6:1
(1:1, 4:0, 1:0)

Mizérii Dukla neprolomila ani na východě Čech. Hradci vysoko podlehla

11.01.2012 / Martin Voltr

Jihlavští hokejisté si svoji slabou chvilku vybrali hnedle v úvodu střetnutí. Domácí se totiž ujali vedení již v 1. minutě. V průběhu první třetiny se Dukle ještě zásluhou Libora Bezděka podařilo vyrovnat. Následující dějství však bylo pro tým z Vysočiny přímo hororové. Hradeckým se podařilo odskočit na rozdíl 4 branek. V závěrečné periodě pak další brankou "doladili" výsledek na konečných 6:1. Dukla tak odjíždí zpátky na Vysočinu opět s prázdnou.
11.01.2012 18:00, 1. liga ČR - 38. kolo

Hradec Králové

Čech – Čížek, Bendík, Roupec, Vágner, Čáp, Hendrich, Karlíček, Pánek – Kubeš, Tvrdík, Berger – Budínský, Koudelka, Moskal – Kubica, Záhorovský, Kadlec – Fiedler, Brož, Karpov
6

HC Dukla Jihlava

Halmoši – Kolafa, Ficenc, Malena, Drtina, Kaláb, Dobrovolný, Petráček – Čachotský, Hubáček, Hodek – Mrňa, Domin, Jeslínek – Vysloužil, Zeman, Bezděk – Pometlo, Maliník, Polcar - Padělek
1
Branky a nahrávky: 1. Tvrdík (Kubeš), 23. Kubica (Záhorovský), 27. Tvrdík (Kubeš), 36. Hendrich (Kadlec), 38. Moskal (Vágner), 55. Bendík (Tvrdík, Berger) - 15. Bezděk (Zeman). Rozhodčí: Dvořák – Jílek, Šperl. Vyloučení: 8:11. Využití: 4:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1306. Střely na branku: 34:33. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 6:1.

Průběh utkání

Rychlý start domácích, první třetina přesto nerozhodně

Hradec měl bleskový vstup do zápasu. Hned v prvním střídání si do levého kruhu vybruslil Vladislav Kubeš a jeho střelu vyrazil Halmoši pouze vedle sebe, kde před prázdnou bránou číhal Michal Tvrdík. Hned po 31 sekundách to bylo 1:0.

Dukla po inkasované brance nepůsobila zakřiknutým dojmem. Její snahu ale přeťala čtvrtá minuta a dvojnásobné vyloučení, které přisoudilo domácím celé dvě minuty přesilovky pět na tři. Secvičená hradecká kombinace s pálícím Davidem Roupcem však k úspěchu nevedla. Vít Budínský navíc z dorážky těsně přestřelil a proti Jiřímu Kadlecovi zasáhl tentokrát jihlavský brankář výborně.

To hosté nenaložili se dvěma klasickými výhodami dobře. I tak se ale v patnácté minutě radovali z vyrovnání! O bleskový zásah se přičinil Adam Zeman, který čistě vyhrál vhazování, a především Libor Bezděk, jenž z první propálil vše před sebou – 1:1.

Minutu před koncem první periody se mohli Hradečtí vrátit do vedení. Halmoší však na poslední chvíli zareagoval na teč vlastního obránce a v úplně samotném závěru mu ještě pomohla proti Jiřímu Kadlecovi tyč.

Přesilovky předurčily vítěze

Druhé dějství zahájila velká šance Radka Hubáčka, který z bezprostřední blízkosti ztroskotal na Jakubu Čechovi. Následně toho musela Dukla litovat, neboť šla do čtyř a rozdílovou branku dal Hradec. Martin Záhorovský nahodil kotouč od modré čáry do chumlu hráčů, kde ho tečoval Zdeněk Kubica mimo Halmošiho dosah – 2:1.

Na sklonku 27. minuty to už bylo o dva. O důležitý úder a svou druhou branku v zápase se postaral Michal Tvrdík – ostřílený útočník si najel do mezikruží a pak trefil neomylně volné místo u jihlavské tyčky – 3:1.

V dresu Dukly dělala soupeři problémy v podstatě pouze první formace Čachotský – Hubáček – Hodek. Byl to znovu Radek Hubáček, kdo měl v polovině utkání velkou šanci dotáhnout svůj tým zpět na nejtěsnější rozdíl. Jakub Čech se proti němu ale stačil bleskurychle přemístit.

Tématem číslo jedna byly o středečním podvečeru přesilovky. Na trestnou lavici putovalo čím dál víc hráčů, ale využívat početní výhody se dařilo jen domácím. Když po Mrňově faulu našel Jiří Kadlec před jihlavskou svatyní Jiřího Hendricha, hradecký bek svým přesným usměrněním zvýšil už na 4:1.

Pokud by se o Hendrichově brance ještě nemluvilo jako o pojistce vítězství domácích, pak hned za dvě minuty už rozhodnuto bylo. V další přesilovce se totiž s ničím nepáral Patrik Moskal a když svou dělovkou z pravého kruhu rozvlnil síť, neslavil jen samotný gól na 5:1. Nejproduktivnější forvard Hradce Králové totiž rovnou oslavil i své jednatřicáté narozeniny.

Zápas se už jen dohrával

Vstřelit čtyři góly za jednu třetinu, to v hokeji není nereálné. Pro Duklu to však ve stávajícím rozpoložení bylo doslova utopické. I přesto, že po návratu z kabin se Halmošimu vykutálela Kubešova střela těsně mimo tři tyče. I přesto, že Hradečtí následně nevyužili další dvě minuty výhody dvou mužů v poli!

Domácí tým to asi příliš nemrzelo, neboť už se nemusel nikam tlačit. V pokračující partii plné nedovolených zákroků tím pádem také Jihlava předvedla řadu útočných akcí, které však pokaždé končily nejpozději na Jakubu Čechovi. Hradecký brankář si nechtěl svou momentální fazónu pokazit a za svá záda už žádný puk nepustil.

Poslední změna stavu se tak udála v jihlavské třetině. A jak jinak, než po dalším z celé řady zbytečných faulů. Od modré poslal puk do ohně slovenský bek Ján Bendík a když Halmoši střelu jen mírně ztlumil a puk se došoural za brankovou čáru, byl do jihlavské klece zatlučen poslední hřebíček. Čtvrtý přesilovkový úder Hradce v utkání stanovil konečné skóre na stavu 6:1.

Důležité střetnutí tak pro sebe jednoznačně ukořistili hradečtí hokejisté. Díky tomu se dotáhli na jediný bodík právě za čtvrtou jihlavskou Duklu, která musela sklonit hlavy před svým soupeřem už popáté v řadě.

Ohlasy trenérů

Jiří Mička (HC VCES Hradec Králové):
Dali jsme branku hned v první minutě, což je mnohdy zavádějící. Chtěli jsme přidat ještě jeden gól v přesilové hře pět na tři, to se nám však nepovedlo. Jakmile jsme dostali gól na 1:1, viděl jsem to trochu chmurně. Povedla se nám hlavně druhá třetina, kdy jsme Jihlavě nasázeli čtyři góly. Ve třetí části už jsme to chtěli víceméně dohrát. Výsledek 6:1 je slušný, ale musíme se soustředit na další zápasy.

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava):
Mně se utkání moc dobře nehodnotí. Před zápasem jsme věděli, že se Hradci nyní daří a je ve formě. Myslím si, že jsme odehráli vcelku slušnou první třetinu, na to, že jsme brzo inkasovali. Dostali jsme se do hry vyrovnávací brankou. Pak ale rozhodly hlavně přesilové hry, kdy jsme od domácích dostali čtyři branky. Když jsme inkasovali druhou branku, vše se pak odvíjelo špatným směrem.