6:5
(2:2, 1:2, 3:1)

Dukla nad Prostějovem čtyřikrát vedla, jenže vůbec nezvládla závěr utkání a jede domů bez bodů

12.12.2015 / Radim Nemela

Do zápasu na ledě Jestřábů vstoupila Jihlava skvěle. Již ve druhé minutě jí poslal do vedení David Březina a stejný hráč v desáté minutě zvýšil vedení hostí. Jenže domácí ještě do konce třetiny během dvou minut srovnali stav. Také ve druhé části se Dukla dostala do vedení, a to hned dvakrát, mezi góly Michala Důrase a Jakuba Fleka se vešla pouze trefa domácího Jakuba Illéše. Prostějovu se podařilo v devětačtyřicáté minutě srovnat, ale když o dvě minuty později dal pátý gól Jihlavy Dávid Gríger, vypadalo to s hosty dobře. Jenže červenožlutým se vůbec nevydařil závěr zápasu. Během posledních čtyř minut dvakrát inkasovali a podlehli Jestřábům 5:6.
12.12.2015 17:00, WSM Liga - 33. kolo

LHK Jestřábi Prostějov

Horčička – Drtina, Vokurka, Špaček, Sova, Husák, Protivný – Cetkovský, Dragoun, Venkrbec – Novák, Moskal, Volek – Šlahař, Meidl, Čuřík – Zadražil, Illéš, Luňák
6

HC Dukla Jihlava

Honzík – Štebih, Grebenyuk, Kaláb, Šimek, Parýzek, Zadražil, Dundáček – Gríger, Melenovský, Diviš – Důras, Skořepa, Jergl – Flek, Březina, Anděl – Malec
5
Branky a nahrávky: 14. Meidl (Čuřík), 16. Novák (Moskal, Drtina), 36. Illéš (Drtina, Zadražil), 49. Dragoun (Cetkovský, Drtina), 56. Venkrbec (Cetkovský), 58. Venkrbec (Dragoun) – 2. Březina (Flek), 10. Březina (Flek), 25. Důras (Diviš), 37. Flek (Březina, Anděl), 51. Gríger (Jergl, Melenovský). Rozhodčí: R. Trombík – Ganger, Konvička. Vyloučení: 2:2. Bez využití. . V oslabení: 1:0. Diváci: 1353. Střely na branku: 47:31. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4, 4:4, 4:5, 6:5.

Průběh utkání

Do utkání vstoupila bez debat lépe Jihlava a skóre se měnilo už po sedmdesáti sedmi sekundách, kdy přečíslení zakončil David Březina a rozjásal skupinku jihlavských fanoušků. Hosté stále byli aktivnějším týmem a v desáté minutě se o slovo znovu přihlásil David Březina, který z rohu šťastně překonal Horčičku a dal Dukle dvoubrankový náskok. Červenožlutí se však z dvoubrankového vedení radovali pouhé zhruba tři minuty, když se kotouče chopil Václav Meidl, který po Čuříkově asistence snížil. Hanáci znovu jásali o dvě minuty později, když střelu Patrika Moskala bekhendem dorazil Martin Novák a srovnal na 2:2. Poslední pětiminutovka nabídla trochu klidnější hru a do kabin se šlo s remízovým stavem.

Stejně jako první část i prostřední začala lépe pro hosty, kterým aktivita přinesla ovoce po pěti minutách hry, kdy Michal Důras za přispění trochy štěstí dokázal poslat po ledě puk za Horčičkova záda. Velkou možnost vyrovnat měli Prostějovští v přesilovce pět na tři, kdy se vyznamenal hostující gólman Honzík a dočasně udržel pro Duklu vedení. Kýženého vyrovnání se Hanáci dočkali až v šestatřicáté minutě, kdy nejnovější přírůstek v týmu Zadražil poslal puk na Drtinu, jehož ránu tečoval Jakub Illéš a vyrovnal na 3:3. Radost z gólu však na domácí střídačce trvala pouze 31 sekund, protože přesně tak dlouho trvalo, aby se Jihlava dostala do šance a Jakub Flek vrátil vedení na její stranu. Po druhé dvacetiminutovce tak hostující celek mohl být spokojenější, protože vedl 4:3.

Hned na začátku poslední třetiny se domácí museli bránit, protože byl vyloučen Sova, Dukla však nabídnuté možnosti nevyužila. Na větší vzrušení jsme si museli počkat takřka až do poloviny třetí dvacetiminutovky, ale stálo to za to. Nejprve Michal Dragoun dokázal zasunout kotouč za Honzíka a srovnat na 4:4, ovšem necelé dvě minuty poté opět hosté strhli vedení na svoji stranu, když si Prostějovští nepohlídali Davida Grígera. V pětapadesáté minutě to vypadalo na velkou komplikaci v cestě za vyrovnáním domácího týmu, když byl vyloučen Zadražil, ovšem Hanáci asi lépe oslabení sehrát nemohli, Jihlavští udělali chybu a Cetkovský s Venkrbcem ujeli dva na jednoho, první jmenovaný střílel neúspěšně, ale dorážka druhého už letěla, kam měla a bylo vyrovnáno. Uplynuly dvě minuty a první lajna Jestřábů se opět přihlásila o slovo, když po buly vypálil k tyči Matouš Venkrbec, který svým druhým gólem poslal Hanáky poprvé v zápase do vedení. Dukla zareagovala a vzala si time-out, zkusila i powerplay, ale Jestřábi si své vedení pohlídali a dokázali porazit toho času druhý tým tabulky 6:5!

Ohlasy trenérů

Kamil Přecechtěl (trenér LHK Jestřábi Prostějov): Myslím si, že jsme viděli pro diváky velice atraktivní utkání. Pro nás až tak atraktivní nebylo, čtyřikrát za zápas jsme prohrávali a čtyřikrát se nám podařilo vyrovnat. Nakonec jsme duel ještě otočili, takže měl pro nás šťastný konec. Co se týče celého utkání, vstoupili jsme do něj špatně a první polovinu jsme podle mě tahali za trochu kratší provaz. S přibývajícím časem jsme ale hru Jihlavy vyrovnali a v závěru jsme měli víc štěstí než soupeř.

Petr Vlk (trenér HC Dukla Jihlava): Jsme samozřejmě zklamaní, že si z Prostějova nevezeme body. Začali jsme dobře, ovšem potom jsme soupeři vlastními nepřesnostmi a laxností dovolili vrátit se do zápasu. Pak jsme stále odskakovali na rozdíl jednoho gólu, ale bohužel hlouposti, které jsme udělali v závěru, byly nehorázné a Prostějov toho využil. Jestliže hrajeme přesilovku pět minut před koncem a soupeř nám odjede dva na jednoho, tak je to hloupost. S netaktičností už to nemá nic společného, jsou to prostě hloupé věci, které do hry nepatří.