Baráž uzavře svojí první polovinu šestým kolem, ve kterém se Dukla přestaví na ledě Pardubic

09.04.2017 / Tomáš Lysý

Jihlavští hokejisté se postupně přestavili na ledě Karlových Varů a Motoru České Budějovice. V letošní baráži tak zbývá jediný stadion, kam ještě nevycestovali. Dukla Jihlava cestuje v šestém kole do Tipsport areny, kde vyzve domácí HC Dynamo Pardubice. Východočesi si v posledním kole dovezli tři body Českých Budějovic za výhru 4:2 a stali se tak prvním celkem, jenž v probíhající baráži vyhrál o více než jeden gól. Doma se ale Dynamu nedaří, prohrálo totiž s Motorem a za bod proti Karlovým Varům. Úvodní buly bude vhozeno přesně v 17 hodin. Druhé utkání baráže mezi Karlovými Vary a Motorem startuje již o půl čtvrté.

Dukla je znovu v baráži. O extraligu svede boj s Motorem, Pardubicemi a Karlovými Vary

Mým cílem je postoupit s Duklou do extraligy, říká útočník Josef Skořepa v offline rozhovoru

Dukla je můj srdeční klub. Budu klukům fandit a držet jim palce, aby baráž dotáhli do sladkého konce, hlásí gólman Jakub Škarek

Autor videa: Ondřej Šuhaj
Voiceover: MT audio


Ticketportal, Live přenos

Zápas můžete po zaregistrování sledovat živým přenosem na portálu Hokejka TV. Další možností je sledovat zápas na TV Tipsport, kde musíte mít po registraci finanční obnos na uživatelském kontu nebo si vsadit tiket.
Již tradičně bude utkání přenášeno také prostřednictvím textového onlajnu.

Některé posloupnosti pokračují v baráži i nadále, některé jsou nové. To vše ukázalo minulé kolo letošní prolínací soutěže. Jihlavští hokejisté potřetí za sebou na domácím ledě neprohráli a získali ze zápasu dva body. Po skolení Pardubic (4:3 v prodloužení) a Motoru (2:1 na nájezdy) se tentokrát radovali i proti Karlovým Varům. Dukla ve třetí třetině vyrovnala nepříznivý vývoj zápasu, který nakonec došel až do samostatných nájezdů. V nich se prosadili všichni tři jihlavští exekutoři a když gólman Dukly Miroslav Svoboda lapil ve druhé sérii nájezd Jakuba Fleka, bylo jasno. Červenožlutí tak dovedli do vítězného konce i pátý zápas letošní baráže a během pěti kol nasbírali více bodů (11), než za celou loňskou soutěž o extraligu dohromady (10).

V tabulce má Jihlava čtyřbodový náskok na dvojici Energie Karlovy Vary – Dynamo Pardubice. Právě pro druhý jmenovaný celek, jenž hájí extraligovou příslušnost, bylo minulé kolo hodně klíčové. Pardubičtí jej sehráli na stadionu Českých Budějovic a oba týmy nutně potřebovali bodovat. Motor měl před zápasem jen pět bodů, Dynamo čtyři. Jihočeši, kteří vstoupili do baráže vítězstvím v Pardubicích, dostali od svého soupeře vrácenku i s úroky. Počtvrté za sebou v bitvách o extraligu padli, z toho potřetí v řadě na domácím ledě a podlehli pardubickým hokejistům 2:4. Svěřenci trenérů Miloše Holáně s Otakarem Janeckým a Pavlem Markem tak mohli slavit první tříbodový zisk ve dvanáctikolové soutěži.

Radek Hubáček o souboji v baráži proti Pardubicím, kde hraje jeho bratr Petr

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Až v šestém barážovém kole a dvanáctém zápase tak vyhrál jeden z týmů poprvé o více jak jednu branku. Pardubice totiž uhájily vedení 3:2, které v závěru korunovaly trefou do prázdné klece. Co pokračuje i nadále, je parádní divácká návštěvnost. V Budvar aréně bylo opět vyprodáno – 6421 diváků. Do ochozů Horáckého zimního stadionu zavítalo na Duklu proti Energii 5513 fanoušků, což je o tisícovku více, než za dva loňské domácí barážové zápasy Jihlava – Karlovy Vary dohromady. Hokej v krajském městě Vysočiny táhne, polovina domácích barážových utkání Dukly stačila k tomu, aby si na prolínací soutěž našlo cestu více lidí než za všech šest loňských utkání celkově. Výborná atmosféra a návštěva přes deset tisíc diváků se dá čekat také v Tipsport areně. Ke koupi zbývá několik málo vstupenek a jihlavští hokejisté se mohou těšit na mohutnou podporu svých fanoušků.

Před šestým pokračování baráže je pohled na tabulku jasný. Vzhledem k tomu, že Dukla má náskok čtyř bodů před karlovarskými a pardubickými pronásledovateli, půjde do druhé poloviny baráže z první pozice. „Kluky ale musím zase pochválit za nezměrnou snahu a bojovnost dotáhnout zápas do vyrovnání. Už bylo řečeno, že v prodloužení nebyla šance ani na jedné straně. Rozhodovaly penalty, ve kterých jsme byli šťastnější i šikovnější - řeknu to takhle, budu mluvit otevřeně, nechci to tady zastírat - kluci jsou skvělí a jen tak dále,“ hlásil po vítězném utkání proti Energii trenér Dukly Petr Vlk. Spokojen musel být o několik desítek kilometrů dále západním směrem také trenér Pardubic Pavel Marek. „Po trochu nešťastném prvním gólu se náš výkon zlepšoval a gradoval. Vydřeli jsme tady neskutečně cenné body,“ liboval si po tříbodové výhře Pardubic v Budvar aréně.


HUBAS PROTI HUBASOVI. Baráž není o jednotlivcích, ale o týmech. Veškeré pocity jdou stranou, i ty bratrské. Když se Radek Hubáček (ve žlutém) na konci letošního přestupního termínu po dvou letech vrátil do Jihlavy, mohl tajně doufat o tom, že se s Duklou dostane do baráže a nastoupí proti svému staršímu bratru Petrovi. To se také stalo. V prvním utkání slavil vítězství mladší z bratrského hokejového dua, Jihlava totiž doma skolila Pardubice 4:3 v prodloužení. Foto: Tomáš Buksa


6. kolo baráže o extraligu, neděle 9. dubna 2017:

HC Energie Karlovy Vary – ČEZ Motor České Budějovice (15:30)
HC Dynamo Pardubice – HC Dukla Jihlava (17:00)

7. kolo baráže o extraligu, úterý 11. dubna 2017:

HC Energie Karlovy Vary – HC Dukla Jihlava (18:00)
HC Dynamo Pardubice – ČEZ Motor České Budějovice (18:00)

8. kolo baráže o extraligu, pátek 14. dubna 2017:

HC Dukla Jihlava – HC Dynamo Pardubice (17:30)
ČEZ Motor České Budějovice – HC Energie Karlovy Vary (17:30)


Tabulka baráže o extraligu 2017 po 5. kole: