1:4
(0:3, 0:1, 1:0)

Další klopýtnutí Dukly, tentokráte nestačila na Chrudim

08.12.2010 / Luboš Jaroš

Papírový favorit Jihlava vstoupil do utkání lépe a jasně přehrával svého soupeře z Chrudimi, leč bez brankového efektu. Hosté z první vážnější šance vstřelili branku a hráče s ježkem na prsou jakoby polila studená sprcha. Chrudim navyšovala svoje vedení až na hrozivý čtyřbrankový rozdíl. V závěrečné dvacetiminutovce už pouze Lukáš Kucsera snížil na konečných 1:4. První utkání v letošní sezóně odchytal Marek Benda, který nastoupil od druhého dějství.
Fotografie ze zápasu najdete zde.
08.12.2010 17:30, 1. liga ČR - 26. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř (21. Benda) - Ficenc, Kaláb, Malena, Šidlík, Dobrovolný, Suchý, Zelený - Hodek, Bakus, Čachotský - Padělek, Krupka, Protasenja - Kucsera, Maliník, Bezděk - Hollý, Zeman, Škumát
1

HC Chrudim

Landsman - Jaroměřský, Toužimský, Mocek, Zdráhal, Drtina, Charousek - Fořt, Král, Kaut - Stoklasa, Blažek, Šeda - Goiš, Kubišta, Semorád - Žák
4
Branky a nahrávky: 57. Kucsera (Ficenc, Hodek) - 12. Goiš (Semorád), 17. Kaut (Jaroměřský), 18. Fořt (Král), 21. Kaut (Král). Rozhodčí: Jeřábek - Kašík, Wesley. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1278. Střely na branku: 39:26. Průběh utkání: 0:4, 1:4.

Průběh utkání

Dukla chtěla v utkání proti papírově slabšímu soupeři zvítězit. Do utkání vstoupila aktivněji, ve velké šanci se objevil Hodek, který po nahrávce Bakuse z mezikruží trefil pouze připravenou náruč Landsmana. Překonat hostujícího brankáře se pokoušel v zápětí Bakus, který se pokoušel zakončit zpoza branky, puk mu však na poslední chvíli sklouzl z čepele.

Hosté udeřili prakticky z první větší šance. Ve 12. minutě zasunul puk podél levé tyče Jiří Goiš, 0:1. Obdržená branka byla jako studená sprcha pro domácí, kteří přestali hrát a umožnili hostům častěji se dostávat před Řehoře. Chrudim toho dokázala řádně využít. V 17. minutě nejprve zvýšil Tomáš Kaut, 0:2. V zápětí se před Řehořem zjevil Patrik Fořt a svůj blafák provedl perfektně, 0:3.

Do druhého dějství nastoupil do brankoviště domácího týmu Marek Benda a po 14 sekundách už musel lovit kotouč ze sítě. Po buly přiťukl Král kotouč na Tomáše Kauta, 0:4. Jihlava se však nevzdala a chtěla stav utkání zvrátit, proti byl však Landsman v bráně hostí. Vyzrát na něj nedokázal Hodek ve 22. minutě, ani Bakus o chvíli později. Z přemíry snahy pramenili hrubé chyby jihlavských, Hodek v polovině zápasu v dobré pozici zvolil místo střely přihrávku na obsazeného Bakuse.

Jihlava se snažila zaskočit soupeře rozdělením prvního útoku, ani tento tah stratéga Vlka však góly nepřinesl. Ve 44. minutě postupoval Krupka s Maliníkem v nájezdu 2 proti 1. Krupka zvolil střelu, která však skončila v náručí Landsmana. Další příležitosti zastavovala nepřesná muška domácích nebo pozorný Landsman. Skóre se tak měnilo až v dvojnásobné početní výhodě. Střela Ficence se odrazila od zadního mantinelu na volného Lukáše Kucseru, který doklepl puk do sítě, 1:4. Více už Jihlava nestihla, a tak si Chrudim domů odvezla plný bodový zisk.

Ohlasy trenérů

Pavel Rohlík (Chrudim): My jsem přijeli k těžkému soupeři, takže jsme neměli moc co ztratit. Na těžké soupeře se nám ale daří, ty kluci ne že by si věřili, ale prostě nemají co ztratit, hrají uvolněně. Nejvíc dneska rozhodla první třetina, kdy jsme téměř ze tří šancí dali tři góly. Pro Jihlavu pak bylo těžké dostat se do zápasu. Přijeli jsme s obrannou taktikou, chtěli jsme bránit střední pásmo, což se nám dařilo. Nechtěli jsme být vylučovaní, což nám taky poměnrě dobře vyšlo.

Petr Vlk (Jihlava): Z našeho pohledu byl začátek utkání, kdy jsme dostali tři góly plný nedůsledností, nepřesností. Po redukci sestavy, když jsme skoro celou druhou třetinu odehráli na dva útoky, protože si někteří hráči nezasloužili místo v sestavě, tak se to trochu zvedlo, myslím že i soupeře jsem dostali nějakým způsobem pod tlak. Ta čtvrtá branka nás hodně položila, Marek si ani nesáhl na puk a dostal gól. Třetí třetinu nemůžu hráčům upřít snahu a bojovnost.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie



×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava