Jihlava se bude snažit prodloužit domácí sérii vítězství proti nevyzpytatelnému Mostu

08.11.2016 / Tomáš Lysý

Už pouze tři týmy se v letošním ročníku WSM Ligy nepředstavily na ledě jihlavské Dukly. Do této trojice patří i tým HC Most, který se momentálně nachází na třináctém místě tabulky. Jenže nenechte se zmýlit, mostečtí hokejisté jsou týmem dvou tváří. Dokáží třikrát po sobě vyhrát na hřišti soupeře, stejně jako inkasovat sedmibrankový debakl. Jihlavští ale čím dál více nabírají na obrátkách, doma neprohráli již sedmkrát za sebou a naposled si dovezli výhry z Litoměřic a Třebíče. Utkání na Horáckém zimním stadionu startujeve středu 9. listopadu 2016 od tradičních 17:30 a jeho vítěz bude znám kolem osmé hodiny večerní.

Na čtyřgólovou výhru v Litoměřicích navázala Dukla také na ledě Třebíče. I Horácké Slavii vstřelila čtyři branky, navíc v derby neinkasovala. Výraznou zásluhu na vítězství Jihlavy má její gólman Miroslav Svoboda, který pochytal všechny střely domácích, podruhé v sezoně udržel čisté konto a vychytal tak desáté vítězství v sezoně. Vítězný gól si připsal v 16. minutě David Březina, krátce po polovině zápasu se prosadil znovu třetí jihlavský útok zásluhou Richarda Diviše. Brankovou normu na každou třetinu splnil v závěru bývalý hráč Třebíče Vlastimil Bilčík a po něm se ještě prosadil Aleš Jergl. Po porážce Prostějova doma s Litoměřicemi tak Jihlava poskočila se čtyřiceti body na třetí místo tabulky, kde může navýšit svůj dvoubodový náskok na čtvrtý Prostějov. Jestřábi totiž v pondělní televizní předehrávce schytali na ledě Motoru debakl 1:9.

Ticketportal, Live přenos

Na domácí zápasy Dukly Jihlava si můžete zakoupit vstupenky přes síť Ticketportal - bližší info s přímou možností koupě vstupenek zde.
Všechny zápasy Dukly můžete živě sledovat na TVDV kanálu HC Dukla Jihlava. Přenosy utkání nadále zajišťuje promoTEAM HCD - HZStv1.
Již tradičně bude utkání přenášeno také prostřednictvím textového onlajnu.

Hokejisté Mostu v posledním utkání bojovali jako lvi, aby doma proti Slavii odčinili drtivou předešlou porážku z Kladna, kde dostali výprask 1:7. Jenže již v deváté minutě se prosadil Slávista Pohl a v polovině utkání se trefil další hostující hráč, navrátilec do kádru sešívaných Jan Novák. Ačkoliv hned poté snížil Pavel Smolka, více už mostečtí hokejisté nestihli a Slavia si hubené, ale nesmírně důležité, tříbodové vítězství v závěrečné třetině pohlídala. A mohla jej i navýšit, ale to by její hráči dvakrát v úniku nesměli selhat tváří v tvář gólmanu Petráskovi. Třináctý Most tak má bodový náskok na poslední Kadaň a naopak bodovou ztrátu na dvanáctý Havířov.

Hlasujte pro Michala Důrase a Lukáše Sáblíka v anketě Sympaťák WSM Ligy

Aktuální sezona je pro Most jako na houpačce a z jeho pohledu by se dala rozdělit na tři části. První a třetí Severočechům vůbec nevyšla, ve druhé se jim dařilo více. Z prvních sedmi utkání získal Most pouhé čtyři body, když v prvním kole prohrál doma na nájezdy s Ústím a vyhrál nad Benátkami. V dalších šesti zápasech dokázal partnerský tým předloňského mistra z Litvínova získat slušných dvanáct bodů, při kterých si dovezl výhry i ze Slavie nebo Třebíče. Jenže hned poté prohráli mostečtí hokejisté čtyřikrát za sebou, a i když vzápětí vyhráli v Benátách 1:0 na nájezdy a doma skolili Havířov 2:1, přišlo vystřízlivění v podobě již zmiňované drtivé porážky na Kladně a domácí prohra se Slavií.

Nabízí se otázka, v jaké sestavě Most do Jihlavy přijede, tím spíše, že partnerský Litvínov hraje netradičně také ve středu další extraligové kolo doma proti Mladé Boleslavi. V aktuální sezoně hájilo branku Mostu hned pět gólmanů, v poli pak nastoupilo třináct obránců a dvaadvacet útočníků. Během jednadvaceti zápasů tak obléklo jeho dres již čtyřicet hokejistů. Přesto se najdou dva hráči, kteří odehráli plný počet letošních utkání ve WSM Lize. Je jím zkušený útočník Vojtěch Kubinčák a obránce Jan Strejček. Ke kostře týmu patří i ostřílení borci jako Tomáš Rod, Jan Alinč nebo Tomáš Divíšek.

Předchozí vzájemný zápas:

9. kolo WSM Ligy: HC Most – HC Dukla Jihlava 3:4 pr.
V utkání Dukly na ledě Mostu nemusela hrstka diváků na branku dlouho čekat. Již ve čtvrté minutě zakončil protiútok dva na jednoho David Březina. Domácí ale do konce třetiny vyrovnali, v jejím závěru se trefil zkušený Tomáš Divíšek. Po bezgólové druhé třetině padla další branka až v šestačtyřicáté minutě, kdy Most využil přesilovku. Stejným políčkem reagovala i Dukla, v početní převaze srovnal Anatolij Protasenja. Most byl v čase 56:23 po gólu Jana Alinče blíže třem bodům, ty však odmítl za dalších 76 vteřin průstřelem od modré Jiří Říha. Zápas tak došel do pětiminutového nastavení, které rozhodl úspěšným únikem Filip Seman - 3:4. Jihlava získala dva body zřejmě zaslouženě, soupeře přestřílela poměrem 58:33.

Branky a nahrávky: 18. Divíšek (Hora, Kokeš), 46. Rod (Slavíček, Smolka), 57. Alinč (Rod) – 4. Březina (Anděl, Šidlík), 54. Protasenja (Skořepa), 58. Říha (Důras), 64. Seman (Čachotský). Rozhodčí: Zubzanda – Kis, Špringl ml. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 268. Střely na branku: 33:58. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:4.

HC Most: Hübl – Rulík, Novák, Kokeš, Hora, Strejček, Cvrk – Rod, Alinč, Smolka – Kubinčák, Válek, Řehoř – Mráz, Šimeček, Stříbrný – Mical, Divíšek, Slavíček

HC Dukla Jihlava: Škarek – Šidlík, Bilčík, Říha, Marcel, Kaláb, Dundáček, Grebeňuk – Čachotský, Skořepa, Protasenja – Důras, Seman, Jergl – Stoklasa, Diviš, Jícha – Březina, Anděl, Danišovský


MOST NAPOSLED LOUPIL. Předešlý vzájemný zápas Dukly proti Mostu na Horáckém zimním stadionu vyšel lépe hostům. Mostečtí se totiž v šesté minutě ujali vedení, které zkraje druhé třetiny navýšili. Ačkoliv se Dukla v sedmatřicáté minutě radovala ze snížení, další gól si již nepřipsala. Velkou zásluhu na výhru Severočechů měl bývalý gólman Jihlavy Milan Řehoř (vlevo), který kryl 32 střel hráčů Dukly a nedovolil radost ani jejímu nejlepšímu střelci Josefu Skořepovi (na buly), jenž má i v letošní sezoně nasbíráno nejvíce branek v kádru červenožlutých. Foto: Tomáš Buksa


22. kolo WSM Ligy, středa 9. listopadu 2016:

ČEZ Motor České Budějovice – LHK Jestřábi Prostějov 9:1 (předehrávka, pondělí 7.11.2016 od 17:10)
HC Dukla Jihlava - HC Most (17:30)
HC Benátky nad Jizerou – HC ZUBR Přerov (17:30)
HC Stadion Litoměřice – SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)
HC Slavia Praha – SK Kadaň (18:00)
Rytíři Kladno – HC Frýdek-Místek (18:00)
HC AZ Havířov 2010 – Hokej Ústí nad Labem s.r.o. (18:00)

23. kolo WSM Ligy, sobota 12. listopadu 2016:

ČEZ Motor České Budějovice – HC Stadion Litoměřice (17:00)
LHK Jestřábi Prostějov – HC Benátky nad Jizerou (17:00)
HC ZUBR Přerov – HC AZ Havířov 2010 (17:00)
Hokej Ústí nad Labem s.r.o. – Rytíři Kladno (17:00)
HC Frýdek-Místek – HC Slavia Praha (17:00)
SK Kadaň – HC Dukla Jihlava (17:00
HC Most – SK Horácká Slavia Třebíč (17:00)


Tabulka WSM Ligy po 20. kole:

Pozn.: Zápas České Budějovice – Jihlava bude dohrán v pondělí 19.12.2016