Prodloužení tři na tři je záhul. Máte toho fakt plné kecky, přiznává Josef Skořepa

08.09.2016 / Tomáš Lysý

Úvodní klání nového ročníku WSM Ligy mezi Jihlavou a Prostějovem se třikrát vyvíjelo lépe pro hosty. Jestřábi se totiž v první třetině jednou a ve druhé třetině hned dvakrát dostali do vedení. Dukla ale pokaždé v téže dvacetiminutovce dokázala srovnat stav. V nelehkém zápase nakonec získala vydřené dva body za vítězství v prodloužení. „Čekali jsme těžký zápas a to se vyplnilo. Nejen kvůli tomu, že byl špatný led kvůli počasí, ale i protože Prostějov hodně posílil,“ říká útočník Josef Skořepa, který zaznamenal první a třetí gól Jihlavy.

Fanoušci, kteří se přišli podívat na úvodní zápas Dukly ve WSM Lize, si jako na zimním stadionu určitě nemohli připadat. V ochozech se dalo bez potíží vydržet i v tričku a kraťasech, což určitě nedělalo radost aktérům utkání. Vinou horka totiž nebyl led zcela v ideální kondici, soudě dle slov Josefa Skořepy. Nejlepší střelec Jihlavy loňského ročníku i tak zaznamenal dvě branky. Jeho srovnání na 1:1 bylo samozřejmě prvním gólem Dukly v nové sezoně. „Zatáhl jsem to a dal puk Jergllíkovi (Aleš Jergl – pozn. aut.). Ten si udělal jednoho hráče a počkal, až mu vystoupím na kruhy. Přihrál mi na volej a já to dal asi pod vyrážečku,“ popisuje svojí první úspěšnou trefu.

Druhá přišla v závěru druhé třetiny, přesněji v devětatřicáté minutě. Zkušený útočník přebral přihrávku do jízdy a z levé strany se prodíral před branku, když jej zahákoval obránce Tomáš Kvapil. Po zákroku beka, který loni absolvoval s Duklou letní přípravu, následovalo trestné střílení. „Soupeř mě trošku potáhl, ale nečekal jsem, že takový pán, který tady dnes pískal, dá nájezd,“ říká upřímně Josef Skořepa, že trestné střílení zcela nečekal. O to víc si jej užil a úspěšně zakončil, když naznačením střely oklamal gólmana a poté mu poslal puk pod betony. „Tohle mám nacvičené a dělám to spoustu let. Tak doufám, že to nikde neukážete,“ směje se autor 32 jihlavských gólů sezony 2015/2016.

Videoohlasy s Josefem Skořepou


Po jeho vyrovnání již branka nepadla, a to ani přes několik šancí na obou stranách v závěrečné dvacetiminutovce. Následovalo tak prodloužení tří proti třem, které si Dukla vyzkoušela již v posledním přípravném utkání proti Třebíči. Tehdy zápas právě v této fázi rozhodla a stejně tomu bylo i proti Prostějovu. Moře volného místa totiž využil Filip Seman, jenž se chopil na levém kruhu puku a poté před branou nechytatelně zavěsil. „Dal jsem gól, takže jsem si prodloužení užil. Do útoku je to super. Ale když člověk gól nedá a musí se rychle vracet nebo propadne, tak se zase více třepe. Protože branka může padnout z každého útoku. Ale i pro diváky je to atraktivnější, protože jsou to nervy při každém útoku,“ usmívá se další zkušený hráč, jenž v Jihlavě působí již čtvrtým rokem.

Utkání nakonec dopadlo vítězstvím Dukly, za což je „Semiš“ rád, ovšem jihlavská čtyřiadvacítka bez mučení přiznává, že některé momenty mohly být řešeny jinak. „Začátky sezony jsou hodně o bruslení. Bylo to takové ulítané, což se dneska potvrdilo. V některých chvílích jsme měli mít chladnější hlavu a tolik nelítat,“ je si vědom třicetiletý útočník, jehož mrzelo také zranění Michala Důrase. Loňský železný muž Dukly, jenž nastoupil do všech soutěžních zápasů A-týmu, odjel z ledu s tržnou ránou v obličeji. „Vždycky je to složitější, když vypadne takový hráč, jako je Míša. Ale od toho je nás v týmu dvacet. Musíme se zastoupit, stmelit se a udělat body i za hráče, který odstoupil,“ říká Filip Seman ve smyslu jeden za všechny, všichni za jednoho.

Videoohlasy s Filipem Semanem


Hodnocení trenérů: Petr Vlk (HC Dukla Jihlava) a Kamil Přecechtěl (LHK Jestřábi Prostějov)

Autor videí: Tomáš Lysý


Sestřih z utkání HC Dukla Jihlava – LHK Jestřábi Prostějov 4:3 pr.


Autor videa: promoTEAM HCD - HZStv1