1:4
(0:2, 1:0, 0:2)

Jihlavští hokejisté vezou tři body z Mostu

18.02.2012 / Libor Kucza

Dukla si cestu za vítězstvím otevřela již v 10. minutě, když nabídnutou početní výhodu využil Rostislav Malena. Nedlouho poté poslal hosty do dvoubrankového vedení Radek Hubáček. Ve druhém dějství vykřesali mostečtí borci naději, perioda závěrečná však patřila opět mužstvu z krajského města Vysočiny. Ti si tři body pojistili dalšími dvěma přesnými zásahy. Na severu Čech tak jihlavští hokejisté potvrdili roli favorita. Most zdolali 4:1.
18.02.2012 17:30, 1. liga ČR - 50. kolo

HC Baník Most

Benda - Parýzek, Charousek, Havelka, Látal, Martinec, Přindiš, Hanzl - Ondráček, Přeučil, Heinisch - Tauš, Slavíček, Tvrdek - Maxa, Vrtek, Vaněk - Nedrda, Birstinš, Skvortsov
1

HC Dukla Jihlava

Halmoši - Petráček, Ficenc, Jaroš, Dobrovolný, Malena, Kolafa, Grundmanis, Kaláb - Čachotský, Filip, Hodek - Krupka, Padělek, Jeslínek - Vysloužil, Hubáček, Indra - Domin, Polcar, Bezděk
4
Branky a nahrávky: 38. Přindiš (Tvrdek, Slavíček) - 10. Malena (Padělek, Indra), 13. Hubáček (Vysloužil, Malena), 41. Čachotský (Filip), 59. Vysloužil (Malena). Rozhodčí: Pavlovič - Špůr, Komárek. Vyloučení: 5:5, navíc Charousek (MST) 10 minut nesportovní chování, Martinec (MST) osobní trest do konce utkání za nesportovní chování, Nedrda (MST) 10 minut nesportovní chování. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 258. Střely na branku: 32:34. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.

Průběh utkání

Nebezpečněji vstoupili do utkání domácí. Před Halmošim se ocitl Kamil Tvrdek, proti jihlavskému gólmanovi ale neuspěl. Totožně si počínal z dorážky také Bohumil Slavíček. V 5. minutě mohl poslat Duklu do vedení Michal Jeslínek. Samostatný únik ale proměnit nedokázal. V čase 09:19 se již mohli jihlavští hokejisté radovat. Aleš Padělek vyhrál vhazování, poslal kotouč na Rostislava Malenu, který jej následně nasměroval až za záda Marka Bendy – 0:2. Červenožlutí tak využili mostecké nedisciplinovanosti. Ve 13. minutě navýšili červenožlutí vedení. Střelu Martina Vysloužila tečoval za brankovou čáru Radek Hubáček – 0:2. Tímto skóre také úvodní dějství skončilo.

Druhá dvacetiminutovka se rozbíhala velmi pomalým tempem. I přes dvě vyloučení jihlavských hokejistů se domácím nepodařilo trefit do černého. Kontaktní branku zaznamenali mostečtí hokejisté až v samém závěru druhé periody. V čase 37:52 viděl za brankou Dukly stojící Kamil Tvrdek v mezikruží dobře najetého Petra Přindiše. Neotálel a poslal mu přihrávku. Zadák Mostu pak šanci bez problémů proměnil – 1:2. Na víc se již ale domácí ve druhé třetině nezmohli.

Hned 25 vteřin po začátku třetí dvacetiminutovky Dukla domácí dokonale zaskočila. Matador Martin Filip zatáhl puk do útočného pásma, kde jej poslal na Tomáše Čachotského. Jihlavský „štírek“ naložil s nabídnutou příležitostí nejlépe, jak mohl. Bekhendem vymetl růžek mostecké svatyně – 1:3. Ve 48. minutě uháněli domácí do přečíslení dva na jednoho. Bohumil Slavíček si ale neseřídil správně mířidla. Po velmi hektickém závěru střetnutí pojistil vítězství borců s ježkem na hrudi Martin Vysloužil. Mladý forvard se z pravého kruhu trefil přesně k tyči Bendovy klece – 1:4. Dukla tak nezaváhala, poslední Most porazila 4:1.

Ohlasy trenérů

Václav Baďouček (trenér Mostu): I přesto, že jsme prohráli 1:4, tak se za svůj výkon v dnešním utkání stydět nemusíme. Jihlava prokázala svoji kvalitu a zkušenost. Rozhodlo jejich lepší zakončování šancí, které si dokázali vypracovat stejně jako my, ale my jsme, bohužel, v koncovce zklamali. I když z naší strany tam chyby určit blyy, nemusíme se, ajk jsem říkal, za výkon na ledě stydět. I když jsme prohráli, nemám z toho špatný pocit. Kdyby se nám za stavu 3:1 podařilo některou z té řady šancí, které jsme měli, proměnit, mohlo být utkání dramatičtější až do konce. Utkání hodně ovlivnil právě třetí gól, kdy jsme špatně vstoupili do třetí třetiny. Řekli jsme si, že máme dvacet minut na to dát gól a uhrát třeba remízu, ale po pár desítkách vteřin to bylo jinak. Bojovali jsme ale až do konce. Myslím, že jsme dnes byli důstojným soupeřem.

Petr Vlk (trenér Jihlavy): Soupeř byl hodně aktivní, hlavně v úvodu zápasu. Postupem času, od prvního gólu, který jsme vstřelili, jsme převzali iniciativu. Mostecký gól na 2:1 nás trochu přibrzdil. Udělali jsme pár chyb v obranném pásmu, ale hned v první minutě třetí třetiny jsme dali gól na 3:1 a hodně se to zklidnilo. Soupeř měl pár příležitostí v závěru třetí třetiny, aby snížil na 2:3, ale neprosadili se. My jsme dvě minuty před koncem dávali na 4:1 a zápas se už dohrál. Nechci říct, že to bylo povinné vítězství, protože v Mostě se nehraje dobře. Soupeř je důrazný, dobře se pohybuje. Nic jednoduchého to nebylo.