V patnáctém kole přichází první bitva tradičních rivalů. Dukla vyzve na domácím ledě Motor

14.10.2016 / Tomáš Lysý

Ačkoliv se WSM Liga v předchozím kole přehoupla do své druhé čtvrtiny, stále se najde dvojice týmů, jenž se v letošním ročníku druhé nejvyšší české hokejové soutěže ještě nepotkala. Jedná se o HC Duklu Jihlava a ČEZ Motor České Budějovice. Jelikož utkání druhého kola na ledě Jihočechů bylo přeloženo až na prosinec, změří tito prvoligoví rivalové poprvé síly v sobotu 15. října 2016. Divácky atraktivní zápas na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě začíná v obvyklý čas 17:30.
Od 16 hodin je před stadionem připraven doprovodný program Hitradia Vysočina - děti čekají např. soutěže o ceny či malování na obličej. Celým programem bude provázet moderátor Hitrádia Vysočina.

Informace k předprodeji vstupenek na zápas Dukla - Motor

Dukla v posledním utkání potvrdila, že se jí letos venku poměrně daří. Na prostějovském ledě totiž zaznamenala čtvrté vítězství z dosavadních šesti zápasů mimo svůj stadion. Utkání druhých Jestřábů a páté Dukly a nabídlo vskutku hezkou podívanou, byť se na první gól čekalo až do 37. minuty. V tomto okamžiku poslal Jihlavu do vedení Michal Důras. Třetí třetina ukázala hokej, který musel uspokojit i oko náročného fanouška. Po vyrovnání Prostějova měli jihlavští hokejisté více gólových šancí, dvakrát trefili dokonce břevno, ale v závěrečném domácím výpadu se sami museli strachovat o bod. Utkání nakonec došlo do prodloužení, které rozhodl specialista na nastavený čas Filip Seman – dal svůj již třetí gól v prodloužení v sezoně. Dukla má tak aktuálně 23 bodů a posunula se na čtvrté místo tabulky.

Ticketportal, Live přenos

Na zápasy Dukly Jihlava si můžete zakoupit vstupenky přes síť Ticketportal - přímý odkaz na zápas Jihlava - Motor, bližší info zde.
Všechny zápasy Dukly můžete živě sledovat na TVDV kanálu HC Dukla Jihlava. Přenosy utkání nadále zajišťuje promoTEAM HCD - HZStv1.
Již tradičně bude utkání přenášeno také prostřednictvím textového onlajnu.

Na této pozici přeskočila Slavii Praha. Právě Sešívaní byli posledním soupeřem Českých Budějovic. Na led Motoru sice nepřijeli pouze s juniory v sestavě, jako do Prostějova, kde prohráli 0:13, ale už bez osmi hráčů základního kádru. Pražané si je nemohou dovolit z důvodu oznámené neblahé ekonomické situace. Na soupisce Slavie se tentokrát objevilo 11 hráčů z A-týmu, čtyři nováčci, čtyři junioři a veterán Pavel Kolařík, toto složení však na rozjeté Jihočechy nemohlo stačit. Motor přestřílel soupeře poměrem 42:24, vyhrál 3:0 a gólman David Gába zapsal první nulu v letošním ročníku.

Utkání Dukly proti Motoru bude také soubojem dvou týmů, jenž zažívají zatím podobnou sezonu. Jak Jihlavě, tak Českým Budějovicím se totiž vstup do soutěžního ročníku příliš nepodařil a oba týmy v úvodu okupovaly spodní patra tabulky. Jihlavští hokejisté měli na kontě po pěti zápasech pouze pět bodů, Jihočeši zase úvodní dvě kola prohráli a po šesti zápasech byla jejich bilance vyrovnaná – tři výhry a tři porážky. Poté ale obě družstva začala šlapat. Dukla zaznamenala šest vítězných zápasů v řadě a spolu s touto sérii v posledních osmi utkáních sedmkrát zvítězila. Motor v předešlých sedmi utkáních prohrál pouze na ledě Prostějova, momentálně drží vítěznou šňůru, čítající pět tříbodových zisků a z druhého místa ztrácí na vedoucí Kladno dva body.

Sestava Českých Budějovic se oproti loňské sezoně příliš nezměnila. Z letošních sedmadvaceti hráčů, kteří naskočili v sestavě Motoru alespoň do jednoho zápasu, jich hned devatenáct bylo v týmu také v předešlém ročníku. Během přípravného období získali Budějovičtí dva hráče ze Slavie – obránce Žigu Pavlina a útočníka Miloslava Čermáka. V týmu Motoru jsou také dvě zahraniční akvizice – kanadský bek Mitch Fillmann a italský Kanaďan Angelo Esposito. Jedna zásadní změna však nastala v průběhu letošní sezony. Motor totiž opustil bývalý kapitán Josef Straka. V sezoně 2014/2015, kdy do Budvar Areny přišel, byl nejproduktivnějším hráčem týmu, stejně tak jako loni. Jenže letos jej nový trenér Budějovic Antonín Stavjaňa příliš nestavěl a Josef Straka odehrál jen polovinu zápasů Motoru. Po desátém utkání Českých Budějovic doma proti Benátkám následovala spontánní děkovačka hráče s fanoušky a den poté hokejista s klubem po oboustranné dohodě rozvázal spolupráci.

Krátký pohled do statistik

NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČ
Dukla: Tomáš Čachotský, 13 zápasů, 16 bodů (6+10)
Motor: Luboš Rob, 13 zápasů, 12 bodů (6+6)

NEJLEPŠÍ STŘELEC
Dukla: Filip Seman, 12 zápasů, 7 gólů
Motor: Luboš Rob, 13 zápasů, 6 gólů

NEJLEPŠÍ NAHRÁVAČ
Dukla: Tomáš Čachotský, 13 zápasů, 10 asistencí
Motor: Jakub Suchánek, 13 zápasů, 10 asistencí

NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ OBRÁNCE
Dukla: Jiří Říha, 13 zápasů, 10 bodů (2+8)
Motor: Jakub Suchánek, 13 zápasů, 10 bodů (0+10)

NEJTRESTANĚJŠÍ HRÁČ
Dukla: Vlastimil Bilčík, 13 zápasů, 18 tr. min. a Filip Seman, 12 zápasů, 18 tr. min.
Motor: Martin Heřman, 13 zápasů, 48 tr. min.

ÚČAST + / -
Dukla: Jiří Říha, 13 zápasů, +8; David Březina, 13 zápasů, -3
Motor: Pavel Pýcha, 12 zápasů, +11; Josef Straka, 5 zápasů, -2

GÓLMANI
Dukla: Miroslav Svoboda, 5 zápasů, 94,59%, 1,57 průměr; Jakub Škarek, 8 zápasů, 91,49 %, 2,46 průměr.
Motor: David Gába, 6 zápasů, 95,27%, 1,34 průměr; Ondřej Bláha, 8 zápasů, 93,56%, 1,93 průměr.

DVĚ VÝHRY 4:2. Jihlava byla loni proti Českým Budějovicím na domácím stadionu stoprocentní. V pětadvacátém kole totiž doma porazila Jihočechy poměrem 4:2 a stejný výsledek si připsala také v loňském předposledním dějství základní části před téměř čtyřmi tisícovkami diváků. Děkovačku s fanoušky si tehdy užil (na fotce zleva) Filip Seman jakožto střelec druhého gólu Dukly, Michal Důras, jenž přidal třetí branku domácích a kapitán Jiří Dobrovolný. Foto: Tomáš Buksa


15. kolo WSM Ligy, sobota 15. října 2016:

Rytíři Kladno – HC AZ Havířov 2010 (16:00)
SK Kadaň – Hokej Ústí nad Labem s.r.o. (17:00)
HC Most – HC ZUBR Přerov (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč – LHK Jestřábi Prostějov (17:30)
HC Dukla Jihlava – ČEZ Motor České Budějovice (17:30)
HC Slavia Praha – HC Benátky nad Jizerou (17:30)
HC Frýdek-Místek – HC Stadion Litoměřice (18:00)

16. kolo WSM Ligy, středa 19. října 2016:

HC Benátky nad Jizerou – HC Dukla Jihlava (17:30)
ČEZ Motor České Budějovice – SK Horácká Slavia Třebíč (17:30)
HC Stadion Litoměřice – Rytíři Kladno (18:00)
HC AZ Havířov 2010 – HC Slavia Praha (18:00)
LHK Jestřábi Prostějov - HC Most (18:00)
HC ZUBR Přerov – SK Kadaň (18:00)
Hokej Ústí nad Labem s.r.o. – HC Frýdek-Místek (18:00)


Tabulka WSM Ligy po 14. kole:

Pozn.: Zápas České Budějovice – Jihlava bude dohrán v pondělí 19.12.2016