Velký tým se ukáže, když se dokáže z krize co nejrychleji dostat, ví zkušený útočník Marek Melenovský

14.01.2016 / Tomáš Lysý

Druhý domácí zápas v řadě, druhá porážka. Celkově čtvrtá prohra ze čtyř zápasů v novém roce. Jihlava prožívá nejtěžší období sezony, na tříbodovou výhru čeká již přes měsíc. Výsledkové trápení nepomohli zlomit ani čtyři nováčci v týmu, proti Stadionu vyšla Dukla bodově i střelecky naprázdno. „Samozřejmě, že poslední zápasy nejsou ideální. Všichni si to uvědomujeme, pracujeme na tom. Nikdo to nedělá úmyslně, každý jde do zápasu s tím, že vyhraje. Když k tomu budeme takhle přistupovat, tak se to musí otočit,“ věří v lepší zítřky Marek Melenovský. Další šanci bude mít Jihlava již v sobotu v Ústí nad Labem.

Jan Kolář: Prostě to chce malinko se s kluky sehrát a myslím si, že to může být dobré

Hned čtyři nové tváře se objevily v jihlavské sestavě během posledních dvou domácích zápasů. Za červenožluté naskočili obránci Vlastimil Bilčík a David Škůrek, v útoku se hlásil Pavel Mrňa a Jan Kolář. Poslední dva jsou jihlavským fanouškům poměrně známé. Pavel Mrňa hrál za Dulu před čtyřmi roky, u Jana Koláře byl opětovný návrat do Jihlavy delší – téměř čtrnáct let. „„Je to strašná doba. Abych se přiznal, od té doby jsem tu nehrál. Hala se změnila, město se změnilo, za těch čtrnáct let toho tady strašně moc vyrostlo, až si to člověk ani neuvědomuje,“ říká zkušený útočník, jenž si zahrál i za reprezentaci a v Pardubicích vytvořil kdysi obávanou formaci Kolář – Koukal – Průcha.

Proti Litoměřicím dostal útočné parťáky Richarda Diviše a Dávida Grígera. Ovšem tato lajna se, stejně jako zbylé tři jihlavské formace, prosadit nedokázala. „Hráli jsme celý zápas aktivně, ale nedokázali jsme se střelecky prosadit. Jim stačil jeden gól k tomu, aby měli jasný úkol nepustit vedení, a bohužel se jim to dařilo až do konce. Pár šancí jsme měli, ale nepředvedli jsme správnou kvalitu v zakončení,“ lituje čtyřiatřicetiletý forvard, jehož těší, že dostal v Jihlavě šanci. „Jsem rád, že jsem dostal důvěru a hraju. V Pardubicích jsem si moc nezahrál, tady je to o něčem jiném. Prostě to chce malinko se s kluky sehrát a myslím si, že to bude dobré,“ říká hráč s osmačtyřicítkou na zádech.

Marek Melenovský: Poslední zápasy nejsou ideální. Uvědomujeme si to a pracujeme na tom

Patří k jedněm z nejzkušenějších hráčů v týmu. Ve sbírce má dva extraligové tituly, v nejvyšší české soutěži odehrál 900 zápasů, dalších 140 bojů přidal v play-off. Během své kariéry poznal, že nejde jen vyhrávat. Marek Melenovský ví, že každý tým si v sezoně projde herním i výsledkovým útlumem. „Asi na každého to musí padnout, nejde jet celou sezonu. Velký tým se ukáže, když se dokáže z krize co nejrychleji dostat a trvá hodně krátce,“ domnívá se osmatřicetiletý forvard, který nyní naskočil na led s Lukášem Jíchou a Pavlem Mrňou. „Nemusíme dělat nějakou paniku. Samozřejmě, že poslední zápasy nejsou ideální. Všichni si to uvědomujeme, pracujeme na tom. Nikdo to nedělá úmyslně, každý jde do zápasu s tím, že vyhraje. Když k tomu budeme takhle přistupovat, tak se to musí otočit,“ dodává jedním dechem.

Jaký je podle Marka Melenovského recept, jak přerušit čtyřzápasovou sérii neúspěchů a poprvé od devátého prosince vyhrát za tři body? „Musíme předvést větší tlak, více se nutit do střelby a tlačit se do brány. Clonit před brankou, větší chuť dát gól. Hokej se hraje na góly. Předvedená hra proti Litoměřicím nebyla úplně nejhorší, ale tohle nám nevyšlo,“ myslí si „Melis“.

Pozápasové ohlasy trenérů: Domácí asistent kouče František Zeman a hostující trenér Daniel Tvrzník

Autor videí: Tomáš Lysý.

Sestřih zápasu HC Dukla Jihlava – HC Stadion Litoměřice 0:1

Autor: HZStv1.