Proti Pardubicím začneme znovu jako jeden tým, jeden mančaft, jedna parta, hlásí odhodlaně kapitán Tomáš Čachotský

12.04.2017 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Nepovedený zápas, špatný výkon. Přesně tak by se dal charakterizovat zápas Dukly na ledě Karlových Varů. Jihlavští hokejisté poprvé v baráži během zápasu nedokázali překonat soupeřova brankáře a domů se tak vraceli s prázdnou. Dle slov kapitána týmu Tomáše Čachotského tentokrát tým neměl potřebnou fyzickou formu, hráčům nešly nohy. Dvoudenní zápasová pauza před páteční bitvou proti Pardubicím přijde určitě vhod. „To, co se stalo ve Varech, necháme ve Varech, a v pátek začneme úplně jinak. Musíme makat jako tým, srážet se, padat do střel, bruslit a hrát to, co nás celou sezonu zdobilo – týmovou hru,“ burcuje sebe i celý tým kapitán Dukly. Do konce baráže zbývá posledních pět kol a každá výhra už může být klíčová, stejně jako každá ztráta bodů.

Ať hodí kamenem ten, kdo čekal, že letošní baráž bude takhle napínavá. Sedm kol a pouze jednobodový rozdíl mezi kvartetem týmů. Postupové pozice hájí dva vyzyvatelé z WSM Ligy. První Dukla Jihlava i druhý Motor České Budějovice mají shodně 11 bodů. Extraligové celky, bojující o záchranu, tedy Pardubice a Karlovy Vary, nasbíraly doposud 10 bodů.

Hokej.cz: Sestřih zápasu HC Energie Karlovy Vary – HC Dukla Jihlava 3:0

ČT Sport: Karlovy Vary vybojovaly důležitou výhru, Jihlava si připsala už druhou prohru

Karlovy Vary před vstupem do druhé poloviny baráže věděly, že si po domácí porážce od Motoru nesmí dovolit další zaváhání a potřebují proti Dukle zvítězit. To se jim podařilo, Jihlava totiž tentokrát nepodala dobrý výkon, jako například v prvním barážovém utkání v KV areně. „Chyba byla jednoznačně v tom, že jsme neměli fyzickou formu. Nešly nám nohy a od toho se všechno odráželo. Byli jsme všude pozdě, dělali jsme fauly, chyby. Soupeř byl jasně lepší a zaslouženě zvítězil,“ hodnotí zápas v několika větách Tomáš Čachotský. Právě kvůli pohybu si Dukla nedokázala vynutit ani přesilové hry a využít tak největší karlovarskou slabinu – hru v oslabení. „Karlovy Vary ani neměly důvod nás faulovat. Všude nás dojely, předjely. Byly všude ne o krok, ale o dva dříve, a fauly dělat nemusely, my jsme je k tomu nepřinutily,“ uvědomuje si jihlavský kapitán.

Stejně jako České Budějovice, Karlovy Vary i Pardubice, také Dukla v letošní baráži zapsala dvě prohry po sobě. To jen dokazuje, jak je prolínací soutěž vyrovnaná. Dynamo mělo po čtyřech kolech čtyři body, poté dvakrát vyhrálo a je zpět ve hře. Motor získal během pěti zápasů pět bodů a byl ve zdánlivě bezvýchodné situaci, ale během posledních dvou kol obral o body oba dva extraligové celky a rázem je druhý. Energie se výhrou nad Jihlavou také vrátila zpět do hry. Nyní je třeba, aby zabrala i Jihlava, která jako jediný z kvarteta týmů doma ještě neprohrála. „I během sezony se párkrát stalo, že jsme měli takový výpadek, že to prostě nešlo. Těžko to zlomíme bez pohybu. V pátek začneme znovu jako jeden tým, jeden mančaft, jedna parta, a půjdeme do toho znovu,“ motivuje sebe, své spoluhráče a také fanoušky, na jejichž podporu bude Dukla opět spoléhat.

Jihlava se bude muset obejít bez služeb zraněného obránce Vlastimila Bilčíka, který na konci první třetiny po střetu se Sebastiánem Gorčíkem utrpěl otřes mozku a byl odvezen do nemocnice. Hrstce diváků v KV aréně zatrnulo, jelikož jihlavský bojovník ležel bez hnutí a led opustil na nosítkách. „Je to velká ztráta. Nemáme tolik beků, abychom je tahali jako z klobouku. Vlasta hrál výborně celou sezonu a určitě nám bude chybět,“ mrzí Tomáše Čachotského.

Videoohlasy s Tomášem Čachotským

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla