktuálním ročníku WSM Ligy zapsal jako autor gólu už osmkrát.

Zdá se, že na moravských kluzištích se Dukle moc nedaří. Před časem utržila šestigólový příděl v Šumperku, teď stejný počet v Prostějově. "Není to tím, že by se nám s moravskými soupeři nedařilo, spíš rozhodly individuální chyby, které soupeř dokázal potrestat. Nevyšly nám shodou okolností tyto dva zápasy," přemítá David Březina.

Aktuálně probíhá druhá plánovaná týdenní pauza, další kolo je na programu oficiálně až v úterý 22. prosince, Dukla se však představí svým fanouškům už 16. prosince, kdy vyzve pražskou Slavii, která požádala o předehrávku předvánočního kola. "Ve středu půjdeme do zápasu s čistou hlavou s cílem urvat nejlépe všechny tři body," hlásí rozhodně David Březina.