Kolík všechny překvapil zlomenou hokejkou a já měl lehkou pozici, usmívá se „bodový“ střelec Filip Seman

18.04.2016 / Tomáš Lysý

Čtyřikrát se v dosavadním průběhu baráže vracela Dukla ze soupeřova ledu s prázdnou, na pátý pokus to již bodově vyšlo. Ve třetí třetině smazala Jihlava díky dvěma využitým přesilovým hrám dvougólový náskok Slavie a byť nakonec prohrála v nájezdech, bere venku první bod. „Byl to těžký zápas, protože Slavia cítí šanci a je oproti nám na dostřel Karlovým Varům,“ podotýká Filip Seman,“ jenž se v baráži počtvrté trefil a Dukla počtvrté bodovala.

Videosestřih: Slavia – Jihlava 3:2 sn. (ČT Sport)

Videosestřih: Slavia – Dukla 3:2 sn. (www.hokej.cz)

Již v předchozím venkovním utkání na ledě Karlových Varů měla Jihlava blízko k prvním bodům z kluziště soupeře. Leč nezadařilo se a Dukla zůstala spolu s Energií týmem, který byl venku na nule. Karlovarští tuto nelichotivou bilanci smazali v minulém kole na ledě Slavie, kde vyhráli 3:1 po třech gólech ve třetí třetině. Po posledním barážovém už není nula v tabulce zápasů venku ani u Dukly, která si dovezla bod z Edenu. A je také vyřešena první barážová tajenka – Litvínov díky výhře nad Karlovými Vary zachránil nejvyšší soutěž.

Filip Seman: Další zápas znovu se Slavií? Je to podobné jako v play-off

Pro jihlavský tým se přitom zápas nevyvíjel dobře, po dvou třetinách prohrával 0:2. „Ze začátku jsme nebyli tak dobří v pohybu a prohrávali jsme osobní souboje. Můžeme být rádi, že jsme první třetinu přežili pouze jedním inkasovaným gólem,“ říká kriticky útočník Dukly Filip Seman. Podruhé se domácí radovali v závěru druhého dějství. Jenže poté Slavia znovu doplatila na špatné třetí třetiny, ve třech posledních domácích zápasech má bilanci 0:8. S Litvínovem vedla 3:0, třikrát inkasovala a prohrála 3:4 v prodloužení. Proti Varům měli Pražané jednogólový náskok, leč znovu dostali tři góly a nezískali ani bod. Dukle se nyní podařilo vyrovnat dvěma využitými početními výhodami během deseti minut. „Po prvním dějství se hra vyrovnávala a ve třetí třetině jsme měli díky přesilovkám trošku více ze hry. A vlastně i z přesilovek se nám podařilo srovnat na 2:2,“ doplňuje jihlavská čtyřiadvacítka.

V základní části a během prvoligového play-off držel pozici jihlavského gólového štístka Jan Kolář. Jeho gól pokaždé znamenal výhru Dukly. V baráži jej téměř zdatně napodobuje právě Filip Seman. Pokud se „Semiš“ trefí, tak Jihlava bere body. Doma proti Litvínovu rozhřešil nájezdovou tajenku, pět minut před koncem domácího zápasu se Slavií poslal Duklu do vedení 4:3, byť Jihlava nakonec padla v nájezdech, a při vítězném utkání s Karlovými Vary 2:1 poslal svůj tým v páté minutě do vedení. Nyní v Edenu snižoval na 1:2. „Šel jsem v přesilovce na pomoc Ríšovi (Richard Diviš – pozn. aut.) k levé straně. On dobře našel Kolíka (Jan Kolář – pozn. aut.), který chtěl střílet z první. Pro mě se štěstím zlomil hokejku a tím samozřejmě všechny překvapil. Puk přišel ke mně a já jsem ho v docela lehké pozici dorazil do prázdné brány,“ popisuje nejlepší střelec Dukly v baráži svůj celkově čtvrtý gól, kterým nasměroval Duklu k prvnímu venkovnímu bodu.

Autor videa: Tomáš Lysý