Dukla se představí dvakrát doma, nejprve proti Slavii. Jihlavští věří ve výhodu domácího prostředí

04.04.2016 / Tomáš Lysý

Během základní části se stal slávistický stadion Eden pro jihlavskou družinu dvakrát tříbodovým rájem. V baráži si již sešívaní tři body vzít nenechali a Jihlava se v neděli vracela s prázdnou. Nyní čeká Duklu ve čtvrtém kole baráže v úterý 5. dubna od 17:30 jasný úkol – poslat Slavii poprvé v sezoně z Horáckého zimního stadionu bez bodového zisku. Pražané totiž v Jihlavě nejprve vyhráli za tři body a poté padli v nájezdech. Svěřenci trenéra Petra Vlka navíc touží oplatit Slavii nedělní vysokou porážku.
Jihlavští hokejisté věří, že je fanoušci poženou dopředu. Přijďte jim pomoct vybojovat další důležité barážové body!

Organizace domácích barážových zápasů Dukly Jihlava

UPOZORNĚNÍ PRO NÁVŠTĚVNÍKY: Sedadla s označením R jsou určená pouze pro držitele permanentek a partnery klubu

Ač má extraligová baráž dohromady dvanáct kol, již před jejím čtvrtým pokračováním se poprvé začíná lámat chleba. Ve všech třech dosavadních dílech prolínací soutěže se vždy z vítězství radoval domácí tým. Vzhledem k tomu, že hokejisté Litvínova a Slavie hráli dvakrát doma, mají před svými konkurenty z Jihlavy a Karlových Varů první mírnější náskok. Pokud jej chce Dukla a Energie opět stáhnout na minimum, musí svým soupeřům z předchozího kola oplatit stejnou mincí.

Tabulka baráže o extraligu po třech kolech:

Ve třetím kole baráže Jihlava cestovala do hlavního města a úvodní dvacetiminutovka v Edenu rozhodně nenapovídala tomu, že by Slavia měla zvítězit poměrem 5:0. Hosté byli aktivnějším celkem s více šancemi, i gólovými, leč domácí ekipu podržel gólman Alexandr Hylák. „Dukla vstoupila do zápasu určitě lépe než my. Trošku jsme se srovnávali s jejich pohybem a nasazením. Po první třetině jsme si ale řekli, že takhle to nepůjde a že bychom mohli špatně dopadnout,“ přiznal pro slávistický web útočník Tomáš Jiránek. Když po druhém dějství vedli Pražané o tři branky a na začátku třetí třetiny přidali čtvrtou trefu, bylo rozhodnuto.

Litvínov a Slavia s mírným náskokem, Dukla a Karlovy Vary jej chtějí stáhnout

Jestliže Slavia nazývá svůj stadion nedobytnou tvrzí (čtyři zápasy v play-off a dva v baráži – šest vítězství), tak Horácký zimní stadion je pro Duklu stejně pevnou stavbou. Během šesti zápasů letošních vyřazovacích bojů první ligy slavili červenožlutí se svými fanoušky vždy vítězství. Na apríla pak v prvním domácím barážovém utkání skolili Litvínov. Recept, jak sešívaným vrátit nedělní vysokou porážku a uhájit jihlavský stánek před dalším nájezdníkem, je podle obránce Tomáše Kalába prostý. „Pojďme jim to vrátit. Věřím, že nás doma poženou lidi, zápas zvládneme a bude to úplně jiné,“ říká zkušený zadák a pod jeho slova se podepisuje celý tým. Domácí prostředí může skutečně hrát v letošních barážových bojích zásadní roli. Tím spíše v utkáních Jihlavy proti Slavii. Oba týmy se během čtyř zápasů WSM Ligy a jednoho barážového klání dokonale znají a mohou se překvapit máločím.

DUKLÁCKÁ NÁJEZDOVÁ RADOST. Úvodní domácí barážový zápas Jihlavy přinesl drama až do? Do posledního dechu, jak zní motto Dukly v play-off a právě probíhající prolínací soutěži. Tříhodinovou bitvu nakonec vyhráli červenožlutí na nájezdy. Nyní budou Jihlavští čelit slávistickým nájezdníkům, kteří v základní části na Horáckém zimním stadionu vybojovali čtyři body ze šesti. Jenže základní část a baráž, to jsou dvě nesrovnatelné soutěže. Dukla si z Edenu přivezla v letošním ročníku WSM Ligy dvě výhry, aby její další lup uťala Slavia ve třetím kole baráže. Odjedou nyní s prázdnou ze stadionu soupeře také sešívaní? Foto: Josef Plechatý.

Program 4. kola baráže o extraligu, úterý 5. dubna 2016:

HC Dukla Jihlava – HC Slavia Praha (17:30)
HC Energie Karlovy Vary – HC Verva Litvínov (18:00).

Program 5. kola baráže o extraligu, pátek 8. dubna 2016:

HC Dukla Jihlava – HC Energie Karlovy Vary (17:30)
HC Slavia Praha – HC Verva Litvínov (18:00).

Program 6. kola baráže o extraligu, neděle 10. dubna 2016:

HC Energie Karlovy Vary – HC Slavia Praha (15:30)
HC Verva Litvínov – HC Dukla Jihlava (15:30).

Kompletní rozpis baráže o extraligu 2016

Grafika: Jan Poukar

Pozvánka na baráž: Pojďme snít svůj sen a společně bojovat do posledního dechu

Autor videa: Ondřej Šuhaj

Modrá vlna společnosti ICOM transport - ta správná přihrávka pro Vás! Vyberte nejlepšího hráče utkání!