Nevíme, co se s námi dělo, těžko hledá slova Jiří Dobrovolný k domácí porážce s Mostem

11.02.2016 / Tomáš Lysý

Utkání proti Mostu se domácí Jihlavě nepovedlo. Dukla inkasovala první gól již v šesté minutě, poté na začátku druhé třetiny. Říká se sice, že kdo nevyužije přesilovku pět na tři, nemůže vyhrát. Červenožlutí jí v závěru druhé třetiny využili, ovšem to byl z jejich strany jediný přesný zářez. „Další naše bolístka je to, že góly dávají jenom obránci. Je to vina všech pěti hráčů na ledě, protože obránci nepomůžou útočníkům dopředu a naopak,“ přiznává kapitán týmu Jiří Dobrovolný. V závěru při power-play trefil Tomáš Kaláb, jediný úspěšný střelec, tyčku, hned poté Most do prázdné klece upravil na 1:3.

Jiří Dobrovolný: Chybí nám kompaktnost celé lajny dát gól

Most přijel do Jihlavy v dobré formě. Vyhrál čtyři z posledních pěti zápasů, ve kterých se mohl pyšnit i porážkou Slavie a Českých Budějovic. Dukla však chtěla získat tři body a nalákat fanoušky na sobotní souboj s Motorem o druhé místo. Nepodařilo se. „Z naší strany to bylo takové ustrašené. Nevíme, co se s námi dneska dělo. Nebyl to náš hokej, který umíme, a výsledek byl takový, jaký byl,“ hovoří nevesele obránce a kapitán týmu Jiří Dobrovolný. Na Jihočechy nyní ztrácí pět bodů, spíše si tak musí hlídat třetí místo před Slavií, která se dotáhla na čtyři body. Ve hře jich je ještě šest.

Mostu stačila poměrně jednoduchá hra bez nějakých složitých kombinací či vymýšlení. I když v závěru druhé třetiny Jihlava snížila, ve třetí části k nějakému očekávanému náporu Dukly moc nedošlo. Snad až v závěrečných dvou minutách, kdy červenožlutí přestály dvě přesilové hry. Ovšem k Severočechům se přiklonilo i pověstné štěstíčko. Puky létaly a skákaly kolem branky a když už jeden prošel za záda exjihlavského gólmana Milana Řehoře, zastavila jej pravá tyčka. „Další bolístka je to, že góly dávají jenom obránci. Je to vina všech pěti hráčů na ledě, protože my obránci nepomůžeme útočníkům dopředu a oni nepomůžou nám. Není tam taková kompaktnost celé lajny chtít gól dát,“ nachází Jiří Dobrovolný chyby nejen dvougólové porážky s Mostem, ale také předtím s Třebíčí. Nezbývá než věřit, že na poslední dva zápasy a poté zejména na play-off najdou svěřenci trenéra Petra Vlka optimální herní pohodu a potvrdí, proč v průběhu sezony kralovali první lize a patří mezi tři nejsilnější mužstva ligy.

Pozápasové ohlasy trenérů: asistent kouče Dukly František Zeman a Jan Zachrla, trenér Kadaně

Až nezvykle kritický byl na tiskové konferenci František Zeman, asistent jihlavského kouče Petra Vlka. Nutno však říct, že kritika byla z jeho strany naprosto oprávněná. „Nemůžu souhlasit s kolegou, že nás pustili do nějakého tlaku. Nám je stydno, co jsme v utkání s Mostem šedesát minut předváděli. Hráči měli na sobě pouze dresy Dukly Jihlava a jejich výkon nebyl hoden hráčů základní sestavy. My si to budeme muset s Petrem Vlkem vyhodnotit a k hráčům důrazně promluvit. Znova říkám, je nám stydno za to, co na ledě šedesát minut předváděli,“ zlobí se František Zeman.

Autor videí: Tomáš Lysý.

Sestřih zápasu HC Dukla Jihlava – SK Kadaň

Autor videa: HZStv1.