5:2
(2:1, 1:1, 2:0)

Dukla si na domácí půdě poradila s Ústím nad Labem

15.11.2014 / Libor Kucza

Jihlavští hokejisté vstoupili do utkání poměrně aktivně, díky čemuž se také ujali vedení, trefil se Marek Prokš. Po následném vyrovnání vrátil červenožlutým náskok Martin Vysloužil. V prostřední periodě oba celky rozsvítily červené světlo jednou. Hned zkraje třetí části přidal další gól Marek Melenovský. Tentýž borec pečetil skóre utkání na končených 5:2 pro Duklu.
15.11.2014 17:30, 1. liga ČR - 25. kolo

HC Dukla Jihlava

Sáblík – Mocek, Dobrovolný, Kaláb, Štebih, Čáp, Schejbal, Šidlík – Důras, Čachotský, Diviš – Melenovský, Malec, Matai – Vysloužil, Prokš, Přidal – Mikeš, Štěpánek
5

HC Slovan Ústí nad Labem

Petrásek – Zdvořáček, Smetana, Vágner, Černý, Brož, Kolafa – Kuchynka, Gengel, Kopta, Vávra, Tůma, Rod, Pořický, Přeučil, Kloz, Roubík, Baranek, Merta
2
Branky a nahrávky: 8. Prokš (Schejbal, Mikeš), 19. Vysloužil (Melenovský), 31. Mocek (Schejbal, Čachotský), 41. Melenovský (Mocek, Matai), 52. Melenovský (Šidlík, Malec) – 15. Přeučil (Gengel, Pořičký), 39. Tůma (Roubík, Vágner). Rozhodčí: Jeřábek, ml. – Barteček, Vengřín. Vyloučení: 7:6, navíc Petrásek (UNL) - 10 minut nesportovní chování. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1648. Střely na branku: 35:35. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 5:2.

Průběh utkání

Hned od prvních minut duelu byla k vidění výrazná jihlavská aktivita. Zkraje periody nabídnutou přesilovou hru ale svěřenci Petra Vlka patřičně nevyužili. Zanedlouho se po zákroku Petráska octl ve velké příležitosti Jakub Matai. Ústecký brankář ale zasáhl pomocí své rukavice. Následně při hře ve čtyřech ujeli ústecké defenzivě Marek Prokš a Jakub Schejbal. První jmenovaný zakončil přečíslení dvou na jednoho briskní střelou – 1:0. V početní výhodě Slovanu mohl vyrovnat Merta, leč proti byl výborně postavený Sáblík. Severočechům se však povedlo skórovat v patnácté minutě. Tvrdou ránu od modré čáry tečoval Petr Přeučil – 1:1. Vedení Dukle zanedlouho vrátil Martin Vysloužil, který dorážel z těsné blízkosti - 2:1. Branku hlavní sudí uznal až po diskuzi s brankovým sudím.

Prostřední část začala v poklidnějším duchu. Hrálo se převážně ve středním pásmu, přičemž se ani jedna z družin nedostávala do vážnějších příležitostí. Vzrušení přišlo až při jihlavské početní výhodě, kdy se do zakončení proháčkoval Marek Melenovský. Zkušený forvard ale Petráska nepřelstil. V čase 30:13 se ale domácí příznivci dočkali. Od modré propálil vše, co stálo v cestě Petr Mocek – 3:2. Červenožlutí poté nevyužili dlouhou dvojnásobnou přesilovou hru. Ztroskotali především na výborném Petráskovi. V závěru dvacetiminutovky se hosté dostali na dostřel, když se naopak Dukla v početním deficitu neubránila. Z mezikruží se prosadil David Tůma – 3:2.

Domácí vlétli do závěrečné části jako uragán. Hned třiadvacet sekund po jejím začátku přidal další zásah pohotovou tečí Marek Melenovský – 4:2. Domácí poté velmi zkušeně kontrolovali hru, Slovan se do větších šancí dostával spíše sporadicky. Ve 47. minutě se zjevil nikým neohrožován před Petráskem Michal Důras. Střela zápěstím ale svůj cíl nenalezla. V čase 51:26 se ideálně zorientoval Marek Melenovský, který přidal svou druhou trefu v utkání – 5:2. Hosté šlápli na plyn, ovšem veškeré pokusy ztroskotaly na vynikajícím Sáblíkovi. Skóre se již poté nepohnulo, a tak Dukla zdolala Ústí nad Labem 5:2.

Ohlasy trenérů

František Zeman (asistent trenéra HC Dukla Jihlava): „Dnes jsme podali zlepšený výkon, a to ve všech činnostech. Bruslení, důraz, střelba, to vše bylo vidět. Defenziva se nám zlepšila příchodem Petra Mocka a Tomáše Kalába. Škoda neproměněných šancí, ale věřím, že i takovéto šance nám tam budou padat. Kluci chtěli, šli za vítězstvím, a tak jsou tři body zaslouženě doma.“

Hostující trenér se na tiskovou konferenci nedostavil.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie