Potřeboval jsem puk dovést až do brankoviště, abych prázdnou bránu trefil, směje se Josef Skořepa

18.12.2016 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Jsou to již více jak dva roky, kdy se Dukle naposled podařilo vyhrát v Mostu za tři body. Řada fanoušků si ještě určitě pamatuje na střelnici, kterou si Jihlava tehdy na soupeřově ledě otevřela – zvítězila totiž 12:4. Poté sbírala buď výhry za dva body nebo porážku za bod. Až v předposledním zápase před Vánoci 2016 znovu získala v nevlídném prostředí plný bodový zisk. „Vedli jsme 2:0, oni to zkusili, dali jeden gól a zase to pro nás bylo těžké,“ říká Josef Skořepa o situaci po snížení Mostu na 1:2. Až jeho gól do prázdné branky dal definitivní razítko na jihlavskou výhru.

Šest zápasů chyběl v sestavě Dukly Jihlava vinou zranění, které v letošní sezoně již jednou utrpěl. Josef Skořepa se vrátil do zápasového rytmu utkáním doma proti Třebíči, které Jihlava prohrála 1:3. Hned v dalším utkání svítil na ukazateli stavu stejný výsledek, ovšem pro červenožiuté dobrý, protože šlo o utkání na ledě posledního Mostu. „S Mostem jsou to těžké zápasy. Se „slabšími“ týmy je to eventuálně vždycky těžší, protože dají gól a zabetonují to. My jsme vedli 2:0, ale oni to zkusili, dali jeden gól a zase to pro nás bylo těžké. Třetí gól jsme už dali do prázdné branky,“ hluboce si oddychne v pozápasovém hodnocení jihlavský útočník.

Právě on se zasloužil o třetí gól, když trefil prázdnou branku. Což se mu letos už jednou nepodařilo, proto to zanedlouho pětatřicetiletý útočník tentokrát udělal na jistotu. „Minulý rok jsem to už jednou netrefil, letos také jednou. Takže už jsem puk potřeboval dovézt až do brankoviště, abych se do prázdné brány trefil. Asi je to obtížné,“ praví s úsměvem o své jedenácté trefě v sezoně. Protože hokej v Mostě zkrátka netáhne, našly si v sobotu před Vánoci do hlediště cestu sotva dvě stovky diváků. Na prvoligové poměry maličké číslo. „Já takové věci nevnímám. Soustředím se jen na zápas, na odvedený výkon. Důležité je, že jsme vyhráli zápas a máme tři body,“ má jasno o hlavní prioritě Josef Skořepa.

Videoohlasy s Josefem Skořepou


Velký podíl na výhře měl další útočník Aleš Jergl, který nejprve v deváté minutě otevřel stav a v závěru zápasu přihrával právě Josefu Skořepoví na gól do prázdné branky. Také on přiznává, že zápas s posledním celkem nebyl zrovna jednoduchý. „Třetí gól znamenal uklidnění, Tojla to tam dobře dorazil a prostě je dobře, že jsme vyhráli. Byl to těžký zápas. Most dobře bruslil a i když to ve třetí třetině stáhl na jednu branku, tak jsme to ubojovali a jsme za to určitě rádi. Ještě to chceme zopakovat teď v pondělí proti Českým Budějovicím a budeme mít krásné Vánoce,“ říká dvaadvacetiletý forvard, který zaznamenal sedmou přesnou trefu a desátou asistenci v sezoně.

Videoohlasy s Alešem Jerglem

Autoři: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla