Byli jsme v zápase až do konce, odmakali jsme ho dobře, ale body nám budou určitě chybět, má Jan Kolář po Varech smíšené pocity

13.04.2016 / Tomáš Lysý

Ani na druhý pokus se Dukle na ledě Karlových Varů nepodařilo bodovat. V rámci sedmého kola však jihlavští hokejisté, na rozdíl od úvodního barážového klání, bojovali o body v duchu svého letošního motta „do posledního dechu.“ Definitivní stvrzenku na svojí výhru přidali Energetici až v závěrečné soupeřově hře bez gólmana. „Škoda, že jsme déle neudrželi naše vedení a domácí nám během pěti minut odskočili na 3:1, čímž se dostali na koně. Ale pořád jsme kousali a rvali jsme se o výsledek až do konce,“ říká zkušený útočník Jan Kolář, spolu s Filipem Semanem nejlepší jihlavský střelec dosavadního průběhu baráže.

Videosestřih: Karlovy – Jihlava 4:2 (ČT Sport)

Videosestřih: Karlovy – Jihlava 4:2 (www.hokej.cz)

Fotogalerie ze zápasu Karlovy Vary - Jihlava

Po dvou třetinách zápasu mezi Karlovými Vary a Jihlavou svítil na ukazateli stavu výsledek 3:2 pro domácí. Stejně tomu bylo i před dvěma týdny, když červenožlutí začínali v lázeňském městu svojí pouť letošní baráží. Ovšem průběhy prvních dvou třetin byly zcela opačné. V úvodním kole dostala Dukla od Energie během úvodních devíti minut na barážovou přivítanou tři góly, aby hned poté Jan Kolář zaznamenal první trefu svého týmu a na konci druhé třetiny snížil týž hráč na rozdíl jedné branky. Tentokrát skončilo úvodní dějství bez branek a ve třiadvacáté minutě prolomil bezgólový stav útočník Jan Prokš. Jihlava tak poprvé v letošní baráži na ledě soupeře vedla.

Jan Kolář: Když uděláme body v domácích zápasech, zase se tabulka může změnit

Ovšem radost jihlavských barev neměla dlouhého trvání. Karlovy Vary totiž v rozmezí pětadvacáté až třicáté minuty vstřelily tři góly a obrátily misky vah na svou stranu. Následně přestáli hosté několik karlovarských šancí a naopak v závěru třetiny vstřelil kontaktní gól Dukly šikovnou tečí Bilčíkovy střely Josef Skořepa. „Utkání bylo těžké, ale rvali jsme se statečně a byli jsme ve hře až do konce zápasu. Nemohli jsme si myslet, že soupeře budeme nějak přehrávat. Věřili jsme, že se nám nějaké šance povedou a zúročíme je, ale chyběl nám jeden gól a pak Vary přidaly trefu do prázdné branky,“ popisuje naprosto přesně průběh zápasu Jan Kolář. Tým s Ježkem ve znaku si dvě a půl minuty před koncem vzal při zakázaném uvolnění domácích oddechový čas a hned poté zkusil hru bez gólmana, ta ale nevyšla a Rudolf Huna upravil na konečných 4:2.

Dukla sice odehrála na ledě soupeře pohledný zápas a poprvé byla na venkovním kluzišti ve hře o body do posledních minut, jenže znovu odjížděla s prázdnou. Ve druhém utkání Litvínov doma rozstřílel Slavii 5:1, když již po dvanácti minutách vedl o čtyři branky a zvýšil svůj náskok v čele tabulky prolínací soutěže. Jihlava i přes prohru paradoxně příliš neztratila. Jestliže po šestém kole ztrácela na druhé místo Slavie čtyři body, nyní je červenožluté manko na aktuálně druhé Karlovy Vary pětibodové. „Chceme se v baráži rvát, i když soupeři malinko odskočili. Zase musíme udělat body v domácích zápasech a třeba se ještě vrátíme do hry. Když je uděláme, tak se tabulka může změnit,“ podotýká Jan Kolář s tím, že tři z následujících čtyř zápasů odehraje Dukla doma. Poprvé již v pátek 15. dubna od 17:30 proti lídrovi z Litvínova, týž den přivítá Slavia na domácím ledě Karlovy Vary.

Tabulka baráže o extraligu po pěti kolech:

Autor videa: Zdeněk Drla

Permanentky na baráž:

Baráž o extraligu začala svojí druhou polovinu. Do konce vrcholu sezony zbývají poslední tři domácí zápasy Dukly. Na ně si můžete pořídit zvýhodněnou permanentku. Pokud si na Infocentru koupíte "permici" na tři poslední barážová utkání s Litvínovem, Slavií Praha a Karlovými Vary zaplatíte pouze 450 korun (150 korun za zápas). Jednotné vstupné na každý zápas je přitom 200 korun - ušetříte tak 150 korun. Permanenty si můžete pořídit na Infocentru před veřejným bruslením - vždy od 18:30 do 19:30 hodin. V den utkání s Litvínovem v pátek 15.4.2016 bude pokladna na IC otevřena od 15:30 hodin.