Ještě není ani půlka soutěže. Nemáme hlavy dole, jedeme dál, zní slovo kapitána Tomáše Čachotského

22.11.2017 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Nastalo období, kdy se Jihlavě příliš nedaří. Nabízí se paralela s loňským ročníkem, s tím rozdílem, že Dukla hraje o soutěž níže. Zatímco loni ve stejném období prohráli jihlavští hokejisté pět zápasů za sebou, nyní mají období tří porážek v řadě, respektive pěti porážek během šesti zápasů. Ty mají mnohdy společného jmenovatele – trápení v koncovce. „Nadřeme se, abychom dali nějaký gól. Když už ho dáme, tak zase jednoduše inkasujeme. Trefujeme první hráče před sebou, puky se k nám neodráží. Musíme to nějakým způsobem zlomit, dát škaredý gól, a věřím tomu, že zase začneme vyhrávat,“ hlásí Tomáš Čachotský, kapitán Dukly Jihlava.

Tomáš Čachotský: „Snahu a bojovnost nám nikdo nemůže upřít. Chceme, ale momentálně se nám nedaří. Musíme dát nějaký škaredý gól, flusbrok, zlomit to. Věřím, že se zvedeme, začneme vyhrávat, uděláme nějakou sérii a dotáhneme se zpátky k týmům před námi. Pokud vím, tak ještě není odehraná ani půlka soutěže, takže nemáme hlavy dole.“

VIDEOOHLASY S TOMÁŠEM ČACHOTSKÝM


Josef Skořepa: „Trenéři nás drží v tom, ať si nic neděláme z toho, že jsme poslední. Hlava musí fungovat dobře. Kdy se nám nepovede přesilovka a lidi pískají, ať si z toho nic neděláme, že si to musíme uhrát sami. I tak fanoušci fandí dobře. Všechny jsme asi překvapili. Každý nás po tomhle kole tipoval, že budeme poslední s pěti body. I když jsme poslední, tak jsou všichni vykolejení, co tady předvádíme. Ale všichni chceme více. Nikdo nechce play-out nebo baráž, všichni chtějí předkolo nebo play-off.

VIDEOOHLASY S JOSEFEM SKOŘEPOU


František Zeman: „Za poslední tři utkání jsme vstřelili jednu branku. Na gól se ohromně nadřeme a de facto soupeři v každém zápase darujeme branku po chybě na obranné modré. Když máme šance, puk letí dva tři centimetry od tyčky a štěstí máme zatím otočené zády. Nedostane nás z toho nic jiného než tvrdá práce na tréninku. Věříme, že síla a morálka týmu je taková, že se to další zápas otočí.

TRENÉŘI: FRANTIŠEK ZEMAN (HC DUKLA JIHLAVA) A FILIP PEŠÁN (BÍLÍ TYGŘI LIBEREC)

Autoři videí: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla


SESTŘIH ZÁPASU: HC DUKLA JIHLAVA – BÍLÍ TYGŘI LIBEREC 0:2

Autor videa: YouTube HZStv1