Druhý zápas v nové sezoně a opět na domácím ledě. Jihlava hostí Benátky

10.09.2016 / Tomáš Lysý

Nezvykle dlouhých pět dní trvá pauza mezi úvodními dvěma duely Dukly v novém ročníku WSM Ligy. Zatímco ostatní týmy mají odehraná dvě utkání, zápas Jihlavy na ledě Motoru byl přeložen na prosincový termín. Červenožluté tak čeká druhý zápas v sezoně v pondělí 12. září 2016 od 17:30 na Horáckém zimním stadionu proti Benátkám nad Jizerou.
Přijďte Dukle pomoci k prvnímu plnému tříbodovému vítězství!

Věděli jste, že?

Josef Skořepa má v historii Benátek několik prvenství? Je to tak. Útočník, jenž je jedním z velkých jmen benáteckého hokeje, je s 262 body (120+142) historicky nejproduktivnějším hráčem klubu. Jeho 142 asistencí je nejvíce v klubových statistikých a další prvenství v historii Benátek má Josef Skořepa v nejvyšším počtu odehraných zápasů - 437.

Vstup do ročníku 2016/2017 měla jihlavská Dukla dvoubodový. V úvodním domácím utkání proti Prostějovu hned třikrát prohrávala (jednou v první a dvakrát ve druhé třetině), ale vždy v téže části zápasu stačila vedení Jestřábů srovnat. Třetí třetina branku nepřinesla, takže se šlo do prodloužení nabízející hodně volného prostoru. Nadstavbovou část hranou systémem tří proti třem ovládla Dukla zásluhou Filipa Semana.

Benáteční hokejisté mají za sebou o utkání více než Jihlava, nicméně jejich bodový zisk je stejný. Farma mistrovského Liberce si v obou úvodních zápasech vyzkoušela prodloužení tři na tři, ve kterém soupeřům podlehla. Dlužno však dodat, že nešlo o žádné lehké protivníky. V prvním kole Benátečtí podlehli na ledě Kladna 2:3 v prodloužení, když během druhé a třetí třetiny dokázali smazat dvougólové vedení Rytířů. Ve druhém kole přijela do nejmenšího prvoligového města Slavia Praha a zde naopak Benátky nedokázaly udržet slibný náskok. Byť ještě zkraje 48. minuty vedly 2:0, nakonec Pražanům podlehly také 2:3 v nastavení.

Téma zápasu: Exbenátečtí hokejisté v dresu Dukly Jihlava

Ticketportal, Live přenos

Na zápasy Dukly Jihlava si můžete zakoupit vstupenky přes síť Ticketportal - přímý odkaz na zápas Jihlava - Benátky, bližší info zde.
Všechny zápasy Dukla Cupu můžete živě sledovat na TVDV kanálu HC Dukla Jihlava. Přenosy utkání nadále zajišťuje promoTEAM HCD - HZStv1.
Již tradičně bude utkání přenášeno také prostřednictvím textového onlajnu.

Před minulou sezonou přišel do Dukly útočník Josef Skořepa a jak se později ukázalo, jeho angažování bylo tahem vskutku grandiózním. Zkušený hráč si totiž v jihlavské „barážové“ sezoně připsal výborných 32 branek a ovládl střeleckou produktivitu týmu. Hned v prvním letošním utkání proti Prostějovu se zaskvěl dvěma přesnými zásahy.

Během letního přípravného období přišli do Jihlavy dva obránci, pro Josefa Skořepu dobře známí. Z Benátek nad Jizerou nebo, chcete-li, z mistrovského Liberce, se v kabině Dukly hlásili David Kajínek a Jiří Říha. První jmenovaný, osmadvacetiletý zadák, se ve městě nad řekou Jizerkou poprvé objevil v ročníku 2008/2009 (ihned po postupu Benátek z druhé ligy). Od té doby stihl odehrát za místní klub celkem 241 utkání s bilancí 10 gólů a 41 asistencí. Mezitím také nastupoval v mateřském Liberci, kde má na kontě téměř 100 utkání (z toho 13 v loňské mistrovské sezoně). O pět let mladší Jiří Říha si připsal první start za Benátky před pěti lety. Účastník juniorského mistrovství světa 2012 oblékl benátecký dres celkem ve 102 utkáních (12+29) a pětadvacet zápasů má zapsáno v nejvyšší soutěži za Liberec, kde loni zaznamenal svůj premiérový extraligový gól.

Bez spolupráce s Libercem by nebylo první ligy v Benátkách

Během léta zažily Benátky rušné přestupové období. Před jejich devátou prvoligovou sezonou odešli také zkušení Václav Pletka nebo Marek Schwarz, kariéru ukončil Marek Pabiška. Ovšem na soupisce trenéra Jiřího Čelanského je i tak spousta zajímavých jmen. Vedle lídra týmu Jana Plodka a navrátilců Josefa Mykisky s Petrem Kolmannem se díky spolupráci s Libercem budou točit talentovaní mladíci Dominik Lakatoš, Jan Ordoš, Dominik Hrničko nebo liberečtí navrátilci z kanadských juniorských soutěží Filip Pyrochta a Matouš Bělohorský. „Kdyby nebyli Bílí Tygři, nebyly by ani Benátky. Tak malý klub by první ligu finančně neutáhl," uvedl pro www.hokej.cz generální manažer klubu Bartoloměj Salanský. Benátky vypomáhají v poslední době také Mladé Boleslavi, odkud v klubu hrají další zajímaví mladíci Ivan Ďurač nebo Kroni Musliu, částečná spolupráce funguje také se Spartou Praha – v Pojizeří chytá její gólman a jihlavský odchovanec Filip Novotný.

Poslední zápas Benátek ve WSM Lize:

Benátky nad Jizerou – Slavia Praha 2:3 pr.
Branky a nahrávky: 12. Ďurač (Kočí, Hrabík), 32. Víšek (J. Mikyska) – 48. Jiránek (Markovič), 57. Chlouba (Tuominen, Dušek), 65. Šafránek (Dragoun). Rozhodčí: Luczków – M. Jílek, Šperl. Vyloučení: 6:3. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 567. Střely na branku: 31:42. Průběh utkání: 2:0, 2:3.

Sestava Benátek nad Jizerou: Kváča (Žajdlík) – Kolmann, Havlín, Kočí, Mikliš, Pyrochta, Plutnar, Krejčí – Hrníčko, Plodek, Musil – Ordoš, J. Mikyska, Víšek – Prokeš, Volf, Hrabík – Ďurač, Janele, Bittner.

ČTĚTE TAKÉ:

Soupiska Benátek nad Jizerou

Předsezonní preview Benátek na www.hokej.cz

DUO BEKŮ V DRESU DUKLY. Na horní fotce se David Kajínek (vlevo) se snaží před vlastní brankou stížit práci jihlavskému útočníkovi Josefu Skořepovi, svému bývalému spoluhráči z Benátek nad Jizerou. Nyní již oba hráči nastupují v jednom dresu. Na dolní fotografii je momentka ze zápasu Dukly proti Benátkám ze sezony 2013/14, kdy Jiří Říha (v modrém) pospíchá za odraženým kotoučem, sledován jihlavským Tomášem Střechou. Jihlava nakonec zápas vyhrála poměrem 4:2. Foto: Tomáš Buksa a Zbyněk Zápotočný.

3. kolo WSM Ligy, pondělí 12. záři 2016:

HC Frýdek-Místek – Hokej Ústí nad Labem s.r.o. (17:00)
HC Dukla Jihlava - HC Benátky nad Jizerou (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč – ČEZ Motor České Budějovice (17:30)
HC Most – LHK Jestřábi Prostějov (17:30)
Rytíři Kladno – HC Stadion Litoměřice (18:00)
SK Kadaň – HC ZUBR Přerov (18:00)
HC Slavia Praha – HC AZ Havířov 2010 (18:00).

4. kolo WSM Ligy, středa 14. záři 2016:

ČEZ Motor České Budějovice - HC Most (17:30)
HC Benátky nad Jizerou - SK Horácká Slavia Třebíč (17:30)
HC Stadion Litoměřice - Hokej Ústí nad Labem s.r.o. (18:00)
HC ZUBR Přerov - HC Frýdek-Místek (18:00)
LHK Jestřábi Prostějov - SK Kadaň (18:00)
HC AZ Havířov 2010 - HC Dukla Jihlava (18:00)
Rytíři Kladno - HC Slavia Praha (18:00).

5. kolo WSM Ligy, sobota 17. záři 2016:

HC Dukla Jihlava - Rytíři Kladno (16:00)
HC Kadaň - ČEZ Motor České Budějovice (17:00)
HC Frýdek-Místek - LHK Jestřábi Prostějov (17:00)
Hokej Ústí nad Labem s.r.o. - HC Zubr Přerov (17:00)
HC Slavia Praha - HC Stadion Litoměřice (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč - HC AZ Havířov 2010 (17:30)
HC Most - HC Benátky nad Jizerou (17:30).