Když už Ústí střílelo do prázdné, tak se tam Škaris ještě nějak natáhl, říká spokojeně Aleš Jergl

20.03.2016 / Tomáš Lysý

Stará pravda říká, že když nedáš gól, těžko můžeš vyhrát. Ústí nad Labem se trefilo v každém z dvaapadesáti zápasů základní části i během třinácti utkání play-off. A stop! Dukla ve čtvrtém utkání série předvedla výborný výkon a po šedesáti minutách svítil na světelné kostce stav 0:3. Neprosadila se ani obávaná první lajna Slovanu. „Po třetím zápase padla nějaká slova, co musíme zlepšit. Podařilo se, na Ústí to začalo platit. Podržel nás i gólman, takže dík jde i k němu,“ libuje si střelec vítězného gólu čtvrtého semifinále Aleš Jergl, jenž proti Slovanu zaznamenal všechny své dosavadní přesné trefy v letošním play-off.

Jedna výhra od postupu do baráže. Dukla může v domácím prostředí udělat rozhodující krok

Musíme do zápasu jít s pokorou, poctivě a věřím, že sérii v pondělí ukončíme, přeje si Michal Důras

Reportáž ze čtvrtého zápasu semifinále Ústí - Dukla 0:3

Běžela šestadvacátá minuta utkání a Dukla před několika desítkami sekund přestála zhruba dvouminutovou pasáž, kdy jí Ústí uzamklo v pásmu. Michal Důras si vyvezl puk na pravý kruh a vystřelil. Martin Volke jeho trefu ještě vyrazil přímo na levý kruh, kam si sjížděl Aleš Jergl a poslal svůj tým do vedení. „Byla to výborná situace, krásně sehraná. Důry puk výborně nastřelil z boku, gólman jej vyrazil, odrazilo se to ke mně a já zkusil z jedničky vystřelit. Podařilo se, propadlo to tam, paráda,“ popisuje svojí trefu, která nakonec byla vítězná.

Aleš Jergl: Ústeckým síly určitě ubývají čím dál více

Nedlouho poté si Slovan nepohlídal ve středním pásmu Filipa Semana, jenž se řítil sám na branku. Ovšem gólman domácích jej vychytal, stejně jako v první třetině Josefa Skořepu, který mířil osamocen na Volkeho dokonce ve vlastním oslabení. „Nemůže tam padat všechno. Musíme ale ještě na koncovce trošku zapracovat. Dvakrát nebo třikrát jsme jeli sami na branku, takže je třeba se v zakončení více soustředit. Ale vyhráli jsme 3:0 a to hovoří o všem,“ polemizuje Aleš Jergl. Nevyužité šance nakonec Duklu nemusely mrzet. Pět minut před koncem prostředního dějství totiž kroměřížský rodák po levém mantinelu přistrčil kotouč na Michala Důrase, ten jej zavezl do pásma, předložil před brankou pro Josefa Skořepu a jihlavský snajpr jej zametl do kuchyně. Slovan se již na zvrat v utkání nezmohl, když ve třetí třetině nejprve inkasoval a v závěru neproměnil trestné střílení. „Oni hrají na tři pětky, my hrajeme na kompletní čtyři lajny. Síly jim určitě ubývají čím dál více,“ domnívá se Aleš Jergl, který v letošním play-off zaznamenal tři góly a všechny do sítě Ústí nad Labem.

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih 4. semifinále 15/16 HOKEJ ÚSTÍ NAD LABEM s.r.o. – HC Dukla Jihlava

Autor videa: Jan Prošek

Na celé 4. semifinále Dukla – Ústí se můžete podívat zde

Autor videa: HZStv1

K tématu:

Vstupenky na 5. semifinále:
Předprodej vstupenek na 5. semifinálový zápas s Ústím nad Labem, který hostí Horácký zimní stadion v pondělí 21. března 2016, startuje již v sobotu 19.3. Vstupenky za 130 korun si můžete pořídit na Infocentru HZS v sobotu od 12:30 do 13:30 a od 18:30 do 19:30 hodin, v neděli od 9:30 do 10:30 a od 18:30 do 19:30 hodin. V den zápasu, tedy v pondělí 21. března bude pokladna na Infocentru otevřena od 15:15 hodin.

Modrá vlna společnosti ICOM transport - ta správná přihrávka pro Vás! Vyberte nejlepšího hráče utkání!

Fotogalerie ze čtvrtého semifinálového zápasu