Táta se na mě přijel podruhé podívat a já dal druhý gól, takže dobré, usmívá se Richard Diviš

30.10.2016 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Řeč čísel mluvila jasně. V první třetině Dukla přestřílela Slavii 13:2, ve druhé pak 17:8. Gól však dala jediný, když se na konci první třetiny prosadil ve dvojnásobné přesilovce Tomáš Čachotský. Branka Richarda Diviše z osmačtyřicáté minuty byla nejprve uklidňující a nakonec i vítěznou, jelikož Slavia tři minuty před koncem už pouze snížila. „Hrana úspěchu a neúspěchu byla tentokrát hrozně tenká. My jsme to ubránili, ubojovali, máme tři body a o to lépe se nám bude pracovat,“ hodnotí zápas jednatřicetiletý útočník.

Hodně důležité tři body, mohla si říct celá Dukla. Po předešlém utkání, kdy smolně prohrála na ledě Kladna, jí první tři týmy tabulky lehce odskočily. Teď je Jihlava znovu stáhla. Venku totiž prohrál doposud vedoucí Prostějov i třetí Motor a Třebíč na svém ledě získala bod proti Rytířům, aktuálnímu lídrovi tabulky. „Je velký rozdíl, jestli 2:1 vyhrajete nebo body ztratíte. Myslím si, že dneska jsme měli trošku více ze hry, více šancí, ale naopak ve třetí třetině Slavia hrozila, že tam něco spadne a také ten gól nakonec dala,“ pouští se do hodnocení zápasu Richard Diviš.

Právě on ve třetí třetině zaznamenal nakonec vítěznou branku, když ve vlastním obranném pásmu dostal puk od Filipa Stoklasy a na druhé straně jej propasíroval do branky. „Řekl bych, že to byl rychlý brejk, ale protože jsem to po mantinelu táhl já, tak to zas tak rychlé nebylo,“ usmívá se. Neprosadil se zblízka po střele ani dorážkou, tak zpoza branky nahodil puk na Dominika Frodla a od jeho zad spadl kotouč za čáru. „Nějak jsem to natřikrát dostal do branky a měl jsem hroznou radost. Táta se na mě podruhé přijel podívat a dal jsem letos druhý gól, takže dobré,“ prozrazuje Richard Diviš možný recept na gólové úspěchy. Poprvé se totiž jeho otec přijel na syna podívat před dvěma týdny do Benátek nad Jizerou a sledoval, jak „Divoch“ prvním gólem sezony zlomil střeleckou smůlu.

Už v týdnu Richard Diviš zveřejnil na svém profilu na sociální síti, že by byl rád, aby fanoušci posílali v anketě Sympaťák Ligy co nejvíce hlasů pro jeho spoluhráče Lukáše Sáblíka. Jeho příspěvek na Facebooku byl jednoznačný: „Myslím si, že nikdo si to nazaslouží víc než ty Lukáš Sáblík. (Důry sorry). Chtěl bych Vás poprosit o hlas pro tohohle barda a legendu. Nikdy neremcá, nikdy nenadává a děla to s láskou, tahle anketa bude jeho. Můj hlas máš. Luuuuuukáááš Sáááblíííkkkk, olé, HCD, HC Dukla,“ stálo v jeho příspěvku, který následně zaznamenal zajímavý ohlas. Na kolegu nezapomněl ani v závěru pozápasových ohlasů. „Co bych chtěl zdůraznit – hlasujte pro Lukáše Sáblíka, Sympaťáka WSM Ligy. Pojďme do něj!,“ pobízí dobře naladěný útočník.

Hlasujte pro Michala Důrase a Lukáše Sáblíka v anketě Sympaťák WSM Ligy

Videoohlasy s Richardem Divišem

<


O první gól utkání se zasloužili i dva nejproduktivnější obránci Dukly, kteří pomohli ztrestat dva fauly Slavie během několika okamžiků, po kterých šli Pražané na dvě minuty do tří. „Moc si tu situaci nepamatuji. Akorát pamatuju, že jsem se s Píhou (Jiří Říha – pozn. aut.) nějak matlali s pukem na modré. Před bránou to vyplavalo na Čagyho (Tomáš Čachotský – pozn. aut.) a on tohle už špičkou hole umí, zavěsil pod víko,“ sděluje dvaadvacetiletý nedávný navrátilec do jihlavského kádru.

Produktivní zadák (12 zápasů, 11 bodů 3+8) zároveň poukazuje na to, že utkání pro něj nebylo zrovna jednoduché, a to i z důvodu prodělaných zdravotních komplikací. „Byl to hodně těžký duel. Kor pro mě. Čtyři nebo pět dní jsem nebyl vůbec na ledě, protože jsem měl problémy s nohou a dával jsem to dohromady. První dvě třetiny jsem se do toho dostával,“ doplňuje Petr Šidlík a na konci rozhovoru upozorňuje na to, že Slavia i přes nucený odchod deseti hráčů je stále hodně nebezpečným týmem. „I když mají možná nyní méně zkušeností, tak koušou a pořád hrají tvrdě.“

Videoohlasy s Petrem Šidlíkem


Hodnocení trenérů: Jan Srdínko (HC Slavia Praha) a František Zeman (HC Dukla Jihlava)

Autor videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla


Sestřih z utkání HC Dukla Jihlava – HC AZ Havířov 3:2 po prodloužení

Autor: promoTEAM HCD - HZStv1