3:2p
(0:0, 1:0, 1:2 - 1:0)

Dukla získala první výhru až v prodloužení

18.02.2011 / Libor Kucza

Odpočatá Dukla hostila v úvodním zápase čtvrtfinálové série Znojmo, které muselo v předkole podstoupit pětizápasové martirium s Benátkami nad Jizerou. I přesto, že byla Jihlava celý zápas lepším týmem a po gólech Michala Jeslínka a Tomáše Kalába vedla dvoubrankovým rozdílem, hosté stihli během 15ti sekund vyrovnat. Vítězství 3:2 vystřelil pro domácí v prodloužení Aleš Padělek.
Fotografie ze zápasu najdete zde.
18.02.2011 17:30, 1. liga ČR - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Ficenc, Kaláb, Dobrovolný, Šidlík, Suchý, Staněk, Zelený - Hodek, Bakus, Čachotský - Jeslínek, Zeman, Škumát - Sojčík, Padělek, Bezděk - Protasenja, Maliník, Krupka
3

HC LERAM Orli Znojmo

Kacetl - Bořuta, Pláněk, David, Štach, Pospíšil, Klimeš, Stehlík - Trojan, Říha, Beroun - Lattner, Podešva, Lev - Jarůšek, Bartoš, Komínek - Havlík, Videlka, Vyletelka - Kovalský
2
Branky a nahrávky: 37. Jeslínek (Škumát, Dobrovolný), 55. Kaláb (Krupka), 63. Padělek (Čachotský, Hodek) - 59. Lattner (Štach, Podešva), 59. Trojan (Pláněk, Bořuta). Rozhodčí: Jílek, Kubeš - Beneš, Štofa. Vyloučení: 5:9. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 4632. Střely na branku: 47:28. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.

Průběh utkání

Na 1. utkání čtvrtfinálové série si fanoušci připravili pro hráče překvapení v podobě pyrotechniky, která rozsvítila ochozy Horáckého zimního stadionu. Byla to věru krásná podívaná, která zcela jistě uvolnila napjatou atmosféru. Hráče obou celků to muselo nabudit a vštípit jim do hlav touhu po vítězství. Utkání se nezadržitelně blížilo k začátku…

Buly vhozeno, a jihlavští hokejisté neponechali nic náhodě. Do zápasu vlétli po hlavě. Již od prvních minut byli lepším týmem. Přestože měli více brankových příležitostí, koncovka vázla. V 5. minutě měl první vážnou možnost Oldřich Bakus. Na Kacetla však nevyzrál. V následujících minutách upadla hra pro oko diváka do šedivého průměru. Co byla jihlavským platná územní převaha, když nezvládali finální fázi. Až v posledních dvou minutách přišlo rázné probuzení. Poprvé zahrozil z první Peter Sojčík, ale Kacetl stál na správném místě. Druhý pokus proběhl v režii Libora Bezděka. Na hostujícího gólmana postupoval zcela sám a stahovačkou se snažil kotouč uklidit do sítě. Kacetla ovšem neobelstil. Proto se odcházelo do kabin za bezbrankového stavu.

Druhá dvacetiminutovka se od té úvodní lišila pramálo. Stále lepší hra Dukly, která k ničemu nevedla. A to i přes velkou spoustu vyloučených. Ve 34. minutě zahrozil svým typickým způsobem Tomáš Čachotský. Hostující strážce svatyně byl ale rychlejší. Na časomíře svítil čas 36:30, když se domácí hokejisté rozjeli do přečíslení. Miroslav Škumát našel mezi kruhy volného Michala Jeslínka, který uklidil kotouč nekompromisně do pravého horní růžku – 1:0. Zbývající minuty se již odehrály v poklidném tempu. Neujala se ani střela hostujícího Berouna, mířícího vysoko nad. Zasloužené vedení Dukly.

Na počátku třetího dějstí se hosté snažili o vyrovnání. Jejich snahu mařila kombinace, které chyběla myšlenka. Ve 48. minutě se do úniku dostal znojemský Pláňek. Vypálil tvrdě, ale Milan Řehoř mu nedal šanci. Přesilové hry dnes nešly ani jednomu z celků. Proměnit ji se povedlo až Tomáši Kalábovi, který v čase 54:36 trefil skulinu mezi vyrážečkou a betonem Kacetla – 2:0. Zdálo se, že má Dukla vyhráno. Nebylo tomu tak. Poslední dvě minuty ukázaly nevyzpytatelnost hokeje. Jiří Dobrovolný odešel na trestnou lavici, hosté odvolali brankáře. To přineslo ovoce. Přesně v čase 58:18 vypálil od modré čáry Jan Lattner, a Milan Řehoř musel poprvé lovit koutouč ze své sítě – 2:1. Uběho 15 vteřin a hosté se radovali způsobem téměř totožným. Šťastným střelcem byl nyní Jan Trojan - 2:2. Pro domácí šok, pro hosty neskutečná vzpruha. Poslední minuty se doplížily do konce, a následovalo prodloužení, které je pokaždé vabank. I sebemenší chyba může znamenat konec utkání. Zvlášť v případě přesilové hry.

A přesně tato situace nastala. Zahřívat trestnou lavici odešel hostující Pospíšil. Jihlavští se s přesilovou hrou nemazali. Dvě, tři nahrávky a na konci Aleš Padělek s výbornou střeleckou formou. Nemohlo nastat nic jiného, než vítězná branka – 3:2.

Dukla tedy ovládla první utkání. A to i přes infarktový závěr, kterým zabrnkala na nervy domácím fandům. Domácí si výhru zcela jistě zasloužili, byli jasně lepším týmem. Orli budou muset v druhém utkání zabrat, pokud chtějí uvažovat nad vyrovnáním série. Zda se jim to povede ukáže sobotní utkání.

Ohlasy trenérů

Karel Soudek (trenér Znojma): Utkání jsme neodehráli moc dobře, byli jsme 50 minut pod tlakem. Nakonec jsme se štěstím vyrovnali. S výkonem celkově spokojený nejsem.

Petr Vlk (trenér Jihlavy): Utkání bylo složité. První třetina z našeho pohledu nebyla špatná, vytvořili jsme si tlak, šance, ale bohužel v koncovce to nebylo ideální. Závěr utkání, kdy jsme vedli 2:0, to je v hokeji vyloučené. Chybělo nám trochu víc klidu na kotouči. Měli jsme také hodně přesilovek, nakonec se nám podařilo proměnit jen dvě. V globálu jsem ale s výkonem spokojen.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie



×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava