3:1
(0:0, 1:0, 2:1)

Jihlavští hokejisté v prvním zápase na Chomutov nestačili

05.03.2011 / Miroslav Kučera

Dukla chtěla do prvního utkání semifinálové série vstoupit co nejlépe. Svého soka, který byl favoritem, se jim však zaskočit nepodařilo. Již od začátku utkání měl více práce gólman Dukly. Poprvé však kapituloval až ve druhé třetině. V dějství číslo 3 inkasoval dvakrát. Jihlavští hokejisté se posadili pouze jednou. Šťastným střelcem byl Peter Sojčík. Chomutov zvítězil 3:1 a ujímá se tedy jednozápasového vedení v sérii.
05.03.2011 17:30, 1. liga ČR - 0. kolo

Piráti Chomutov

Hylák - Kántor, Grof - Mucha, Slovák - Havíř, Pavlas - Bombic, Mudroch - Duda, Hrdel, Hruška - Procházka, Kraft, Kuběna - Selingr, Skořepa, Jíra - Seman, Sikora, Stránský
3

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Ficenc, Kaláb - Dobrovolný, Šidlík - Suchý, Staněk - Zelený, Malena - Hodek, Bezděk, Pitule - Jeslínek, Zeman, Kucsera - Posmyk, Man, Sojčík - Protasenja, Maliník, Krupka
1
Branky a nahrávky: 30. Seman (Sikora, Stránský), 44. Hruška (Duda), 50. Kraft (Kuběna, Procházka) - 52. Sojčík. Rozhodčí: Florian, Smitka - Štofa, Beneš. Vyloučení: 7:9. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4021. Střely na branku: 39:30. Průběh utkání: 3:0, 3:1.

Průběh utkání

Začátek prvního semifinálového utkání playoff se nesl v duchu nepřesností na obou stranách. Po jedné z nich byl hned po minutě hry vyloučen domácí Mucha, ale vzápětí se hrálo ve čtyřech, protože proti pravidlům se provinil také Bakus. Domácí byli aktivnější a důkazem budiž i střela Havíře, která ale skončila mimo branku. Modrobílí se probíjeli do jedné šance za druhou, ale žádnou z nich nedokázali využít díky skvělému Řehořovi v brance. V první třetině rozdal rozhodčí po třech dvouminutových trestech na obou stranách, a tak se v plném počtu často nehrálo. Jihlavští také měli několik slibných šancí, ale většinou končily nepřesností ve finální přihrávce nebo na Hylákovi. První třetina skončila smírně bezbrankovou remízou.

Ve druhé třetině byl hodně vidět exchomutovský rychlonožka Michal Jeslínek, který si vytvořil několik slibných šancí a nejednou zatopil domácí obraně. Při jedné takové akci zakončoval nad Hylákovu branku a z následného protiútoku padla první branka utkání. Marek Sikora obkoužil branku, předložil kotouč ke vzdálenější tyči Filipu Semanovi a ten ho dotlačil za Řehoře. Hosté hnáni vydatnou podporou svých fanoušků, kterých bylo na stadionu několik desítek, se však nevzdávali a dále bojovali. Vyrovnat mohl třeba Jiří Dobrovolný, který ovšem pálil v přečíslení nad. Závěr prostřední části ale patřil opět domácím. Zřejmě největší šanci druhé třetiny měli Duda s Hruškou, ale druhý jmenovaný nevyzrál na výborně chytajícího Řehoře. Po druhé třetině tedy vedli o jednu branku domácí Piráti.

V úvodu poslední třetiny byli opět v akci Duda s Hruškou, ale tentokrát již svou akci zakončili gólem. Duda předložil kotouč před bránu právě Davidu Hruškovi a ten překonal Řehoře. V polovině třetiny to s hosty již vypadalo bledě. Kuběna našel podobně jako předním Duda před brankou tentokráte Milana Krafta a ten svoji střelu zavěsil pod víko jihlavské svatyně. Domácí však sami vrátili hokejisty z Vysočiny zpět do hry. Peter Sojčík nahazoval zpoza brány puk do prostoru, kde si ho nešťastně srazil do vlastní branky David Havíř. Ačkoliv se hosté tlačili do zakončení a chtěli zkorigovat vedení Chomutova, jejich šance pochytal Hylák. Série tedy pokračuje zítra 6.3. opět v 17:30 na ČEZ stadionu za stavu 1:0 pro Piráty z Chomutova.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (Jihlava): Samozřejmě nemůžu být spokojený, ale výkon z naší strany nebyl vyloženě špatný. Ale nemůžeme vyhrát, když dáme jenom jednu branku.

Milan Kašpárek (Chomutov): Podle mého názoru bylo dnešní utkání opět atraktivní pro diváky. V naší sestavě by se dnes asi těžko hledal hráč, který sehrál vyloženě špatné utkání, takže jsem určitě spokojený. Kluci bojovali, bylo tam vidět nasazení. V prvních dvou třetinách jsme mohli dát více branek a odskočit soupeři, ale hlavní je vítězství.


×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava