Baráž vchází do rozhodující druhé poloviny. Dukla jí otevře zápasem na ledě karlovarské Energie

10.04.2017 / Tomáš Lysý

Dva týdny uplynuly jako voda a dvanáctikolová soutěž o dvě extraligové vstupenky pro ročník 2017/2018 má za sebou úvodních šest dílů. Těžko si představit větší vyrovnanost, vždyť první a čtvrtý tým od sebe děli pouze čtyři body. A právě čtvrtá Energie Karlovy Vary bude dalším soupeřem Dukly Jihlava, která sice v minulém kole v Pardubicích poprvé prohrála, ale nadále drží první místo tabulky. Utkání začíná v úterý 11. dubna 2017 od 17:30 v KV areně a bude se hrát před televizními kamerami, přímý přenos vysílá ČT sport.

Dukla je znovu v baráži. O extraligu svede boj s Motorem, Pardubicemi a Karlovými Vary

Mým cílem je postoupit s Duklou do extraligy, říká útočník Josef Skořepa v offline rozhovoru

Dukla je můj srdeční klub. Budu klukům fandit a držet jim palce, aby baráž dotáhli do sladkého konce, hlásí gólman Jakub Škarek

Autor videa: Ondřej Šuhaj
Voiceover: MT audio


Ticketportal, Live přenos

Zápas můžete po zaregistrování sledovat živým přenosem na portálu Hokejka TV. Další možností je sledovat zápas na TV Tipsport, kde musíte mít po registraci finanční obnos na uživatelském kontu nebo si vsadit tiket. Přímý přenos zápasu tentokrát vysílá také ČT sport.
Již tradičně bude utkání přenášeno také prostřednictvím textového onlajnu.

Větší vyrovnanost si lze jen těžko představit. Pouze dva z dosavadních dvanácti barážových zápasů skončily větším než jednobrankovým rozdílem. V pátém a šestém kole vyhrály Pardubice o dvě branky, když svá vítězství pojistily trefou do prázdné klece při soupeřově hře bez gólmana. Vše se také odráží na tabulce, kde po polovině baráže není rozhodnuto prakticky vůbec nic. První Jihlava vede tabulku s jedenácti body, druhé Pardubice mají pouze o bod méně. Jedna tříbodová výhra stačí, aby byl jeden z týmů zpět ve hře. To ukázaly České Budějovice, které v šestém kole zvítězily na ledě Karlových Varů, mají rázem osm bodů a poskočily na třetí pozici. Čtvrté místo patří Energii, která v šesti zápasech stihla nastřádat sedm bodů.

Dukla v minulém kole zajížděla do Pardubic a po dvě třetiny se pro ní zápas vyvíjel výborně. Jihlavští hokejisté se totiž ve čtrnácté minutě ujali vedení, když se v přesilovce pět na tři prosadil obránce-kanonýr Jiří Říha. Jihlava ale v dalším průběhu zápasu doplatila na nevyužité šance. Hosté měli několik možností k tomu, aby soupeři zasadili druhou ránu a odskočili mu na dvougólový rozdíl. Jenže svoje gólové příležitosti nevyužili a i to je stálo zápas. Ve 42. minutě a poté o sedm minut později totiž Pardubičtí dvěma využitými přesilovkami otočili zápas a poté svojí druhou tříbodovou výhru za sebou pečetili gólem do prázdné svatyně soupeře. „Nepředvedli jsme vůbec špatný výkon. O vítězi rozhodlo proměňování přesilových her. My jsme navíc s našimi šancemi naložili tak, jak jsme naložili. Za stavu 1:0 jsme měli dvě vyložené šance, které jsme neproměnili. To byl odrazový můstek pro domácí, kteří se pak přesilovkami dostali do vedení,“ sdělil trenér František Zeman. Jihlavští hráči ale dle slov obránce Jiřího Říhy hodili první porážku v probíhající baráži za hlavu a rozhodně nejsou nějací skleslí.


V průběhu zápasu mezi Pardubicemi a Jihlavou již byl znám výsledek utkání Karlovy Vary – České Budějovice, který začínal o hodinu a půl dříve. Motor potřeboval nutně bodovat, aby se udržel v kontaktu s druhým a postupovým místem, jelikož měl po pěti kolech pouze pět bodů. Pro Jihočechy se nejednalo zrovna o jednoduchý úkol, tím spíše, že již v první minutě inkasovali z hole Milana Mikulíka. Nicméně před prvním odchodem do šaten vyrovnal Roj Pajič a v polovině zápasu vystřelil tři důležité českobudějovické body obránce Filip Novák. Obě dvě branky inkasovala Energie v oslabení, což je její zatím největší problém v baráži. Úspěšnost ubránění přesilových her mají Karlovarští lehce nad padesát procent.

Hned deset vyloučení. To je jeden z důvodů, proč Energie proti Motoru nebodovala a podobný názor měl i karlovarský trenér Mikuláš Antonik. „Sice jsme v prvním střídání dali gól, pak jsme se ale v prvních dvou třetinách potýkali s velkou nedisciplinovaností a soupeř toho využil,“ sdělil po utkání pro klubový web a nedlouho poté dostal ke kolegovi hlavnímu kouči Janu Tlačilovi a Pavlu Kněžickému (trenér gólmanů) dalšího parťáka. Od pondělního (10.4.2017) dopoledního tréninku byl trenérský štáb rozšířen o dosavadního sportovního manažera Energie Jaromíra Kverku.


DVA VÍTĚZNÉ ZÁPASY. Letošní baráž o extraligu je ve své polovině, takže se týmy Karlových Varů a Jihlavy zatím střetly dvakrát. V obou případech se radovala Dukla. Na ledě Energie sice třikrát prohrávala, ovšem nakonec dokázala zápas během minuty a půl ve třetí třetině otočit a vyhrát 4:3. Na domácím ledě jihlavští hokejisté od druhé třetiny vedli, ovšem soupeř bleskově srovnal a ve třetí třetině se ujal vedení. Ani tentokrát ale Karlovarští zápas do vítězného konce nedotáhli. Dukla totiž vyrovnala a nakonec zvítězila na nájezdy, když ten rozhodující vstřelil Adam Zeman. Foto: Tomáš Buksa


7. kolo baráže o extraligu, úterý 11. dubna 2017:

HC Energie Karlovy Vary – HC Dukla Jihlava (17:30)
HC Dynamo Pardubice – ČEZ Motor České Budějovice (18:00)

8. kolo baráže o extraligu, pátek 14. dubna 2017:

HC Dukla Jihlava – HC Dynamo Pardubice (17:30)
ČEZ Motor České Budějovice – HC Energie Karlovy Vary (17:30)

9. kolo baráže o extraligu, neděle 16. dubna 2017:

HC Energie Karlovy Vary – HC Dynamo Pardubice (15:30)
HC Dukla Jihlava – ČEZ Motor České Budějovice (17:30)


Tabulka baráže o extraligu 2017 po 6. kole: