Jsme rádi, že máme specialistu na prodloužení Semiše, směje se útočník Michal Důras

13.10.2016 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Pouze jednomu jedinému týmu se v letošním ročníku WSM Ligy podařilo zvítězit na horkém ledě prostějovských Jestřábů. V šestém kole si dva body za výhru v prodloužení odvezlo Ústí nad Labem. Ostatní soupeři, mezi nimi i třeba českobudějovičtí hokejisté, odešli poraženi. Dukla je tak po Slovanu druhým týmem, který slaví v Prostějově vítězství, a také v prodloužení. „Prostějov hraje letos dobře, jsou v laufu, dělají body. Tady v tomhle prostředí je to určitě nepříjemné, proto jsme rádi, že vezeme domů dva body,“ je spokojen útočník Michal Důras, jenž zaznamenal první gól Jihlavy.

Ačkoliv první třetina přinesla poměrně atraktivní hokej, gól v ní nepadl. Na branku si tak osmnáct stovek přítomných v prostějovském zimním stadionu muselo počkat až do sedmatřicáté minuty. Dukle pranic nevadilo, že předtím nevyužila přesilovou hru. Po akci celé druhé lajny se již při hře pět na pět prosadil Michal Důras. „Šlo o dobrou spolupráci celého druhého útoku. Zavezli jsme puk do pásma a Áda (Adam Zeman – pozn. aut.) to dal hezky před branku Jerglíkovi (Aleš Jergl – pozn. aut.), který vystřelil. Já jsem našel odražený puk a přes beka jsem to protlačil do branky. Byl to i takový došťouchaný gól, který ale platí,“ usmívá se nad svým druhým gólem v sezoně.

Třetí třetina přinesla oboustranně hezký hokej. Jihlava byla blízko k navýšení vedení, své šance ale nevyužila. Zajímavost předvedl i domácí gólman Pavel Kántor, jenž si myslel, že sudí signalizuje vyloučení Dukly a zamířil na střídačku, přitom rozhodčí zdvihl paži na znamení hry vysokou holí a domácí klec tak byla dobře na patnáct vteřin zcela odkrytá. Prostějov ve 47. minutě vyrovnal a poté se rozehrála na oko diváka parádní partie o to, kdo získá tři body. Jihlavští hokejisté dvakrát ve slibné pozici přestřelili a dvakrát po jejich střelách zvonilo břevno. Domácí mohli rozhodnout v posledních patnácti vteřinách, kdy třikrát nebezpečně stříleli na Jakuba Škarka. Zápas ale došel do prodloužení hraném systémem tři na tři. „Je to samozřejmě zajímavé. Ne až tak pro hráče, jako pro diváky. Prodloužení je atraktivní, má to své kouzlo, hraje se nahoru – dolu, ale trošku vabank,“ domnívá se Michal Důras a vzápětí poukazuje, že hra třech proti třem náramně sedí Filipu Semanovi. Jihlavský útočník totiž svým třetím gólem sezony v pětiminutovém nastavení rozhodl o dvou bodech pro Duklu, když mu před bránu naservíroval puk Tomáš Čachotský. „Jsme rádi, že máme specialistu na prodloužení Semiše, že zase dal gól,“ dodává jihlavská šestadevadesátka s úsměvem.

Videorozhovor s Michalem Důrasem


Poprvé v sezoně naskočil do soutěžního zápasu obránce Jiří Dobrovolný, který si během posledního přípravného utkání proti Třebíči poranil ruku. Léčba si vyžádala absenci zkušeného obránce v první čtvrtině soutěže. Tu druhou již začal jihlavský zadák tak, jak jí loni dokončil – v mistrovském utkání s kapitánským C na hrudi. „Zápas jsem si užil, ale ještě to bude chtít asi hodně práce a také trpělivosti od trenérů, aby to z mé strany bylo takové, co bych od zápasu očekával,“ povídá upřímně o pocitech po svém prvním soutěžním utkání v novém ročníku WSM Ligy.

Videoohlasy s Jiřím Dobrovolným

Autoři: Zdeněk Drla, Tomáš Lysý