Šesti góly jsme si trošku zvedli produktivitu, která nás poslední dobou trápila, těší Richarda Diviše gólový přísun do sítě Benátek

20.10.2016 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Kdo by to byl čekal, že ještě před polovinou utkání bude na nejmrazivějším stadionu ve WSM Lize, Benátkách nad Jizerou, svítit skóre 1:5. Domácí sice stačili odpovědět na rychlý gól Josefa Skořepy, ovšem v rozmezí 17. – 27. minuty se Dukla prosadila hned čtyřikrát. V oslabení a v přesilovce se radoval Aleš Jergl, přesilovkové góly přidali i Jiří Říha s Richardem Divišem, který tak zlomil střelecké trápení hokejovým „dloubáčkem.“ „Je úplně jedno, jak gól padl. Nemohl jsem nic dát, tak jsem rád za každý gól. Tím spíše, že sem přijel i táta, takž paráda,“ usmívá se jihlavský útočník, který si připsal i asistenci na vítězném gólu svého týmu. Dukla nakonec odjela z ledu soupeře s výhrou 6:1.

ČTĚTE TAKÉ: Velkou roli hrály přesilovky, hodnotí Jiří Říha utkání v Benátkách

S cílem získat tři body na ledě Benátek a oplatit soupeři domácí porážku 2:3 šla Dukla do dalšího venkovního zápasu. Když v sedmadvacáté minutě vsítila Jihlava v pořadí již pátý gól, bylo celkem jasné, že to vyjde. Červenožlutý brankostroj se nakonec zastavil na šesti trefách, po několika nevyužitých šancích ve třetí třetině se minutu a čtvrt před koncem prosadil podruhé v zápase Josef Skořepa. „Tolik gólů na ledě Benátek se nevidí tak často. Už v kontextu s prvním zápasem, kdy jsme doma docela nešťastně prohráli a nebyli jsme schopní se proti soupeři prosadit. Šest gólů zde je pro nás takové lehké překvapení,“ začíná hodnocení zápasu útočník Richard Diviš, pochvalující si zlepšenou produktivitu týmu.

Právě produktivita Duklu v posledních utkáních lehce trápila. Ačkoliv jihlavští hokejisté z posledních tří utkání vybojovali pět bodů za výhru v prodloužení v Prostějově a domácí porážku Motoru, vstřelili v těchto utkáních dohromady pět branek. Na ledě Benátek se přitom trefili šestkrát. Richarda Diviše navíc těší, že on sám konečně protrhl neúspěšnou střeleckou sérii. Během čtrnácti zápasů v Jihlavě sice připravil spoluhráčům přesnými přihrávkami sedm gólů, sám však síť soupeře nemohl rozvlnit. Dočkal se až na benáteckém stadionu. „No ta dáááá... Konečně. Jsem rád, že to tam padlo a je úplně jedno jak. Nemohl jsem dát nic, tak jsem rád za každý gól. Tím spíše, že přijel i táta, takže paráda,“ sděluje s úsměvem, že přesilovkouvou branku svého syna typu „fotbalový dloubáček“ viděl přímo na stadionu i pyšný otec.

Videoohlasy s Richardem Divišem


Hned dva přesné zásahy si připsal hbitý útočník Aleš Jergl, každý za jiné situace. V sedmnácté minutě vstřelil, jak se později ukázalo, vítězný gól dokonce ve vlastním oslabení, čímž načal čtyřgólovou desetiminutovku Dukly. Kterou symbolicky sám zakončil, když parádní střelou z levého kruhu vymetl vzdálenější růžek branky. „Při prvním gólu jsem soupeři vypíchl kotouč, ujel jsem, vystřelil jsem a propadlo to za záda gólmana. Druhý gól byl z přesilovky. Pěkně jsme si přihráli a zakončil jsem jí dobrou střelbou,“ vybavuje si naprosto přesně své dvě trefy. A jaký byl dle mladého útočníka recept na tříbodové vítězství? „Celý tým jsme od začátku makali a řídili se tím, co nám řekl trenér. Vyšlo to a začalo nám to tam konečně padat,“ říká Aleš Jergl o šestigólovém vítězství.

Videoohlasy s Alešem Jerglem

Autor: Zdeněk Drla, Tomáš Lysý


Celý záznam utkání HC Benátky nad Jizerou – HC Dukla Jihlava 1:6

Autor: František Stýblo