Zklamaní být můžeme, ale hlavy máme nahoře, říká kapitán Jiří Dobrovolný před posledním utkáním sezony

23.04.2016 / Tomáš Lysý

Rozlučka před domácími fanoušky se sezonou 2015/16 zakončenou baráží jihlavským hokejistům příliš nevyšla. Na domácím ledě totiž Dukla podlehla Karlovým Varům 2:6, ovšem nepříznivý výsledek nic nemění na vydařené sezoně. „Dostali jsme se někam, kam jsme se chtěli dostat. Baráž můžeme brát do budoucna jako zkušenost, kterou nejde jen tak koupit,“ hodnotí trefně soutěž o extraligu Jiří Dobrovolný. Kapitánova slova by se dala parafrázovat jednou známou reklamou: Zkušenosti z postupu do baráže? K nezaplacení.

Videosestřih: Jihlava – Karlovy Vary 2:6 (ČT Sport)

Videosestřih: Jihlava – Karlovy Vary 2:6 (www.hokej.cz)

Dukla mi zvedla náladu, říká Kolář. Představu o příštím angažmá ještě nemá (www.hokej.cz)

Josef Skořepa: Síly ubývají, ale musíme se kousnout a ještě je ze sebe vymáčknout

Na to, zda čtyřiatřicetiletý útočník prožil nejlepší sezonu ve své kariéře, si musí odpovědět pouze on sám. Ovšem góly mluví jasnou řečí. Dvaadvaceti přesnými zásahy si vytvořil své dosavadní maximum. Sedm gólových zářezů přidal v play-off, pouze před osmi lety za tehdy druholigové Benátky při jejich postupu o patro výše skóroval ve vyřazovacích bojích vícekrát. V sedmé minutě zápasu proti Energii si dorážkou připsal třetí gól v baráži, čímž srovnal na 1:1. Příliš ho však těšit nemohl, jeho Dukla podlehla Karlovým Varům 2:6. „Zápas to byl z naší strany špatný, protože jsme ho prohráli. Od první minuty to bylo z naší strany špatné a Vary vyhrály zaslouženě,“ hodnotí krátce a výstižně poslední domácí zápas sezony 2015-16.

Jiří Dobrovolný: Pro mladé hráče bude baráž přínosem a posunem v kariéře

Jako kapitám vedl jihlavskou loď letošní sezonou a byl prakticky u všech zápasů. V základní části chyběl pouze v pěti utkáních, úspěšné play-off absolvoval kompletně celé, stejně jako baráž o extraligu. Ta byla pro červenožlutou ekipu dosavadním stropem. „Extraliga je kvalitnější, to se potvrdilo. Zklamaní být můžeme, ale hlavy máme nahoře. Odehráli jsme kvalitní a dobré zápasy a záleží, co si z toho vezmeme do budoucna. Hlavně mladí kluci. Myslím si, ž že pro ně to bude posun v kariéře. Že by měli více přidat mimo trénink a na ledě, aby se klukům z extraligy vyrovnali,“ ohlíží se za jedenácti odehranými koly jedna z ikon současného kádru Dukly.

Autor videí: Ondřej Šuhaj

Jak řekl jihlavský kapitán Jiří Dobrovolný, Dukla odehrála podařenou sezonu. Nejvěrnější fanoušci červenožlutých zůstali po zápasu v ochozech stadionu a hokejisty vyvolali z kabiny k druhé "děkovačce", po které vznikla další společná týmová fotka. Mnozí příznivci Dukly se poté přesunuli k vchodu do kabin A-týmu, kde s hráči ještě dlouho po utkání fotili.

Foto: Tomáš Buksa.

Sestřih utkání 11. kola baráže HC Dukla Jihlava – HC Energie Karlovy Vary:

Autor videa: HZStv1