Hokej je někdy těžký a my si jej takový někdy zbytečně děláme, domnívá se kapitán Dukly Jiří Dobrovolný

10.01.2016 / Tomáš Lysý

K zápasu Dukly s Havířovem se pojily tři série. První z nich byla pro Jihlavu příznivá, protože čtrnáctkrát v řadě doma vyhrála. Tato šňůra je bohužel nyní minulostí, naopak pokračují další dvě. Po výhře Slezanů 4:2 čekají červenožlutí na tříbodovou výhru již přes měsíc a Havířov naopak bere páté vítězství v řadě. „Nějaké situace jsme asi podcenili a dostali laciné góly. Možná je tam z naší strany i trošku křeč,“ říká nevesele kapitán týmu Jiří Dobrovolný, který zároveň dodává: „Proti Litoměřicím musíme podat bojovný výkon a trošku si udobřit lidi.“ Nezbývá než dívat se dopředu a doufat, že Dukla proti Stadionu urve první výhru v roce 2016.

Hokej je někdy těžký a my si jej takový někdy zbytečně děláme

Při pozápasových ohlasech na něm bylo vidět, jak moc jej trápí současná výkonnost týmu. Zatímco ve druhé čtvrtině soutěže posbírala Dukla 36 bodů z 39 možných, třetí část WSM Ligy zakončená domácí prohrou s Havířovem se Jihlavě tolik nevydařila. Červenožlutí brali 18 bodů. Slezané navíc byli prvním týmem, který od 28. záři v Jihlavě vyhrál. „Byl to těžký zápas, soupeř hrál velmi dobře. Nějaké situace jsme asi podcenili a dostali laciné góly. Možná je to z naší strany i trošku křeč. Nějaké šance jsme tam měli, myslím si, že jsme špatně nehráli, ale rozhodly naše dvě jakoby lajdáckosti,“ shrnuje zápas kapitán týmu. Stačí se podívat na druhý a třetí gól. Už to vypadalo, že gólman Jakub Škarek má puk pod sebou, navíc kolem něj bylo klubko spoluhráčů. Jenže najednou mezi ně přijel hráč soupeře a pod ležícím gólmanem dostrkal puk do branky. Ač Dukla z posledních tří zápasů brala pouze bod za prohru po nájezdy s Mostem, nehovoří „Dobras“ o nějaké krizi. „Všichni víme, že hokej je někdy těžký a my si jej někdy těžkým zbytečně děláme. Poslední zápasy je to vidět,“ sděluje zkušený obránce.

Vlastimil Bilčík: V Dukle vše funguje, jak má; je to tu na profesionální úrovni

Svůj první zápas za červenožluté si jistě představoval jinak. Třiadvacetiletý obránce Vlastimil Bilčík, jenž se stal součástí výměny za Matiće Podlipnika, mířícího z Bolzana do Horácké Slavie (avšak Dukla má na slovinského obránce v Česku práva – pozn. aut.), musel se svými spoluhráči zakusit prohru 2:4. „Zápas byl bohužel špatný, protože jsme prohráli. Ale myslím si, že jsme byli po celý zápas lepší. Soupeř byl bohužel lepší před brankovištěm, takže bral tři body. Škoda, že jsme nevyužili přesilovku pět na tři,“ lituje mladý bek. Dukle se totiž v závěru naskytla 79 vteřin dlouhá dvojnásobná početní výhoda, kterou však Jihlava nevyužila. Předzvěstí mohlo být břevno Richarda Diviše ve druhé třetině. V přesilové hře pět na tři totiž červenožlutí orazítkovali břevno a tyč. Prohra tak hatí jinak pozitivní pocity Vlastimila Bilčíka z nového působiště. Obránce, který letos odehrál 35 zápasů za Třebíč, si pochvaluje fungování klubu a jeho profesionální úroveň.

Pozápasové ohlasy trenérů, Petr Vlk a Martin Janeček

Autor videí: Tomáš Lysý.

Sestřih zápas HC Dukla Jihlava – AZ Havířov 2:4

Autor: HZStv1