Hned po zápase jsme si řekli, že nebudeme nějací skleslí a první porážku hodíme za hlavu, prozrazuje Jiří Říha

09.04.2017 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Jednou to přijít muselo. Pěti barážovými koly projela jihlavská mašina bez porážky. V šestém utkání na ledě Pardubic, které uzavíralo první polovinu prolínacích bojů, Dukla klopýtla. Ačkoliv od třinácté minuty vedla 1:0, tak průběžný náskok neudržela a ve třetím dějství třikrát inkasovala (naposled do prázdné branky). „Kdybychom v prvních dvou třetinách proměnili tutové šance, které jsme měli, tak jsme v Pardubicích mohli vyhrát,“ ví moc dobře střelec jediného jihlavského gólu Jiří Říha. Nestalo se tak. Ačkoliv tři body zůstaly na ledě Dynama, tak Dukle stále patří první místo v barážové tabulce.

Říká se, že kdo nedá přesilovou hru pět na tři, ten nemůže zápas vyhrát. Jihlavští hokejisté dvojnásobnou početní výhodu využili, když se trefil obránce Jiří Říha a zaznamenal tak svůj pětadvacátý gól v sezoně. Dukla ale v dalším průběhu zápasu doplatila na nevyužívání gólových příležitostí, kterými mohla soupeři odskočit na dvě branky či více. „Věděli jsme, že nás čeká ohromně těžký zápas a že Pardubice poženou lidi. Kdybychom v prvních dvou třetinách proměnili tutové šance, které jsme měli, tak jsme mohli vyhrát. Bohužel se tak nestalo. Domácí využili dvě přesilovky a to nám vlastně prohrálo zápas,“ poukazuje na další klíčový moment utkání – využité početní výhody Dynama z třetí třetiny.

Hokej.cz: Videosestřih HC Dynamo Pardubice – HC Dukla Jihlava 3:1

ČT sport: Jihlava v baráži poprvé prohrála, Pardubice se opět posunuly blíž záchraně


Jihlava tak po šesti zápasech (včetně sedmého semifinále play-off WSM Ligy proti Kladnu) poprvé nezvítězila. S jedenácti body si ale udržela vedení v tabulce, na svého posledního soupeře má náskok jednoho bodu. Třetí místo patří českobudějovickému Motoru s osmi body, který po výhře v Karlových Varech odsunul na poslední pozici sedmibodovou Energii. „Včera (v neděli 9.4. – pozn. aut.) jsme si po zápase řekli, že nebudeme nějací skleslí, že to hodíme za hlavu. První porážka, jede se dále. Do Varů jedeme určitě s cílem vyhrát – každý chce vyhrávat – a odvézt si nějaké body do Jihlavy,“ hlásí cíl do dalšího utkání Jiří Říha přesně podle hesla letošního play-off a baráže Dukly: Jdeme do každého zápasu s touhou zvítězit. Bez ohledu na to, jak dopadl předchozí zápas.

Videoohlasy s Jiřím Říhou

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Tisková konference: František Zeman (HC Dukla Jihlava) a Pavel Marek (HC Dynamo Pardubice)

Autor videa: YouTube HC Dynamo Pardubice