2:4
(0:3, 0:0, 2:1)

Rozjetou Duklu nezastavilo ani Vrchlabí

13.11.2010 / Jana Poskerová

Pozici lídra prvoligové tabulky zajížděla Dukla hájit do Vrchlabí. Svojí formu začala potvrzovat hned od úvodu, když v první dvacetiminutovce přesně mířili Daniel Hodek, Tomáš Čachotský a Jiří Man. Vrchlabí stihlo v závěrečném dějství Tvrdkem snížit na jednogólový rozdíl. Více už však domácím Jihlava nedovolila, přidala další branku Tomášem Čachotským a odváží si na Vysočinu zaslouženou výhru v poměru 4:2.
13.11.2010 18:00, 1. liga ČR - 18. kolo

HC Stadion Vrchlabí

Valent (21. Koutský) - Matějíček, Pácal, Zukal, Hanzl, Čížek, Bendík, Poživil, Chaloupka - Tvrdek, Filip, Nouza - Gajovský, Gengel, Hubáček - Beck, Kubeš, Zíma - Látal, Drábek, Rusnák
2

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Suchý, Dobrovolný, Staněk, Ficenc, Posmyk, Kaláb, Malena - Čachotský, Bakus, Hodek - Krupka, Padělek, Pitule - Bezděk, Zeman, Man - Protasenja, Hollý, Polcar
4
Branky a nahrávky: 43. Tvrdek (Filip), 51. Tvrdek (Rusnák, Filip) - 7. Hodek (Bakus, Dobrovolný), 11. Čachotský (Bakus, Hodek), 20. Man (Zeman), 58. Čachotský (Hodek, Bakus). Rozhodčí: Pavlovič - Lučan, Svoboda. Vyloučení: 7:8, navíc Nouza (VRC) 10 min. OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1581. Střely na branku: 37:33. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4.

Průběh utkání

První třetina ve vrchlabské DD aréně přinesla přesnou ukázku toho, jak se dá zápas prohrát v první třetině. Třebaže obě mužstva nastoupila v útočné formě, rozdíl ve hře byl jednoznačný. Zatímco se vrchlabští hráči trápili různými střelami kolem jihlavské branky, jihlavští útočníci, pokud se dostali do pásma, pálili přesně. I proto se na konci první třetiny skvěl na tabuli výsledek 0:3. Vrchlabští se po odpískání prvního buly zdáli po týdenní pauze připraveni na vítězství. Hned na začátku 2. minuty se do šance dostali Gengel s Beckem, ale Beckovo zakončení bylo nepřesné. Během následujícího vyloučení jihlavského Hollého se před brankářem sám objevil Martin Filip, ale z nepochopitelných důvodů místo střely přihrával a tím celou šanci zmařil.

Čas 6:37 přinesl první zklamání vrchlabským fanouškům. Daniel Hodek střelou z kruhu nad rameno domácího brankáře se jako první zapsal do listiny střelců. Na začátku deváté minuty byl vyloučen domácí Matějíček, pokusy Kalába a Bakuse domácí Valent zneškodnil, ale těsně před návratem vyloučeného hráče již nestačil na Čachotského. Tomu z rohu hřiště přihrával Bakus. Ve dvanácté minutě se domácí golman ocitl zhruba na dvacet vteřin bez hole a tlak protihráčů byl tak silný, že mu nemohli pomoci ani spoluhráči. Puk ale nakonec skončil v jeho lapačce. Vrchlabí se snažilo snížit výsledek, ale marně, střely šly mimo branku a nebo si s nimi hravě poradil jihlavský Řehoř. V devatenácté minutě zvedl domácí fanoušky Martin Filip, který se ocitl sám v tváří tvář Řehořovi, přihrávku spoluhráče ale nedokázal správně zpracovat. A dle starého známého pravidla: Nedáš, dostaneš, se Dukla dostala k poslední střele v první třetině a v čase 19:49 zužitkoval Man přihrávku Zemana a výsledek byl jasný.

Ve druhé třetině nastoupil do domácí svatyně Vladislav Koutský, což se následně ukázalo jako dobrá volba. Vrchlabští hráči se snažili vytvořit tlak, ale Jihlava se nedala vyprovokovat a vzhledem k výsledku byla v klidu. Střely jak na Koutského, tak na Řehoře byly bez větších problémů zpacifikovány. Vrchlabí si pečlivě hlídalo jihlavské útočníky. Mezi nejpohlednější okamžiky druhé třetiny patřil bezesporu samostatný únik Filipa.Ten si dobře položil Řehoře, poté ale nepochopitelně netrefil úplně odkrytou branku, puk se otřel o břevno. Na soupeřově straně to byl zase výborná individuální akce od Hodka. Naznačil střelu, čímž si položil jednoho z domácích beků a poté nebezpečně vypálil z velké blízkosti, ale branku přestřelil.

Do třetí třetiny se domácí vrhli jako vlčáci. A jejich tlak konečně přinesl své ovoce.Kamil Tvrdek ve 43. minutě ukradl puk jednomu z hostujících obránců a poté se hnal na Řehoře, kterého parádním blafákem překonal, asistoval mu Martin Filip. První gól domácí nabudil a vrhají se na jihlavskou svatyni. Řehoř se po jednom ze zákroků ocitl mírně mimo branku a puk doskákal až před branku, kde stál Filip, ale netrefil jej. Na druhé straně se o další odskok pokoušeli Hodek, Pitule a Zeman, ale Koutský byl pozorný a střely zneškodnil. A utkání se v 51. minutě ještě zdramatizovalo. Rusnák z rohu hřiště přihrával na najíždějícího Kamila Tvrdka, který střelou mezi betony přesouvajícího se Řehoře snížil na rozdíl jediné branky. Vrchlabský tlak začal stupňovat, měli šanci vyrovnat v přesilovce, ale opět zbytečně kombinovali, místo aby vystřelili. A Dukla jejich nerozhodnost potrestala tři minuty před koncem utkání. Tomáš Čachotský proměnil nabídnutou příležitost, ocitl se na levém kruhu a přesnou střelou nad Koutského beton přiblížil Duklu ke třem bodům. Nervozita na ledě se stupňovala, do šaten odešel Gajovský, který si dvě mitnuty před koncem utkání vysloužil deseti minutový trest za nesportovní chování, vzápětí odjíždějí na trestnou lavici domácí Gengel a jihlavský Malena. Aby toho nebylo málo, ke Gengelovi přibyl ještě Matějíček.

Ohlasy trenérů

Patrik Agusta, HC Dukla Jihlava: Rozhodla první třetina, kdy se nám podařilo z pěti šancí třikrát skórovat. Od druhé třetiny jsme se dostali pod tlak a ve třetí třetině po našich chybách se soupeři podařilo skórovat. Vrchlabí hrálo velmi dobře a 40 minut na nás hodně tlačilo.

Radek Svoboda, HC Vrchlabí: První třetina byla zlomová. Hráči věděli, že si mají dát pozor na vyloučení, zvláště u Jihlavy, která zvládá přesilové hry. Ve druhé třetině jsme se zvedli, škoda, že jsme nedali první gól dříve. Třetí třetina byla pro nás herně dobrá, ale tím, že Jihlava ještě skórovala, přišli jsme o šanci na power play.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie


×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava