3:0
(2:0, 1:0, 0:0)

Ze Znojma odjela Dukla s prázdnou

07.09.2007 / Rostislav Frömmel

I když domácím chyběli dvě velké opory – Dopita a Erat – nebylo to na ledě v posledním přípravém zápase před začátkem ligové soutěže vůbec znát. Skóre zápasu otevřel již po čtyřech minutách domácí Čachotský, který přišel před sezónou právě z Jihlavy, druhý zásah přidal minutu poté v přesilové hře Svoboda a konečnou podobu výsledku dal na konci druhé třetiny Procházka. První liga startuje ve středu 12. září.
07.09.2007 17:30, Přípravné zápasy - 11. kolo

HC LERAM Orli Znojmo

Trvaj - Tesařík, Jareš, Bičánek, Chvátal, Mojžíš, Kotaška, Chmelíř - Demel, Meidl, Haman, Kucharczyk, Selingr, Svoboda, Padělek, Beroun, Padělek, Procházka, Růžička, Čachotský
3

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Ščerban, Balčík, Kuchyňa, Staněk, Míka, Duben, Martinka, Plch - Krupka L., Rytnauer, Říha, Hradecký, Suk, Nekvasil, Hanzal, Krupka M., Kubát, Slavík, Hrbatý
0
Branky a nahrávky: 5. Čachotský (Meidl), 6. Svoboda (Padělek), 37. Procházka (Beroun). Rozhodčí: Polák - Reich, Skopal. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:0. Diváci: 1200. Střely na branku: 47:12.

Průběh utkání

Znojemští orli vstoupili do posledního přípravného utkání bez dvou klíčových útočníků Dopity a Erata, i tak byla jejich produktivita v úvodu střetnutí více než dobrá. Poprvé musel jihlavský brankář Řehoř lovit kotouč ze sítě, když se hezkou individuální akcí prezentoval Čachotský. Přesně o minutu později udeřili domácí znovu a brankou Svobody se dostali do dvoubrankového vedení. Oba týmy si mohly několikrát vyzkoušet hru v početní výhodě, ale další branku první dvacetiminutovka nepřinesla.

Ve druhé části hry se vyznamenali oba brankáři, kteří zlikvidovali několik samostatných úniků. Na domácí straně měl největší šance Selingr, který ovšem orazítkoval pouze tyč, za hosty spálil dobrou příležitost Kubát. Při signalizovaném vyloučení jihlavského hráče přeci jen branka padla, když se přesně do horního rohu trefil Procházka.

Závěrečná třetina příliš hokejových akcí nepřinesla. Orli si hlídali svůj náskok a Dukla nevymyslela nic, co by vedlo ke snížení stavu. V dresu domácích se prosazovala především Svobodova řada a sám její vůdce trefil tyčku hostující branky. V závěru utkání se mohl proti svému bývalému klubu trefit Říha, který oklamal Trvaje, ovšem ve velké rychlosti nedokázal trefit odkrytou branku. Znojmo své poslední utkání před startem extraligy zvládlo a Duklu Jihlava porazilo 3:0.

Ohlasy trenérů

Václav Sýkora (Znojmo): Byl to poslední zápas před ligou. My jsme samozřejmě nutili hráče k tomu, abychom udávali tempo a hráli aktivně. Ne úplně ve všech částech zápasu se nám to povedlo, myslím si, že jsme se měli více prosadit v koncovce.

Aleš Tomášek (Jihlava): Myslím si, že Znojmo hrálo velmi dobře, zejména tu první třetinu. My jsme byli takový trošičku ustrašení, takže ta první třetina byla jasně v jejich prospěch. Potom jsme se snažili hru nějakým způsobem vyrovnat, ale Znojmo má velmi dobré mužstvo, myslím, že byli všude o krok dříve, takže výsledek tomu odpovídá. Kdyby jsme dali gól my, Znojmo by ho určitě dalo také nebo i dva. Samozřejmě nám se zlepšila celkem obrana, tam těch chyb až tolik nebylo, ale v útočné fázi nám chyběli dva hráči a bylo to znát.