3:2
(2:0, 0:2, 1:0)

Jihlavští hokejisté zdolali Rebely z Havlíčkova Brodu

08.02.2012 / Libor Kucza

Na jihlavských hokejistech byla vidět nesmírná vůle zvítězit již od prvních minut utkání. Do zápasu vtrhli jako uragán a díky brankám Michala Jeslínka a Tomáše Čachotského vyhráli první dějství 2:0. Hosté se ale dokázali z matného výkonu probrat a vyrovnat skóre. Závěrečná perioda ale patřila opět Dukle, vítěznou branku přidal jako správný kapitán Tomáš Ficenc. Body tak zůstávají na Horáckém zimním stadionu, červenožlutí borci porazili Havlíčkův Brod 3:2.
08.02.2012 17:30, 1. liga ČR - 47. kolo

HC Dukla Jihlava

Novotný - Ficenc, Petráček, Kaláb, Grundmanis, Malena, Kolafa, Dobrovolný, Jaroš - Čachotský, Filip, Hodek - Jeslínek, Padělek, Bezděk - Indra, Zeman, Maliník - Vysloužil, Domin, Krupka
3

HC Rebel Havlíčkův Brod

Suchan - Knesl, Morava, Protivný, Jelínek, Blažek, Pavlík, Ostrčil - Vondráček, Semorád, Němec - Stehlík, Zohorna, Kostourek - Musil, Štěpánek, Meidl - Švaňhal, Zábranský, Rytnauer
2
Branky a nahrávky: 10. Jeslínek (Indra, Kolafa), 20. Čachotský (Petráček), 48. Ficenc (Filip, Hodek) - 29. Semorád (Pavlík, Meidl), 35. Ostrčil (Meidl, Štěpánek). Rozhodčí: Přikryl - Klein, Skopal. Vyloučení: 11:13, navíc Stehlík (HBR) 2 + 10 za úder do oblasti hlavy a krku. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3089. Střely na branku: 37:30. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.

Průběh utkání

Před mužstvem z krajského města Vysočiny stála ve 47. kole velká výzva. Mužstvo, které Dukla nedokázala zdolat v předchozích třech střetnutích letošní sezony. Řeč není o nikom jiném, než o havlíčkobrodských Rebelech. Že se ale režie střetnutí bude od minulých klání lišit, nemohl nikdo před úvodním vhazováním tušit.

Již od prvních minut bylo evidentní, že jihlavští hokejisté nechtějí dopustit čtvrtou vzájemnou prohru sezony 2011/2012. Byli mnohem aktivnější, než jejich havlíčkobrodský soupeř. Rebelové se ale mohli opřít o jistotu v brankovišti. Na Suchanovi si postupně vylámali zuby Rostislav Malena, Tomáš Čachotský a Tomáš Kolafa. Ani hlavní arbitr Přikryl nenechal nikoho na pochybách, hned v úvodu utkání nastolil přísný metr, jehož prvními obětmi se stali Kriss Grundmanis a Robert Švaňhal. Oba vyfasovali 2 minuty za hrubost, jihlavský bek navíc 2 minuty za hru vysokou holí. Přesilovou hru se ale podařilo využít až v čase 09:42 domácí Dukle. Jihlavští byli nastěhovaní v útočném pásmu, načež Kolafa vypálil od modré, kotouč posléze doputoval k Marku Indrovi, který poslal před svatyni hostí přesný pas na Michala Jeslínka, jenž se z voleje nemohl mýlit – 1:0. Další tvrdou ránu zasadili domácí Rebelům pouhých 26 vteřin před koncem první periody. Od modré vypálil Tomáš Petráček, tečovaného puku se poté chopil Tomáš Čachotský, který šikovným blafákem překonal Suchana – 2:0.

Druhá třetina se pro červenožluté hokejisty již tak dobře nevyvíjela. Příchozí bouři nastínil ve 27. minutě Pavel Musil, když uháněl sám na Filipa Novotného. Kotouč mu ale v rozhodující chvíli přeskočil, díky čemuž hostující forvard branku minul. Co se nepovedlo nyní, povedlo se o necelé dvě minuty později. Na konci přesné souhry byl v mezikruží číhající Jan Pavlík, který příliš neotálel a vypálil. Kotouč se pak velmi pomalým tempem „doplazil“ za brankovou čáru – 2:1. Po menší šarvátce se hosté dostali opět ke slovu. V čase 34:15 dokázali využít další přesilovou hru a srovnat tak nepříznivý vývoj utkání. Václav Meidl posunul puk na modré čáře stojícímu Radimu Ostrčilovi, který jej bez rozpaků poslal do pravého horního růžku Novotného klece – 2:2. Když nedokázali domácí dvakrát proměnit přečíslení dva na jednoho, odcházelo se do kabin za nerozhodného stavu.

Začátek třetí dvacetiminutovky přinesl o něco málo klidnější podívanou, než tomu byl v dějstvích předchozích. Z letargie vytrhla fanoušky až 44. minuta, která přinesla velkou šanci na obou stranách. Za Rebely zakončoval nepřesně přečíslení Jan Semorád, na druhé straně si stejným způsobem počínal matador Martin Filip. Obě mužstva se přetahovala o třetí důležitý gól. Šťastnějším celkem nakonec byli domácí, kteří zaúřadovali v čase 47:41. Jihlavští měli na ledové ploše o jednoho muže navíc, čehož využil Martin Filip. Zavezl puk do útočného pásma, kde prokázal svůj přehled a poslal jej na v mezikruží najíždějícího Tomáše Ficence. Kapitán Dukly nezaváhal a nekompromisní ranou mezi betony překonal Jaroslava Suchana – 3:2. Havlíčkobrodští hokejisté zkoušeli v závěru utkání štěstí s šesti muži v poli, ani to jim ale nepomohlo. Domácí se ubránili a zvítězili těsně 3:2.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (Jihlava): Vstup do utkání se nám povedl, vyhrávali jsme 2:0, takže zápas byl rozjetý dobře. Na začátku druhé třetiny jsme měli několik přesilových her, které jsme neodehráli dobře, a to nás trochu zabrzdilo. Brod nás začal dostávat pod tlak, z toho vyvrcholilo vyrovnání na 2:2. Posledí třetinu jsme odehráli velice dobře, a dali jsme rozhodující gól.

Karel Dvořák (Havlíčkův Brod): Musím pogratulovat soupeři a uznat, že Jihlava byla hlavně v první třetině jednoznačně lepší. Předvedla nasazení a bojovnost. Ve druhé třetině jsme Duklu hodně dotáhli, chvílemi možná i přehrávali. Hodně a zbytečně vyloučených hráčů nám moc nepomohlo. Měli jsme i nějaké přesilovky, ale my při nich strašně málo střílíme, a bez střely nepadne gól.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie