Musíme do zápasu jít s pokorou, poctivě a věřím, že sérii v pondělí ukončíme, přeje si Michal Důras

20.03.2016 / Tomáš Lysý

A pak, že se historie neopakuje. Jihlavští hokejisté si do Ústí nad Labem přivezli z domácího ledu dvě vítězství v sérii. První zápas na ledě soupeře se sice stal kořistí Slovanu, ovšem ve čtvrtém pokračování Dukla zvítězila a vybojovala si možnost ukončení série, navíc na domácím ledě. Zcela stejný průběh měla i série s Havířovem. „Ke čtvrtému zápasu jsme přistoupili lépe než k předchozímu a byli jsme produktivní. Minule soupeř naše chyby potrestal, nyní jsme trestali my je,“ vidí hlavní důvod v tom, proč to tentokrát byla Dukla, která vyhrála o tři góly. V pondělí 21. března od 17:30 bude mít na Horáckém zimním stadionu první „barážový“ mečbol.

Předprodej vstupenek na 5. semifinále

Předprodej vstupenek na 5. semifinálový zápas s Ústím nad Labem, který hostí Horácký zimní stadion v pondělí 21. března 2016, startuje již v sobotu 19.3. Vstupenky za 130 korun si můžete pořídit na Infocentru HZS v sobotu od 12:30 do 13:30 a od 18:30 do 19:30 hodin, v neděli od 9:30 do 10:30 a od 18:30 do 19:30 hodin. V den zápasu, tedy v pondělí 21. března bude pokladna na Infocentru otevřena od 15:15 hodin.

Jedna výhra od postupu do baráže. Dukla může v domácím prostředí udělat rozhodující krok

Když už Ústí střílelo do prázdné, tak se tam Škaris ještě nějak natáhl, říká spokojeně Aleš Jergl

Fotogalerie ze čtvrtého semifinálového zápasu

Reportáž ze čtvrtého zápasu semifinále Ústí - Dukla 0:3

Josef Skořepa se po třetím zápase nechal slyšet, že Dukla chce ve čtvrtém utkání vyhrát a získat tak možnost ukončit semifinálovou sérii s Ústím na domácím stadionu. Povedlo se, červenožlutí ovládli zápas 3:0. Nejlepší střelec Jihlavy v základní části, a nyní spolu s Tomášem Harkabusem i v play-off, k tomu přispěl druhým gólem. Na ten mu přihrál Michal Důras, jenž asistoval i u první a nakonec vítězné trefy Aleše Jergla. „K zápasu jsme přistoupili poctivěji než k předchozímu a byli jsme produktivní. To byl hlavní rozdíl. Minule soupeř naše chyby potrestal, nyní jsme trestali my je,“ nachází zkušený útočník hlavní odlišnost čtvrtého zápasu od třetího.

Michal Důras: Můžeme se opřít o oba dva gólmany. Jsou skvělí

Právě čtvrtý zápas v semifinálové sérii se Dukle v kontextu všech čtyř utkání povedl asi nejvíce. Jihlavští zodpovědně bránili, pro Ústí bylo hodně těžké dostat se přes modrou. Do souvislejšího tlaku se Slovan dostal pouze v úvodu druhé třetiny, který ukončila střela Michala Důrase a úspěšná teč Aleše Jergla. Krátce poté, co červenožlutí odskočili na dvougólové vedení, se zřejmě lámal chleba. Jakub Škarek totiž vychytal pohotovou střelu Jana Pohla i dorážku Davida Tůmy, který byl před jihlavský gólmanem zcela sám. Šestnáctiletý strážce jihlavské svatyně deptal střelce Ústí. A to i v závěru za rozhodnutého stavu, kdy chytil trestné střílení Davida Merty. „Chytal skvěle. Držel nás celý zápas, drží nás celou sezonu. Je to výborný gólman. Můžeme se opřít o oba dva gólmany. Jsou skvělí a doufám, že jim to takhle bude lepit dále,“ skládá Michal Důras slova chvály na výkony Jakuba Škarka a Davida Honzíka.

David Honzík v prvním utkání nedostal ze tří samostatných nájezdů ani branku a Dukla tak nájezdy ovládla. Ve třetím utkání v Ústí za stavu 1:1 chytil nařízené trestné střílení. Dvě trestná střílení zneškodnil i Jakub Škarek, v polovině třetí třetiny druhého zápasu za stavu 4:4 a na konci čtvrtého duelu. Vychytanou nulou ve čtvrtém utkání si nejen připsal svůj první shot-out v kariéře v play-off, ale zároveň způsobil, že Slovan letos vůbec poprvé v sezoně v zápasu nevstřelil ani gól.

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih 4. semifinále 15/16 HOKEJ ÚSTÍ NAD LABEM s.r.o. – HC Dukla Jihlava

Autor videa: Jan Prošek

Na celé 4. semifinále Dukla – Ústí se můžete podívat zde

Autor videa: HZStv1