3:2
(1:1, 1:1, 1:0)

Jihlavští hokejisté se z jihu Moravy vracejí s prázdnou. Domácím Orlům podlehli 2:3

02.02.2011 / Jana Šremrová

Utkání se již od úvodních minut hrálo ve velmi dobrém tempu. Jako první se v početním deficitu prosadil Michal Jeslínek, Znojmo však vzápětí vyrovnalo. Druhá dvacetiminutovka se nesla ve stejném duchu. Oba celky zaznamenaly po jedné trefě do černého. Proto o výsledku muselo rozhodnout dějství s pořadovým číslem 3. V něm skórovali pouze znojemští hokejisté, a tak si ani napodruhé v letošním ročníku Dukla Hostan arénu nepodmanila.
02.02.2011 17:30, 1. liga ČR - 42. kolo

HC LERAM Orli Znojmo

Kacetl - Kolafa, Pláněk, Štach, Rangl, Klimeš, Pospíšil, Novák - Vyletelka, Říha, Trojan - Lev, Podešva, Lattner - Jarůšek, Kovalský, Komínek
3

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Ficenc, Kaláb, Šidlík, Dobrovolný, Staněk, Jaroš, Suchý - Hodek, Bakus, Čachotský - Jeslínek, Maliník, Kucsera - Padělek, Škumát, Bezděk - Protasenja, Zeman, Krupka
2
Branky a nahrávky: 10. Jarůšek (Komínek, Kovalský), 34. Štach (Lattner, Lev), 52. Lev (Podešva) - 5. Jeslínek (Bezděk, Řehoř), 22. Padělek (Kaláb, Kucsera). Rozhodčí: Smitka - Klein, Skopal. Vyloučení: 8:7, navíc Čachotský (JIH) 10 min. OT. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1791. Střely na branku: 30:29. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 3:2.

Průběh utkání

Za úctyhodné podpory fanoušků dorazili do Hostan arény hokejisté Jihlavy, kde byl k vidění rychlý, bojovný hokej. Rekord v návštěvnosti sice překonán nebyl, ale i tak stálo utkání za návštěvu.

Do zápasu naskočily oba týmy ve velkém tempu. Hned v úvodu bylo k vidění několik šancí na každé straně. Skóre zápasu mohl otevřít už ve 3. minutě Protasenja, který se objevil před znojemským gólmanem zcela sám. Nedokázal však přesně zakončit. Orlí šance přišla o minutu později při přesilové hře. Štach vyslal z modré přízemní střelu směrem na branku, kde způsobila velký rozruch. Řehoř ale vše vyřešil a puk schoval pod beton. Dukla hrozila i ve vlastním oslabení. Nejprve před Kacetlem promáchl Bezděk a následně se do samostatného nájezdu dostal Michal Jeslínek, jehož střela už v síti skončila, 0:1.

Hosté trochu ukolébáni brankou, zapomněli na obrannou hru a byly z toho zajímavé situace. Na delší dobu byli uzamčení ve vlastním obranném pásmu a od gólu je zachránily pouze dobré zákroky brankáře Řehoře. Následně si Dukla pomohla nedovoleným zákrokem, ovšem marně ostřelovali znojemští hokejisté branku.

Vyrovnávací trefa padla v čase 9:15 z hole Richarda Jarůška, ten se na modré chopil puku a s ničím se nepáral. Vypálil na branku a kotouč proklouzl Řehořovi mezi betony, 1:1. Gól domácí navnadil, poměrně dlouho pak drželi útočné pásmo. Ofenzivní aktivitu Znojma zastavil až faul Kolafy. I v oslabení drželi Orli dobře střední pásmo a všechny pokusy Dukly zastavovali hned v zárodku. A tak si mírně deprimovaní hosté museli opět pomoci nečistě. Ale ani Znojmu se přesilovka příliš nevydařila. S jedinou vážnější střelou Kovalského si gólman poradil. V závěru dějství pak měli hosté výhodu dvou mužů na hřišti, kterou ale nedokázali využít, a tak si více než polovinu z trestů odnesli do další třetiny.

Z kabin přišla Dukla se zřejmým cílem. Využít početní výhodu a to také splnila. V čase 21:18 propálil vše, co mu stálo v cestě Aleš Padělek a vrátil tak svému týmu hubený náskok, 1:2. Následné početní výhody domácí nedokázali tak dobře využít. Na Řehoře vyslali všeho všudy pouze dvě střely.

Hokej jako na houpačce pokračoval dál. Samostatný únik Zemana nemohl Kacetla rozházet. Na druhé straně neskončil úspěšně ani brejk Lattnera. Orli tlačili hosty do jejich obranného pásma a na Řehoře pálili ze všech stran.

Hned dvakrát za sebou mělo Znojmo výhodu jednoho muže a vytěžilo z toho maximum. Ve 34. minutě poslal Jan Lattner přesnou přihrávku mezi kruhy Lubomíru Štachovi, který pohotovou střelou překonává brankáře a vyrovnává skóre na 2:2.

Za vyrovnaného stavu nastoupily týmy do poslední části zápasu. Dukla byla mírně aktivnější i díky přesilovým hrám, puk za Kacetlova záda se jí dostat nepodařilo. Hra se přelévala z jedné strany na druhou. Hosté se hnali do útoku a nechávali mezírky v obraně, z čehož vznikaly zajímavé situace pro znojemské. Ani jedna však nebyla gólová. Jarůšek s Komínkem při akci dva na dva neuspěli a neprosadil se ani Kolafa. Hra se neobešla bez menších potyček a výměn názorů mezi hráči.

Závěr utkání byl také obohacen o trestné střílení. Krásnou individuální akci předvedl Richard Jarůšek, který se natlačil před hostujícího obránce a hnal se na bránu. Byl však faulován a rozhodčí nařídil trestné střílení. Jarůškův blafák ale nevyšel. Řehoř mu vypíchl puk dřív, než stihl vystřelit.

Poslední branka tak padla v čase 51:22. Jakub Lev vystřelil z levého kruhu, puk se odrazil od horní tyčky a skončil za brankovou čárou. V následném oslabení drželi domácí hru daleko od vlastní brány, kontrolovali ji a využívali nepozornosti hostů. Jihlava se ještě pokusila při hře bez brankáře vyrovnat, ale vynikající Kacetl další branku nepřipustil.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (Jihlava): Moje hodnocení bude stručné. Hráli jsme bez nasazení, bez pohybu, soupeř nás předčil prakticky ve všem. Měli jsme hodně přesilovek, hodně šancí, které jsme neproměnili, to zásadně ovlivnilo zápas. Přijeli za námi naši fanoušci z Jihlavy, o to víc nás dnešní prohra mrzí.

Karel Soudek (Znojmo): Myslím si, že utkání bylo velmi dobré, mělo náboj, skvělou kulisu. Znovu zápas ovlivnila nedisciplinovanost na obou stranách, my jsme dvě přesilovky proměnili, to rozhodlo. V poslední třetině jsme se opět častým vylučováním dostali pod tlak, ale hráči to ustáli, i když nás to stálo spoustu sil.


×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava