4:2
(1:1, 0:0, 3:1)

Na chomutovské hokejisty hledala Dukla recept marně

26.01.2011 / Kryštof Kousal

Přestože jihlavští hokejisté neměli nejhorší nástup do utkání, byli brzy zbržděni brankou domácích, kteří využili přesilovou hru. To samé se povedlo také Oldřichu Bakusovi. Nerozhodný stav vydržel až do úvodu třetího dějství, kdy chomutovští vsítili dva slepené góly a odskočili tak Dukle. V průběhu závěrečné dvacetiminutovky zaznamenaly ještě oba celky shodně po jedné trefě do černého. Chomutov si díky vítězství upevnil svou druhou příčku v tabulce.
26.01.2011 17:30, 1. liga ČR - 40. kolo

Piráti Chomutov

Hylák - Pulpán, Mudroch - Havíř, Slovák - Schnabel, Mucha - Rutta - Procházka, Kraft, Hřebejk - Kuběna, Skořepa, Jíra - Hrdel, Zucker, Hruška - Radulay, Kůs, Novák
4

HC Dukla Jihlava

Benda - Ficenc, Kaláb, Šidlík, Dobrovolný, Staněk, Zelený, Jaroš - Hodek, Bakus, Čachotský - Jeslínek, Maliník, Kucsera - Sojčík, Padělek, Zeman - Škumát, Protasenja, Krupka
2
Branky a nahrávky: 6. Mudroch (Kraft, Pulpán), 43. Hruška (Kůs), 45. Procházka (Kraft), 52. Slovák (Hylák) - 18. Bakus (Hodek , Čachotský), 53. Zeman (Protasenja, Jaroš). Rozhodčí: Lacina - Polónyi, Kreuzer. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1251. Střely na branku: 33:40. Průběh utkání: 1:1, 4:1, 4:2.

Průběh utkání

Hned po odehrání jediné půlminuty se nechal vyloučit Lukáš Pulpán na dvě minuty za nedovolené bránění. Domácí ale uhráli oslabení obstojně. Jihlava si dovolila pouze dvě slabé střely od modré, obě od obránce Dobrovolného, obě mimo. Další početní nerovnost na ledě zavinil jihlavský Kucsera hákováním v čase 4:50. Po pouhých dvanácti sekundách odehraných z této přesilovky se podařilo Chomutovu otevřít skóre. Na branku od levého mantinelu nahazoval Milan Kraft. Puk se odrazil od mantinelu za bránou na hokejku Petra Mudrocha, který číhal na pravé tyči a doklepl kotouč do klece.

Po pětačtyřiceti sekundách od vhazování ve středovém kruhu se odehrála velká mela před brankou Alexandra Hyláka. Ze skrumáže se snažili do brány poslat puk Krupka a Protasenja, oba ovšem neúspěšně. Druhý jmenovaný ještě projel kolem domácí obrany ve třinácté minutě, ale ztroskotal na výtečném domácím gólmanovi. V následujících chvílích se Chomutovští zapotili při oslabení 5 na 3 trvajícím minutu a devatenáct sekund. Jakmile se do hry zapojil první potrestaný Havíř, Čachotský si vyjel oblouk na levém kruhu. Přihrál Hodkovi, který čekal nalepený na pravé tyči, kde vyšachoval Hyláka přihrávkou do protipohybu Bakusovi. Ten se už střelou do odkryté klece nemýlil. Na časomíře svítil čas 17:11 a skóre 1:1. Do konce třetiny už byla hra v režii Dukly, domácí se k puku dostali jen zřídka.

I druhá část začala rychlým vyloučením. Hned po šesti sekundách se loktem vyfauloval jihlavský Kalát. Přesilovka domácích začala nepřesnou střelou Pulpána a pokračovala samostatným únikem ex-chomutovského Jeslínka, jehož blafák do bekhendu Hylák výborně přečetl a vyznamenal se efektním zákrokem lapačkou. Další vyloučený na straně Dukly odjel na trestnou lavici hned po tom, co ji první vyloučený opustil. K hříšníkovi Padělkovi (hákování) si záhy přisednul i Krupka (vysoká hůl). Chomutov tedy hrál ve dvojnásobné početní výhodě, ale bez gólového úspěchu. Nervy diváků i samotných aktérů utkání pak prověřila sedmiminutová přestávka způsobená opravou vrat pro vjezd rolby.

Tři minuty po obnovení hry se podařilo rozehrávku hráčů ve vínovém výborně ukořistit Lukáši Pulpánovi, který předal na levý kruh Kuběnovi, ten ovšem v souboji s hostujícím gólmanem Bendou střelou mezi betony neuspěl. Ve 34. minutě jeli Hruška a Havíř na jediného obránce, ale strážce jihlavské svatyně měl opět betony v pohotovosti a změnu skóre nepřipustil. Závěr druhé třetiny opět patřil Jihlavě. Její tlak korunoval Protasenja, který se proháčkoval středním pásmem, prohodil si puk mezi dvěma chomutovskými obránci, ale finální střelu se podařilo obraně srazit mimo klec.

Do poslední dvacetiminutovky vlétla agresivněji Dukla. Bakus obkroužil bránu a tlačil puk za čáru, ale Hylák se bez větších potíží stihl přemístit. Jihlava byla aktivnější, ale prosadili se domácí. Šest sekund před koncem 43. minuty našel Kůs před Bendou volného Davida Hrušku, který neměl se zasunutím kotouče do sítě nejmenší problém. Už na 3:1 zvyšoval Milan Procházka, sekundu po odbití 44. minuty. Zpoza branky jej našel jmenovec Milan Kraft a chomutovská čtyřicítka nadvakrát dostala kotouč do jihlavské branky. Jak se později ukázalo, jednalo se o vítěznou trefu v utkání. Na druhé straně to z mezikruží zkoušel hostující Hodek, ale Hylák jeho pokus s jistotou vyrazil do ochranné sítě.

Počtvrté napnul síť branky hostů obránce Tomáš Slovák, který potvrdil zvěsti o jeho dělové ráně z nápřahu. Za jízdy se na modré rozpřáhnul a Benda neměl nejmenší šanci zareagovat. Chomutovští poté trochu polevili a hosté nepozornost obrany potrestali přečíslením dva na jednoho. Protasenjova přihrávka našla bez problému adresáta Adama Zemana, který propálil Hyláka. Za Chomutov se pak nechal vyloučit Schnabel a Čachotský mohl výrazně zdramatizovat koncovku utkání, jenže Hylák byl ve správnou chvíli na správném místě a nebezpečí zažehnal. Utkání se dohrávalo v obranném pásmu domácích. Jihlava to ještě zkoušela v šesti mužích bez gólmana, ale pozorná a kompaktní obrana Chomutova nepřipustila snížení.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (Dukla Jihlava): „Odehráli jsme dobré utkání se špatným výsledkem pro nás. Po dvě třetiny jsme byli Chomutovu vyrovnaným soupeřem a místy jsme si dokázali vytvořit i tlak. Rozhodly dvě naše hrubé chyby na začátku třetí třetiny, čehož domácí využili a odskočili nám. Konec zápasu si již Chomutov pohlídal, ale jinak si myslím, že jsme podali kvalitní výkon.“

Milan Kašpárek (KLH Chomutov): „Bylo to těžké utkání. Jihlava není bezdůvodně v horních patrech tabulky. Dali jsme sice rychlý gól, ale soupeř nám byl minimálně vyrovnaný a podařilo se jim vyrovnat. Kluci dřeli, chtěli to uhrát, ale bohužel nás psychicky i fyzicky sráželi přesilovky a nemohli jsme si ani pořádně nahrát nebo se dostat přes střední pásmo. Ve třetí jsme drželi velkou převahu stejně jako ve druhé, kde jsme to bohužel nevyjádřili brankami. Máme pořád těžké nohy, není tam ta lehkost bruslení. Kluci zarputilostí dokázali uhrát tři body a to je v téhle situaci hodně cenné. Musím tým pochválit.“


×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava