4:1
(2:0, 2:0, 0:1)

Dukla s omlazenou sestavou podlehla Táboru

20.08.2010 / Zdeněk Drla

S omlazenou sestavou odcestovali v pátek hokejisté Dukly do Tábora, aby zde odehráli další přípravný zápas. Domácí po úvodní dvacetiminutovce po brankách Kudrny a Kostourka vedli 2:0. Ve druhé části přidali Husité další dvě branky, v rozmezí jedné minuty se prosadili Červený a Nedorost. Jihlavané se čestného úspěchu dočkali na začátku 54. minuty, kdy se po přihrávce Adama Zemana trefil Dan Kotlík. Tábor porazil Duklu 4:1 a do tabulky regionálního poháru si připsal další body.
20.08.2010 18:00, Přípravné zápasy - 7. kolo

HC Tábor

Čech - Kudrna, Lukáč, Havran, Čintela, Černý, Zíb, Hastrman, Nedorost, Šperger, Voříšek, Kostourek, Matušík, Mrkvička, Heřman, Červený, Ježek, Vild, Suja, Kolomný
4

HC Dukla Jihlava

Benda - Posmyk, Jaroš, Šidlík, Dobrovolný, Zelený, Staněk, Kolda - Vysloužil, Man, Bezděk, Dvořák, Mareš, Pometlo, Polcar, Zeman, Kuřítko, Krupka, Kotlík, Protasenja
1
Branky a nahrávky: 7. Kudrna (Červený, Ježek), 12. Kostourek (Kudrna), 34. Červený (Vild, Černý), 35. Nedorost (Voříšek, Šperger) - 54. Kotlík (Zeman). Vyloučení: 7:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 4:0, 4:1.

Průběh utkání

K dalšímu přípravnému zápasu odcestovali svěřenci Petra Vlka do Tábora s výrazně omlazenou sestavou. Sbírat zkušenosti mezi seniory přijelo na jih Čech deset hráčů juniorského věku. Kapitánské céčko patřilo pro páteční zápas nejzkušenějšímu hráči týmu Jaroslavu Marešovi.

Už po necelé minutě hry putoval na trestnou lavici jihlavský Jiří Dobrovolný. Přesilovka domácích však neměla dlouhého trvání. Po 13 vteřinách byl vyloučen Peter Čintala a poměr sil na ledě se vyrovnal. První vážnější zahrození přišlo z hole Libora Bezděka, mířil ale vysoko nad bránu táborského Jakuba Čecha.

Na druhé straně dal o sobě vědět Petr Zíb. S jeho střelou od modré však Marek Benda neměl žádný problém. Do šance se prodral na konci třetí minuty urostlý Anatolij Protasenja, na kterém v té chvíli "viseli" dva Táborité. Neměl však potřebný prostor pro zakončení.

První puk v síti Jihlavy viděla skromná návštěva táborského zimního stadionu na začátku sedmé minuty. Po kombinaci před Bendou zakončil z bezprostřední blízkosti do odkryté klece Jan Kudrna - 1:0.

Další pohlednou situaci nabídla 10. minuta, kdy po ose Polcar - Man - Protasenja mířil puk před táborskou branku. Po pár vteřinách hry se podobná situace opakovala před Bendou. K vyraženému puku se dostal Radim Heřman. Skóre se ale neměnilo.

Tábor mohl odskočit na rozdíl dvou branek na konci 11. minuty, kdy unikajícího Jakuba Suju hákoval Ondřej Posmyk a hlavní sudí Pešina nařídil trestné střílení. K exekuci se rozjel sám Suja, ale jeho bekhendové zakončení minulo jihlavskou bránu.

Ve 12. muinutě udeřili táborští hráči podruhé. Kudrna poslal puk z pravého kruhu před branku a Milan Kostourek ho už jen lehce popostrčil do poodkryté branky - 2:0.
Jihlava se snažila přidat plyn. Neujaly se ale střelecké pokusy Protasenji, Zeleného, Mana ani Bezděka. Činili se i domácí. Střelu Mrkvičky Benda vyrazil, další rána z hole Lukáče skončila v hloučku bránících hráčů. V závěru prvního dějství se ještě snažil upravit skóre jihlavští Zeman, jehož prudké nahození od modré čáry ukryl Čech bezpečně ve své lapačce, a Dobrovolný. Jeho střela minula táborskou klec o pár centimetrů.

Do druhé části hry nastoupili jihlavští hráči o poznání aktivněji, jejich střely ale buď končily u Čecha, nebo míjely jeho branku.
Do slibné situace poslal Dan Kotlík Martina Kuřítka, Dobrovolného střelu tečoval před bránou Mareš, v šanci se ocitl i Zeman. Žádný z pokusů ale v bráně neskončil.

Zato Tábor navýšil svoje brankové konto. Na začátku 32. minuty, kdy zbývalo pouhých 18 vteřin do návratu Martina Vysloužila z trestné lavice, udeřil potřetí. Dvě dorážky stačil Benda ještě pokrýt, třetí střelu si ale sklepl do branky betonem. Gól byl připsán Rudolfu Červenému - 3:0.
Po dalších třech minutách se skóre opět měnilo: puk do branky protlačil David Nedorost - 4:0.

Třetí třetina nabídla hned dvakrát přesilovku pěti proti třem. Zahrály si ji oba týmy. Jako první Tábor. Výhoda dvou mužů v poli trvala šestatřicet vteřin. Na lavici hanby pykal Jaroslav Mareš, za zdržování hry byl potrestán Anatolij Protasenja. Domácí dvojitou přesilovku nevyužili a ani v následné hře pěti proti čtyřem neohrozili Bendovu bránu. Za držení hole byl naopak poslán na dvě minuty mimo hru Heřman, takže Dukla po pár vteřinách hrála sama přesilovku 5 na 4.

Dvojitá početní výhoda pro Jihlavu přišla v 51. minutě. Nejdříve byl vyloučen za faul kolenem Čintala, deset vteřin nato putoval za katr za zdržování hry Matušík. A hosté zahrozili. Hned po buly prosvištěl projektil vyslaný y hole Ondřejem Posmyka těsně kolem Čechovy brány. Táborský gólman si poté poradil i s DObrovolného střelou a zlividoval i pokus po souhře Zeleného, Mana a Protasenji.

Jakoby si červenožlutíí počkali, až bude soupeř v plném počtu. Pětadvacet vteřin po návratu Matušíka přihrál Adam Zeman Danu Kotlíkovi, který zvedl puk pod horní tyčku Čechovy svatyně - 4:1.

Posledních šest minut se snažila Dukla ještě upravit skóre, ale pokusy jihlavských střelců končily povětšinou u táborského brankáře.

Tabulka

1. Orli Znojmo        4  3  0  0  1  11:3   9
2. HC Rebel Havl.Brod 5  2  1  0  2  13:17  8
3. HC Tábor           3  2  0  0  1  10:7   6
4. SK HS Třebíč       4  1  0  1  2   8:11  4
5. HC Dukla Jihlava   4  1  0  0  3   5:9   3

Ohlasy trenérů

Petr Vlk, Jihlava: Do Tábora jsme odjeli s deseti hráči juniorského věku, které se snažíme zabudovat do týmu. Chtěli jsme je vidět, jak se budou chovat v situacích, kdy nemají před sebou zkušené hráče, tahouny týmu. Museli to vzít na sebe. Prohráli jsme 4:1, samozřejmě člověk chce vyhrávat, ale když se podívám na sestavu, tak té zkušenosti tam moc nebylo. Někteří hráči mají za sebou jen pár zápasů za dospělé, většinou dva, tři nebo čtyři zápasy v seniorské kategorii. Potřebují čas. Něco nám to naznačilo a v nejbližších dnech se rozhodneme.

Arpád Györi, Tábor: Přípravné utkání s pohárovým nádechem. Odehráli jsme o hodně lepší utkání než to poslední v Litoměřicích. I když nám chyběli někteří hráči, můžeme být s přístupem, hrou a nakonec i výsledkem spojkojeni. Jihlavě chyběly její první dvě pětky. Teď je to příprava, v ligových zápasech už to bude úplně něco jiného.