Získám puk a sypu si to sám na bránu. Peláším, říká se smíchem Filip Seman ke svému vítěznému gólu na ledě Litoměřic

03.11.2016 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Více jak polovinu zápasu Litoměřic s Duklou platilo, že pokud nehraje jeden tým přesilovou hru, tak branka nepadne. Stadion v první třetině využil dvě přesilovky, mezi které se vešlo potrestané oslabení domácích z hole Josefa Skořepy. V devětadvacáté minutě Jihlava podruhé srovnala, jak jinak než z přesilovky, po trefě Jiřího Říhy. První branka, která padla při rovnovážném počtu hráčů na ledě, byla nakonec vítězná. „O výsledek jsem se ve třetí třetině nebál. Věřil jsem, že to uhrajeme, věřil jsem mančaftu,“ podotýká autor rozdílového gólu Filip Seman, který navíc přihrál na uklidňující čtvrtý gól Michala Důrase.

Jak už bylo v pozvánce na utkání uvedeno, Jihlava loňské dva zápasy v Litoměřicích vyhrála. Nejprve 4:1 a poté 2:0. Když Stadion šel ve třetí minutě do vedení a po vyrovnání Dukly si Kališníci vrátili před první přestávkou jednobrankový náskok zpět, bylo jasné, že během úvodní dvacetiminutovky nastříleli Jihlavě doma více gólů než dohromady v předešlých dvou utkáních v Kalich aréně. „Hned v prvních dvou oslabeních jsme dostali dva góly. Museli jsme si říct o první přestávce nějaké věci, abychom zlepšili hru, hráli zodpovědně dozadu a nedělali takové chyby,“ začíná s hodnocením zápasu Filip Seman a podotýká, že žádná poraženecká nálada v kabině po prvních dvaceti minutách nepanovala. „Protože jsme měli v první třetině nějaké šance, tak jsme věřili, že nám tam snad něco spadne, což se taky podařilo,“ dodává jihlavský útočník s číslem 24.

Právě on se po vyrovnávací trefě Jiřího Říhy zasloužil o vedení Dukly, když vyčíhl rozehrávku obránců Litoměřic Ondřeje Smetany s Jakubem Šulcem. „Ani si to nějak nepamatuju,“ usmívá se šťastný střelec, ale vzápětí si rozpomene. „Forčekoval jsem bek, kteří ve dvojici ustupovali. Naznačil jsem na jednoho a viděl jsem, že bude přihrávat. Šel jsem trošku dopředu a podařili se mi přihrávku mezi nimi zachytit. Tím pádem jsem jel sám na gólmana a tam už jsem ho prostřelil,“ vybavuje si svůj osmý gól v sezoně a vzápětí se rozesměje, že takovéto branky, kdy získá puk po rozehrávce soupeře, jsou pro něj typické. „Jo, získám puk a sypu si to sám na bránu. Peláším. Ono se to někdy podaří, vyčíhnout přihrávku, a někdy zase ne,“ pokračuje ve veselém duchu.

Byť začátkem třetí třetiny pokračovala Dukla ve hře z dějství druhého, kdy soupeři nasázela tři góly, postupně času začaly Litoměřice více a více tlačit. Nakonec byl poměr střel v závěrečném dějství 18:4 ve prospěch Stadionu. Nebál se Filip Seman o výsledek? „Osobně jsem se nebál. Věřil jsem, že to uhrajem. Věřil jsem týmu. Ale bylo to také tím, že se nám kolem padesáté minuty podařilo ubránit jejich přesilovku. Měli jsme několikrát i štěstí a samozřejmě nám výborně zachytal Svoboďák,“ chválí jednatřicetiletý útočník gólmana Miroslava Svobodu, který si v devátém zápase za Jihlavu připsal devátou výhru.

Videoohlasy s Filipem Semanem


Otočeného utkání si pořádně váží také další útočník Dukly, který proti Litoměřicím zaznamenal branku a asistenci – Michal Důras. „Byl to těžký zápas. V Litoměřicích se hraje vždycky těžko a průběh byl o to složitější, že jsme prohrávali. Otáčet zápasy tady a vlastně kdekoliv venku není jednoduché. Dneska jsme to zvládli a jsme za to samozřejmě rádi,“ je spokojený čtyřiatřicetiletý forvard, který u vyrovnávacího gólu Jihlavy na 2:2 nejenže asistoval, ale také pomohl dobrým cloněním před brankou. „Piha (Jiří Říha – pozn. aut.) střílel od modré. Já jsem trošku clonil gólmanovi a zapadlo mu to pod vyrážečku. Při mém gólu odvedli kluci dobrou práci, puk vypadl před branku a než se gólman stačil přemístit, tak jsem se snažil vystřelit nahoru. To se povedlo,“ popisuje oba gólové momenty Dukly. Byť dlouho trvalo, než se po jeho gólu rozsvítilo červené světlo, tak „Důry“ se smíchem ve videoohlasech říká, že si byl svojí třetí brankou v sezoně hnedka jistý.

Videoohlasy s Michalem Důrasem

Autor videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla


Celý záznam utkání HC Stadion Litoměřice – HC Dukla Jihlava 2:4

Autor: TV Com