Litvínov je zkušený tým a naše chyby potrestal, uvědomuje si Martin Kohout

11.04.2016 / Tomáš Lysý

Dvě třetiny držela Dukla se stále ještě úřadujícím mistrem z Litvínova krok. Domácí sice svého soupeře výrazně přestříleli, ovšem po čtyřiceti minutách byl stav 1:1. Verva se dostala v šestnácté minutě do vedení, ale v závěru úvodního dějství zařídil přesilovkové vyrovnání Martin Kohout. Během deseti minut třetí třetiny však Jihlava inkasovala třikrát a bylo rozhodnuto. „Dostali jsme po chybách jeden gól, druhý, a trošku jsme se z toho sesypali,“ přiznává jediný úspěšný střelec Dukly v celém utkání.

Videosestřih: Litvínov – Jihlava 4:1 (ČT Sport)

Videosestřih: Litvínov – Jihlava 4:1 (www.hokej.cz)

Šestnáctiletý Jakub Škarek pochytal 56 střel. Propocený jsem byl dost, přiznal (www.hokej.cz)

Jak už bylo psáno, oslabení zatím Dukle v právě probíhající baráži vychází na podtrženou jedničku. V Litvínově se červenožlutí museli bránit čtyřem přesilovým hrám soupeře, přesto znovu neinkasovali a mají stále 100% úspěšnost oslabení. V posledních dvou utkáních navíc Jihlavě začínají vycházet i přesilovky. Proti Karlovým Varům přerušila Dukla půst v početních výhodách, na ledě Vervy dostala jedinou přesilovku a zásluhou Martina Kohouta jí využila. „Byla to spíš taková improvizace. S Filipem (Semanem – pozn. aut.) jsme spolu dříve hráli a s Divochem (Richard Diviš – pozn. aut.) jsme nastoupili po dlouhé době. Semiš (Filip Seman – pozn. aut.) mě krásně našel před brankovištěm a já už jsem to jen střílel do prázdné branky,“ popisuje svojí vyrovnávací trefu.

Toť spolu s poctivou obranou Dukly a šestapadesáti zákrokům Jakuba Škarka pozitiva zápasu. Negativa? Ta se datují do třetí třetiny. Stačila chybná rozehrávka a Litvínov se dostal ve 43. minutě znovu do vedení. Když za dalších deset minut přidal loňský extraligový mistr další dva góly – poslední z trestného střílení – bylo rozhodnuto. „Góly jsme dostali po našich jakoby výraznějších chybách. Bohužel, stane se to. Litvínov je zkušený tým, loni byl mistr extraligy a takové chyby trestají. Dostali jsme z toho jeden gól, druhý, a trošku jsme se sesypali. Musíme v příštím zápase bojovat dál, abychom srovnali skóre tabulky,“ říká Martin Kohout bezprostředně po zápase. Verva se díky třem bodům dostala na čelo barážové tabulky s 12 body a další týmy následují s dvoubodovými rozestupy. Druhá Slavia nasbírala deset bodů, třetím Karlovy Vary osm a čtvrtá Dukla je zatím šestibodová.

Autor videa: Tomáš Lysý a Ondřej Šuhaj