8:8
(2:2, 4:3, 2:3)

Oldřich Bakus se rozloučil s fanoušky remízou proti mistrům

26.03.2011 / Luboš Jaroš

Do ochozů Horáckého zimního stadionu zavítalo na galapředstavení loučícího se Oldřicha Bakuse kolem tří tisíc diváků. Utkání se hrálo v přátelském duchu a k vidění bylo 16 branek. Každý tým vstřelil přesně polovinu a zápas tak skončil spravedlivou remízou 8:8, když nejlepším střelcem byl právě Bakus, který skóroval třikrát.
Fotografie si můžete prohlédnout zde.
26.03.2011, 1. liga ČR - 0. kolo

Bakus Stars

Bakus P. (16. Neruda) – Kuchyňa, Benák, Chalupa, Malena – Hodek, Mejzlík, Bakus O., Válek, Mokrejš, Žák, Altrichter, Čachotský
8

Mistři 1991

Svoboda – Adam, Kaňkovský R., Buzek, Kuchyňa, Ščerban – Haut, Haman, Polcar, Poukar, Vlk, Chlubna, Kucharčík
8
Branky a nahrávky: 3. Altrichter (Válek, Mokrejš), 9. Altrichter (Hodek, Kuchyňa), 16. Bakus (Hodek), 21. Bakus (Žák, Chalupa), 22. Malena (Bakus), 29. Válek (Bakus), 39. Mejzlík (Mokrejš), 42. Bakus (TS) – 7. Kucharčík (Ščerban), 13. Vlk TS, 20. Haman (Kucharčík), 24. Chlubna, 29. Kucharčík, 35. Chlubna (Vlk, Kaňkovský), 37. Adam TS, 38. Poukar (Haut). Rozhodčí: Vokurka - Rittich, Guth. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 5:3, 5:4, 6:4, 6:8, 8:8.

Průběh utkání

Za bouřlivého potlesku tribun nastoupily oba týmy. Nejdelší ovace sklidil podle očekávání Oldřich Bakus, který se musel s fanoušky řádně uvítat.

První branka padla ve 3. minutě, kdy Válek krásnou nahrávkou vybídl ke skórování Altrichtera, na kterého zívala úplně prázdná branka. Na druhé straně se Chlubna pokusil vymíchat Pavla Bakuse, ten však zůstal stát a pokus o blafák vytěsnil. Gólman Bakusova výběru si následně poradil i se střelou Vlka z mezikruží. Vyrovnání přinesla 7. minuta, Kucharčík dostal skvělou přihrávku do jízdy a střelou pod vyrážečku Bakuse vyrovnal.

Další gól zaznamenal opět Altrichter, tentokráte střelou z mezikruží. Podle pravidel exhibičního zápasu je místo dvouminutového trestu nařízeno trestné střílení. První si ho vyzkoušel Vlk, který všem ukázal jak se má proměnit trestné střílení. Mazácky si počkal a v pravou chvíli trefil přesně horní růžek branky. Na ukazateli tak svítil stav 2:2. Následovala první přestávka a emotivní loučení s dlouholetým kapitánem Dukly Oldřichem Bakusem. Stadion se tak ponořil do oparu slz za odchod dlouholeté legendy klubu.

V úvodu druhého dějství Bakusova parta opět vedla, po pohledné souhře zvolil Hodek místo zakončení přihrávku Bakusovi, který uklidil kotouč do odkryté branky. Ve 20. minutě byl Hodek faulován, nedokázal však proměnit nařízené trestné střílení. V zápětí dokázali mistři opět vyrovnat, tentokrát přesně mířil Haman po přesném pasu Kucharčíka. Další vedení Bakusova výběru přinesla opět branka kapitána Bakuse, střílená přihrávka Žáka se totiž odrazila od brusle do branky.

Po brance Maleny z 22. minuty odskočil Bakusův tým už na dvoubrankové vedení. Snížení přinesla branka Chlubny, který se trefil z otočky přímo do šibenice. Ve 24. minutě mohl završit Bakus svůj hattrick, v sólovém úniku zkoušel zakončení efektní otočkou, puk však skončil mimo branku. 29. minuta přinesla nejprve branku Válka, který ihned po buly propálil z mezikruží Svobodu mezi betony. Na druhé straně jel za faul nájezd Kucharčík, svůj blafák zakončil mezi betony Nerudy. Uzavřel tak stav po druhém dějství na 6:5.

Mistři v úvodu poslední patnáctiminutovky dokázali vyrovnat. Chlubna dostal přesnou přihrávku do jízdy, postupoval sám na Nerudu, první pokus o otočku alá Bakus brankář zmařil, následná dorážka však již skončila mezi jeho betony. Ve 36. minutě bylo po faulu nařízeno trestné střílení, Ščerban se pokoušel zakončit mezi betony, Neruda však jeho pokus vystihl. Mistři poprvé vedli o minutu později, Adam si vymíchal Nerudu a poslal ho na druhou stranu branky než puk.

Vyrovnat mohl Čachotský z trestného střílení, Svobodovi však zůstal puk mezi betony.Dvoubrankové vedení mistrů zařídil Poukar, který uklidil odražený kotouč do horní části branky. Bakusovci se však nevzdali, Mokrejš z rohu přihrál Mejzlíkovi, který se z mezikruží trefil přesně nad beton Svobody. Vyrovnat mohl z trestného střílení Válek, jeho pokus o blafák však Svoboda vypíchl.

Ve 42. minutě se provinil zdržováním hry Svoboda, k exekuci trestného střílení se postavil Bakus a svůj pokus lišácky v pravou chvíli zakončil do horní části branky. Svojí třetí branku zaznamenal loučící se Oldřich Bakus symbolicky v čase 41:41, tedy otočeného čísla 14 ve kterém strávil celou svojí kariéru. V úplném závěru se pokusil Bakusův výběr o hru v šesti bez brankáře, nejblíž skórování byl Bakus, nedokázal však přehodit ležícího Svobodu.

Utkání mezi výběrem Oldřicha Bakuse a mistry 1991 skončilo spravedlivou remízou 8:8. Rozlučkový zápas se vydařil a fanoušci odcházeli do svých domovů spokojeni.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie