Dvakrát vyprodaný Horácký zimní stadion vytvořil fantastickou kulisu! Pojďte Dukle znovu pomoct

05.04.2017 / Tomáš Lysý

30. srpen 2014. Den, kdy byl Horácký zimní stadion naposled vyprodán. Do Jihlavy se sjeli fanoušci z celé republiky, aby mohli sledovat hokejové hrdiny z Nagana a tří zlatých světových šampionátů ve Zlatém utkání. Vyprodání jihlavského stadionu v soutěžním utkání se datuje do mnohem delší minulosti, naposled bylo plno při prvním utkání baráže o extraligu proti Motoru dne 18. března 2005. V úvodních dvou domácích utkáních Dukly při letošním zápolení o účast v extralize mohl hlasatel v obou případech oznámit: 6200 diváků, vyprodáno. Dvoubodové výhry proti Pardubicím a Českým Budějovicím sledovaly zaplněné ochozy, což si pochvalovali samotní hráči i jednatel klubu Bedřich Ščerban.

Třicetimetrová prezentace fanoušků před úvodním buly prvního domácího zápasu Dukly v letošní baráži proti Pardubicím. Zaplněné ochozy, před kterými Dukla Jihlava dvakrát vedla a nakonec vyhrála nad Dynamem 4:3 v prodloužení. O dva dny později sice jihlavští hokejisté prohrávali zkraje třetí třetiny proti Motoru 0:1, ovšem povolený doping v podobě parádní podpory z hlediště pomohl červenožlutým nejen k vyrovnání, ale i k vítězným samostatným nájezdům. Hráči měli pro fanoušky pouze slova uznání a obdivu. „Chtěl bych poděkovat fanouškům že přišli, podporovali nás a vytvořili výbornou atmosféru,“ sděluje sedmnáctiletý gólman Jakub Škarek. „Je to krásné, parádní. Lidi nás ženou, jsou pro nás šestým hráčem na ledě. Doufáme, že budou takhle chodit dále a pořád nás hnát dopředu,“ chválí a zároveň si přeje obránce David Kajínek.

Vyprodané ochozy Horáckého zimního stadionu. Foto: Tomáš Buksa


Jihlava opět žije hokejem. Slova chvály má pro příznivce červenožlutých barev také jednatel Dukly Bedřich Ščerban, jenž jim vysekl velkou poklonu. „Chtěl bych fanouškům poděkovat, už dlouho jsem tady nezažil takovou atmosféru. V podstatě mi to připomínalo ty staré zlaté časy, kdy jsme na ledě před takovým publikem hráli my. Po hokeji se mi pořád stýská, takže mi bylo líto, že nemůžu hrát. Zápasy jsem si užil i jako „divák.“ Na ledě byl vidět vynikající hokej. Byla to úplná paráda a to je to, proč se vlastně sport dělá. Mnohem lépe se pracuje a člověk má mnohem větší vnitřní uspokojení ze své práce,“ sděluje bývalý obránce Dukly, se kterou zažil poslední mistrovské tituly a v roce 1991 ovládl Zlatou hokejku.

Úžasný pohled na zaplněné ochozy, parádní atmosféra v hledišti či vynikající hokej. Všech šest loňských domácích zápasů Dukly v baráži navštívilo 15.338 diváků, nyní je to po dvou utkáních 12.400! Vyprodaný Horácký zimní stadion pomáhá hráčům ve více ohledech. „Vím, že pokud je tolik lidí, kteří hráče povzbuzují, tak jim pomáhají psychicky. Hráči mnohem lépe snáší únavu, to je léty ověřená praxe. Pokud přijde hodně lidí a tlačí hráče, tak je dotlačí do většího výkonu, než je hráč sám o sobě schopný podat,“ říká Bedřich Ščerban.

David Kajínek, Jakub Škarek a Bedřich Ščerban k atmosféře na Horáckém zimním stadionu

Autor videa: Tomáš Lysý, HZStv1