Vítězství jsme si zasloužili a nula je takový bonus, povídá proti Mostu bezchybný gólman Jakub Škarek

10.11.2016 / Tomáš Lysý

Jak se říká, vítězství z ledu soupeře je třeba potvrdit hned v následujícím zápasu na domácím stadionu. To se Dukle povedlo. Na plný bodový zisk z venkovního dvojutkání proti Litoměřicím a Třebíči navázala Jihlava doma proti Mostu, který porazila 3:0. „S Mostem jsou zápasy vždycky těžké. Oni dlouho nic nemají a najednou přijdou jejich šance. Vítězství jsme si ale dobře pohlídali a musíme dál makat jako tým,“ říká dnes (10. listopadu – pozn. aut.) čerstvě sedmnáctiletý gólman a reprezentant, který si připsal první nulu v sezoně.

Tři branky si Dukla rovnoměrně rozdělila do všech tří třetin. V desáté minutě se prosadil Richard Diviš, na začátku druhé třetiny Jiří Říha a v závěru pojistil tři body Josef Skořepa. Oproti tomu domácí gólman Jakub Škarek nepustil za svá záda ani jeden puk. Během dvou třetin příliš práce neměl, více si zachytal ve třetí třetině, kdy Most na chvilku hrál přesilovku pět na tři a čtyři minuty před koncem zneškodnil útočníkovi Jaroslavu Šimečkovi trestné střílení. „Jsou to takové ty úseky v zápasu, kdy toho jde na brankáře více a pak zase méně. Myslím si, že jsme to s kluky dobře zvládli, dobře ubránili a získali jsme tři cenné body,“ podotýká mladý strážce jihlavské svatyně, který se v brance pravidelně střídá s Miroslavem Svobodou. Ten vychytal čisté konto proti Třebíči a Dukla tak inkasovala naposled v šestnácté minutě zápasu v Litoměřicích. Dohromady tak jihlavská neprůstřelnost trvá již více jak 164 minut.

Zpět do Jihlavy se gólman slavící dnes (10. listopadu 2016 – pozn. aut.) sedmnácté narozeniny vrátil po srazu reprezentační dvacítky, která sehrála ve Švédsku poslední turnaj před světovým šampionátem juniorů v Kanadě 2017. Česko s Jakubem Škarkem v sestavě nejprve podlehlo domácím Třem korunkám 2:3 v prodloužení a stejný výsledek, ale po základní hrací době, si připsal proti Rusku. Během obou zápasů hájil českou branku právě jihlavský brankář, na závěr turnaje národní tým porazili Finy 3:2 „Bylo to výborné. Super zkušenost zahrát si proti klukům třeba z Ruska, kteří už hrají Kontinentální hokejovou ligu,“ hodnotí své vystoupení v reprezentaci do dvaceti let a vzápětí se dívá nejen k blížícímu se šampionátu. „Dvacítka má na mistrovství docela dobré šance a já bych se na šampionát strašně rád dostal, byť i jako třetí gólman. Jestli třeba pojedu na nějakou další akci, tak se na ní strašně těším,“ dodává talentovaný strážce jihlavské svatyně, který při svém mladém věku kroutí za A-tým druhou sezonu.

Videoohlasy s Jakubem Škarkem


Ačkoliv si útočník Josef Skořepa připsal gól, když v závěru uzavřel skóre na konečných 3:0, mohlo být tříbodové vítězství to jediné, co jej těšilo. Jihlavský kanonýr upřímně a napřímo sděluje, že výkon týmu nebyl dobrý „Z naší strany to byla bída. Hrozná bída. Takový výkon, co jsme tady proti Mostu předvedli, je strašný. My můžeme být rádi jenom za tři body, protože jsme je bránili do poslední minuty,“ nebere si servítky jihlavský střelec. Jeho trefa minutu a půl před koncem znamenala definitivní pojistku na jihlavskou výhru a během dvaceti zápasů šlo již o jubilejní desátý gól Josefa Skořepy v této sezoně.

Videoohlasy s Josefem Skořepou


Hodnocení trenérů: Zdeněk Zíma (HC Most) a Petr Vlk (HC Dukla Jihlava)

Autor videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla


Sestřih z utkání HC Dukla Jihlava – HC Most 3:0

Autor: promoTEAM HCD - HZStv1