4:5
(1:2, 2:1, 1:2)

Po bojovném výkonu Dukla prohrála

10.08.2010 / Pavel Zeman

První duel sezóny před domácím publikem Dukla prohrála. Úvodní třetina vyšla lépe hostům z Jastrzębie, kteří se ujali vedení 2:1 po dvou brankách Bryka. Za domácí pouze snížil Ondřej Posmyk. Ve druhém dějství bylo skóre přesně opačné, když dvakrát skórovala Jihlava zásluhou Jiřího Mana a Michala Jeslínka. Za hosty přesně mířil Rimmel. Do poslední dvacetiminutovky vlétli lépe hráči hostí, kteří přidali branky Slodczykem a Králem. Jihlava už stačila pouze snížit Bezděkem a tak podlehla soupeři z Jastrzębie 4:5.

Fotografie ze zápasu najdete zde
10.08.2010 17:00, Přípravné zápasy - 3. kolo

HC Dukla Jihlava

Benda - Posmyk, Malena, Dobrovolný, Komárek, Kaláb, Staněk, Kolda, Zelený,- Hodek, Hollý, Bezděk - Jeslínek, Zeman, Čachotský - Suk, Man, Kotlík - Protasenja, Pometlo, Krupka
4

JKH GKS Jastrzębie

Kosowski - Rimmel, Bryk, Lipina, Král, Danieluk, Galant, Dabowski, Furo, Slodczyk, Urbanowicz, Labryga, Bordowski, Kakol, Kulas, Górny, Bernacki, Ciupa, Szczurek
5
Branky a nahrávky:11. Posmyk (Malena, Hodek), 23. Man (Suk), 39. Jeslínek (Posmyk), 50. Bezděk (Hodek, Hollý) - 3. Bryk (Král), 20. Bryk (Král), 22. Rimmel (Král), 41. Slodczyk (Urbanowicz), 45. Král Rozhodčí: Ladislav Vokurka. Diváci: 458. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 3:3, 3:5, 4:5.

Průběh utkání

Mareš, Padělek, Bakus, Ficenc. To je jen částečný výčet hokejistů, které nechal trenér Petr Vlk odpočívat. V zápase s polským týmem vedl jihlavské mužstvo jako kapitán Daniel Hodek. Na opačné straně diktoval tempo hry matador Richard Král.

Hned na začátku 2.minuty putoval na trestnou lavici Michal Jeslínek a nabídnutou početní výhodu hosté zužitkovali. Nahrávku Krále přetavil v první branku utkání Mateusz Bryk - 0:1. A právě úspěšný střelec poslal o šest minut později svůj celek do tří. Následnou výhodu jednoho muže v poli využil Ondřej Posmyk. Jeho lehké nahození zaznamenal brankář Kosowski až v síti - 1:1.

Závěr prvního dějství patřil hostům. Král bez potíží vyhrál vhazování v útočném pásmu na Mateusze Bryka, který vrátil vedení polskému mančaftu - 1:2. Rychlá akce dala zavzpomínat na souhru exjihlavského útočného dua Bakus-Rytnauer. Podobných branek stylem bule-gól dala zmíněná dvojice nespočet.

Druhá třetina se nesla ve znamení jihlavského náporu. Ve 22.minutě sice Patrik Rimmel po nahrávce, koho jiného, než Richarda Krále zvýšil na 3:1 z pohledu hostů, ale od té doby bylo na ledě jedno mužstvo. V závěru 23.minuty našel Suk před brankou Jiřího Mana. Dvaadvacetiletý útočník, kterého Petr Vlk vedl i v jihlavské juniorce, si mazácky položil Kosowského a pod padajícím tělem snížil na 2:3.

Před odchodem do kabin Dukla stačila srovnat skóre. Nahození Posmyka tečoval Michal Jeslínek - 3:3. Druhý útok ve složení Čachotský, Zeman, Jeslínek se divákům ukázal ve velmi dobrém světle. Zdá se, že trenérům spojení tří menších dravých útočníků vyšlo.

A zase ten nástup do třetiny! I na začátku poslední dvacetiminutovky domácí inkasovali. Střelou od modré překonal Bendu Marcin Slodzyk - 3:4. První branka hostů, u které neměl prsty Richard Král. Čtyřicetiletý veterán, který do Jastrzębie přišel z Boleslavi, kde už o jeho služby místní klub neprojevil zájem, si spravil chuť ve 45.minutě. Zpoza brány vyškolil brankáře Bendu a zajistil týmu Jiřího Režnara dvougólové vedení - 3:5.

Téměř v polovině třetí třetiny doklepl puk za ležícího Kosowského Libor Bezděk. Stav 4:5 už ale vydržel do konce zápasu. Bojovného zápasu, ve kterém necelých 500 diváků vidělo 9 branek.

Ohlasy trenérů

Jiří Režnar (trenér Jastrzębie): „Petr se chtěl stát mistrem Polska. Naštěstí jsme mu to překazili. Pro nás je to sice krásné, že jsme porazili český mančaft, ale je to jen příprava. Až někdy v listopadu zjistíme, jestli k něčemu bylo tohle vítězství v Jihlavě. Bylo vidět, že Petr ještě hledá ideální složení pětek. Některé starší hráče nechal vysvlečené. Druhou třetinu měla Jihlava jasně navrch. Naštěstí nedala tolik branek. Ve třetí třetině už jsme hráli dobře střední pásmo a pohlídali si to.“

Petr Vlk (trenér Jihlavy): „Věděli jsme, že soupeř bude důrazný v osobních soubojích. Praktikovali rychlý přístup s přechodem do rychlého protiútoku. Mají v kádru spoustu zkušených hráčů a takovéhle soupeře my v té přípravě potřebujeme. Někdo nám musí ukázat, kde ještě musíme zapracovat, hlavně co se defenzivní činnosti týká. Nějaký tlak na soupeře jsme vyvinuli, měli jsme i spoustu gólových šancí. Sice jsme prohráli, ale jinak jsme s tímto zápasem spokojeni.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie