4:2
(0:0, 1:1, 3:1)

I druhý zápas pro Duklu

03.02.2009 / Luboš Jaroš

Podobně jako první i to druhé utkání série mezi Duklou a Pantery začalo bezbrankovou první třetinou, vyznačovalo se však zvýšenou agresivitou havířovských kočkovitých predátorů. Branky tak začaly padat stejně jako v prvním utkání až ve druhé třetině, jako první se však prosadili hosté. Odpověď z hole Libora Bezděka na sebe však nenechala dlouho čekat. Tento talentovaný mladík dokázal reagovat i na druhý gól Panterů a když se k jeho trefám přidaly ty z hole Daniela Hodka a Oldřicha Bakuse, mohla se Dukla radovat po tuhém boji z vítězství 4:2.
03.02.2009 17:30, 1. liga ČR - 48. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Martinka, Malena, Ficenc, Staněk, Novák P., Kašpar - Říha, Bakus, Hodek - Man, Mareš, Dolníček - Krupka, Hanzal, Bezděk - Hrbatý, Hradecký, Jonáš
4

AZ Heimstaden Havířov

Valent - Kolarz, Štefanka, Klimeš, Evan, Novák M., Lašek, Vydra - Pavelek, Sikora, Přeučil - Brynecký, Piecha, Kotásek - Lušňák, Zeliska, Hampl - Seman, Velecký
2
Branky a nahrávky: 28. Bezděk (Mareš), 51. Bezděk (Říha), 53. Hodek (Malena, Říha), 57. Bakus (Krupka) - 27. Sikora (Pavelek, Přeučil), 49. Velecký (Sikora, Pavelek) Rozhodčí: Šindler, Petružálek - Hynčica, Mašek. Vyloučení: 9:10, navíc Přeučil (HAV) 10 min. OT + do konce utkání. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2009. Střely na branku: 43:44. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 4:2.

Průběh utkání

Brankář Milan Rehoř měl v prvním duelu lví podíl na jihlavské výhře, což neuniklo ani pozornosti hostí, kteří se hned od úvodu duelu tlačili před něj a snažili se ho vyvést z koncentrace. Velkou příležitost vychytal v 11. minutě právě domácí mág, který skokem pod nohy zmařil kličkovanou v podání Sikory. Na druhé straně zahrozil Bakus, který zpracoval skákavou přihrávku a ze vzduchu prověřil Valenta, jenž ale dobře zasáhl vyrážečkou. Když domácí nedokázali v závěru prvního dějství využit ani dvojnásobnou početní výhodu, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Změna skóre přišla ve 27. minutě, když Pavelkovu přihrávku zpoza branky využil Marek Sikora - 0:1. Jihlavští odpověděli už za minutu, když se v přesilové hře prosadil Libor Bezděk, který nenápadnou střelou procedil kotouč mezi tělem a lapačkou Valenta - 1:1. Přesně v polovině zápasu zkrotil Řehoř lapačkou pokus Štefanky. V zápětí si připsal další úspěšný zákrok proti Kolarzovi. Závěr druhé třetiny patřil domácím, ale proti obtočení Bakuse okolo branky byl Valent dobře postavený.

Závěrečnou dvacetiminutovku zahájil šancí Lušňák, který si vybruslil do zajímavé střelecké pozice mezi kruhy, ale jeho pokus byl zblokován. Ve 49. minutě strhli vedení na svojí stranu Panteři, když Michal Velecký střelou švihem k levé tyči překonal Řehoře - 1:2. Vyrovnání přišlo v 51. minutě, když svůj druhý přesný zásah přidal Libor Bezděk, kterému přihrával od zadního hrazení Říha - 2:2. Po vyrovnávacím gólu byla aktivnější Jihlava a únik Bakuse zastavili hosté jen za cenu dvou nedovolených zákroků. Dvojnásobnou početní výhodu využila Jihlava Danielem Hodkem, který tečoval střelu Maleny - 3:2. V 56. minutě měli Panteři blízko k vyrovnání, ale Velecký trefil jen tyč domácí branky. Rčení nedáš dostaneš potvrdili Žlutočervení z protiútoku, kdy Oldřich Bakus propálil Valenta - 4:2. Hostům nepomohla ani závěrečná hra bez brankáře a tak Jihlava zaslouženě zvítězila a vede v sérii 2:0.

Ohlasy trenérů

Petr Kaňkovský (Havířov): „Nevím, co k tomu říci. Zápas měl náboj, domácí dali více gólů, a proto vyhráli.“

Josef Augusta (Jihlava): „Myslím si, že pro nás to bylo těžké, dvakrát jsme prohráli, ale vždy jsme dokázali rychle kontrovat. V závěru zápasu jsme byli morálně lépe připraveni, díky čemuž jsme utkání rozhodli.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie