1:4
(1:1, 0:1, 0:2)

Dukla vítězstvím ve Znojmě proplula už do semifinále

28.02.2011 / Jana Šremrová

Jihlava zajížděla do Znojma s vědomím, že může čtvrtfinálovou sérii ukončit již na ledě soupeře. Za svým cílem si šla už od úvodu utkání, kdy se individuálně prosadil Roman Maliník. Hosté však okamžitě srovnali krok. Nažhavené hráče Dukly však zlomit nemohli, na konci druhé dvacetiminutovky využil přesilovou hru Oldřich Bakus a hosté již odpovědět nedokázali. Komplikace v závěru utkání nedopustil Oldřich Bakus a dvěma góly zkompletoval hattrick. Dukla tak zaslouženě postoupila do semifinále první ligy.
28.02.2011 17:30, 1. liga ČR - 0. kolo

HC LERAM Orli Znojmo

Kacetl - Bořuta, Pláněk, David, Štach, Pospíšil, Kolafa - Říha, Beroun, Havlík - Podešva, Lev, Trojan - Jarůšek, Bartoš, Komínek - Kovalský, Vyletelka, Rangl
1

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Ficenc, Kaláb, Dobrovolný, Šidlík, Suchý, Staněk, Zelený - Hodek, Bakus, Čachotský, Jeslínek, Zeman, Kucsera, Sojčík, Bezděk, Protasenja, Maliník, Krupka, Padělek
4
Branky a nahrávky: 14. Trojan (Jarůšek) - 13. Maliník, 38. Bakus (Ficenc, Čachotský), 51. Bakus (Čachotský), 53. Bakus. Rozhodčí: Pavlovič, Lacina - Štofa, Beneš. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:2. Diváci: 3453. Střely na branku: 37:30. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.

Průběh utkání

Za ohlušující podpory fanoušků nastoupili Orli k poslednímu šestému čtvrtfinálovému utkání proti soupeři z Vysočiny. Souboj plný emocí rozhodly dvě rychlé trefy červenožlutých ve třetí periodě.

Do utkání vstoupili aktivněji domácí hráči. Už ve třetí minutě musel Řehoř vytáhnout dobrý zákrok, aby stačil na Havlíkovu střelu i Říhovu dorážku. Postupně se však i hosté začali dostávat do tempa. Do samostatného úniku se hnal Sojčík, který ovšem mířil příliš vysoko. Následně zkoušel marně své štěstí i Kucsera. Ujala se až střela Romana Maliníka. Domácí nechali mezírku v zadních řadách, které jihlavský útočník využil, 0:1.

Rychlá odpověď přišla během minuty. Richard Jarůšek vybojoval puk a přesnou přihrávkou našel volného Jana Trojana, ten z bezprostřední blízkosti překonal gólmana, 1:1. Hra se poté přelévala z jedné strany na druhou, další gól ale k vidění do konce prvního dějství nebyl.

V prostřední periodě se štěstěna přiklonila na stranu hostů. Jihlava dobře napadala a Orly málokdy pustila do svého obranného pásma. Byla také první, kdo si v zápase vyzkoušel hru v početní výhodě. I přestože se dlouho držela před Kacetlem, jediné dvě střely mířící na branku nebyly nijak nebezpečné. Znojmo však zahrozilo i ve vlastním oslabení. Havlík vystihl rozehrávku, ale v dobrém zakončení mu zabránil vracející se obránce malým háčkem. Tento zákrok přesto sudí netrestal.

Dukla poté marně obléhala znojemskou svatyni, v cestě jí vždy stál bezchybný Kacetl. Kalábova ani Bakusova střela neměly potřebnou razanci. Na druhé straně si Řehoř sáhl na puk až ve 30. minutě, kdy jeho pozornost vyzkoušel Jarůšek ránou z pravého kruhu. V zápětí poslal sudí i červenožluté do chládku. Ale ani domácím se hra v početní výhodě příliš nevydařila. Bránící čtveřice dobře obsazovala soupeře a se zbytkem si gólman poradil.

Domácí publikum často hlasitě nesouhlasilo s výroky dvojice hlavních rozhodčích Pavlovič - Lacina, kteří po soubojích před Kacetlem poslali na trestnou lavici znojemské hráče. Toho tentokrát Jihlava dokázala využít. Dělovka od modré Oldřicha Bakuse skončila v síti, 1:2. Několik sekund před ohlášením přestávky promarnil gólovou šanci Říha, který minul prázdnou klec.

Do posledního dějství naskočilo Znojmo s výhodou jednoho muže v poli. Bez rozmýšlení pálil Pláněk, v zápětí nebezpečně tečoval Jarůšek, bohužel pro většinu přítomných fanoušků kotouč v bráně neskončil. Další stoprocentní šanci spálil Říha, který nedokázal přehodit ležícího Řehoře a vzápětí trefit poloprázdnou klec.

Soupeř byl dlouho pod tlakem, svěřenci trenéra Soudka téměř půlku třetí dvacetiminutovky úřadovali v útočném pásmu, gól však nepřinesla ani povedená střela Jarůška ani Berounův pokus překvapit Řehoře ranou zpoza branky.

Naopak Dukla se opět radovala z individuální akce. Oldřich Bakus si proklestil cestu až před Kacetla a přesnou střelou mezi betony překonal gólmana, 1:3. Vzápětí byl na lavici hanby poslán Kolafa a Oldřich Bakus svojí třetí brankou dal konečnou podobu utkání, 1:4. Hosté již poté dokázali duel dovést do vítězného konce, a radují se tak z postupu do semifinále.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (Jihlava): Celý vývoj dnešního utkání jsme měli ve svých rukou, i přestože domácí dokázali vyrovnat. Byli jsme lepší a zaslouženě jsme vyhráli. Musím pochválit naše hráče, že bojovali, i když se občas nedařilo. Taky bych pochválil domácí, kteří hráli výborný hokej. Nebyl to jednoduchý soupeř.

Karel Soudek (Znojmo): Celá série byla velmi dobrá. Měli jsme před sebou zkušeného soupeře, který prošel kvalitními zápasy a několika play off, takže ta zkušenost byla na jeho straně. V dnešním utkání jsme měli několik šancí, které jsme neproměnili a bohužel jsme v závěru udělali dvě chyby v obraně, a to rozhodlo.



×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava