5:6sn
(0:0, 1:0, 4:5 - 0:0)

Šest gólů během čtyř a půl minuty. I to přinesla nevídaná přestřelka v Mostě, kde Dukla vyhrála na nájezdy

07.10.2015 / Sabina Prantová, Tomáš Lysý

Jedenácté kolo WSM Ligy zavedlo Duklu na led posledního Mostu. Úvodní dějství přineslo minimum šancí, proto se nebylo čemu divit, že v něm gól nepadl. Ve druhé třetině nejprve trefili hosté tyčku, aby se poté jako první prosadili domácí. Pořádná gólová přestřelka se strhla až ve třetí části. Jihlava po gólech Tomášů Harkabuse a Kalába otočila stav, ale Most vzápětí v přesilovce srovnal. Červenožlutí následně odskočili díky Martinu Kohoutovi, Davidu Březinovi a Filipu Semanovi během minuty a půl na rozdíl tří gólů, ale ani to Dukle nestačilo k třem bodům, protože také Most přidal tři slepené góly. Zápas nakonec dospěl až do samostatných nájezdů, ve kterých byla úspěšnější Jihlava po tom, co Jakub Škarek vychytal dva domácí hráče a za hosty se prosadili Marek Melenovský s Michalem Důrasem.
07.10.2015 17:30, WSM Liga - 11. kolo

HC Baník Most

Petrásek (50. Mouček) – Zeman, Bittner, Černý, Baránek, Hora, Kokeš – Slavíček, Alinč, Mráz – Kubinčák, Havlíček, Smolka – Chlapík, Hanzl, Písařík – Válek, Přeučil, Mical
5

HC Dukla Jihlava

Škarek – Kaláb, Šimek, Grebenyuk, Dundáček, Šafář, Zadražil, Dobrovolný – Důras, Jícha, Kohout – Griger, Seman, Harkabus – Březina, Melenovský, Malec – Alekseev, Anděl, Kuřítko
6
Branky a nahrávky: 33. Bittner (Kubinčák, Smolka), 46. Písařík (Bittner), 51. Hanzl (Slavíček, Písařík), 52. Havlíček (Smolka), 53. Písařík – 41. Harkabus (Kohout, Seman), 43. Kaláb (Malec), 49. Kohout (Seman, Harkabus), 50. Březina (Jícha), 50. Seman (Kohout, Harkabus), rozh. náj. Melenovský. Rozhodčí: Bejček – Rozlílek, Špringl. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 278. Střely na branku: 38:48. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:5, 5:5, 5:6.

Průběh utkání

První třetina se nesla v duchu vyloučeních. Na začátku nabídli domácí hráči hned sled dvou přesilových her Jihlavě. Dukla kombinovala v útočné třetině, ale provinila se a tak se pokračovali při hře čtyři na čtyři s následnou zkrácenou přesilovkou domácího týmu. Ani jedna výhoda gól nepřinesla. Ve druhé polovině úvodní části se hrálo nahoru dolu, oba dva celky měly po několika málo šancích, ale golmani byli vždy pozorní. V závěru dostali šanci ještě domácí hráči v početní výhodě, kterou po drtivém tlaku nevyužili a tak byl stav utkání 0:0.

Úvod druhé třetiny přinesl zkrácenou přesilovou hru hostům, kterou si přenesli z první třetiny, když těsně v závěru hrál Most v šesti. Po skončení výhody ihned Most zahrozil, po té co jihlavský Dundáček upadl před vlastní brankou. Škarek měl problémy, ale poradil si. Vzápětí se provinil další domácí hráč a tak dostala Dukla šanci v početní výhodě. Dlouho se nemohla usadit v pásmu a Most dokonce zahrozil i ve čtyrech. Následovalo další oslabení Mostu, který se opět dobře ubránil. V druhé polovině se tři stovky diváků konečně dočkali gólu, a to na domácí straně, kdy stav utkání otevřel ve 33. minutě Jan Bittner, který poslal z druhé vlny vyražený kotouč do odkryté branky. V závěru Jihlava hrála v šesti a poté se ještě provinili mostečtí hráči. Žádné další branky to nepřineslo a tak byl stav utkání 1:0.

Na začátku třetí dvacetiminutovky Dukla vyrovnala na 1:1 z hole Tomáše Harkabuse, jenž dostal pas z mezikruží, nemýlil se a potvrdil tak staré známé nedáš – dostaneš. Vzápětí na to přidala Jihlava další gól, šťastné nahození Tomáše Kalába propadlo Petráskovi do branky. Následovala přesilovka domácího týmu, kterou povedenou akcí využil Pavel Písařík, jenž ve středním pásmu nabral rychlost, sjel si před branku a střelou pod horní tyč překonal Škarka.

Vyrovnání dlouho nevydrželo. V rozmezí času 48:21 – 49:54 se hosté z Vysočiny prosadili hned třikrát. Martin Kohout dorazil za přispění nešťastného Petráska puk do jeho branky po Semanově tyči. Za padesát vteřin vybojoval Jícha puk, poslal jej mezi kruhy na Davida Březinu, jenž prostřelil gólmana a při přečíslení dorazil puk do odkryté klece Filip Seman. Jenže vedení vydrželo Dukle jen do času 52:29. Most totiž kontroval také třemi rychlými góly. Nejprve se po otočce zblízka trefil mezi gólmanovy betony Martin Hanzl. Za minutu a půl Ondřej Havlíček u tyče zametl puk do branky po Smolkově pasu a vyrovnání zařídil Pavel Písařík přesnou trefou přes clonícího hráče.

Zápas nakonec dospěl až do samostatných nájezdů. V úvodní sérii trefil jihlavský Filip Seman tyčku a Pavla Smolku vychytal gólman Dukly. Na druhé straně trefil Marek Melenovský naprosto přesně pravý horní roh. Když pokus Pavla Písaříka zneškodnil Jakub Škarek, bylo jasné, že pokud Michal Důras svůj nájezd promění, odveze si Jihlava z ledu Mostu dva body, což se také stalo.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Z našeho pohledu poznamenaly úvod zápasu neproměněné příležitosti, které jsme si vytvořili. Obrázek zápasu by mohl vypadat úplně jinak, kdybychom nějakou využili. Domácí potom začali trochu "zlobit" a využili naší nedůslednosti tím jedním gólem, kterým nám odskočili. Poté, po zredukování sestavy a proslovu v kabině, jsme do třetí třetiny vstoupili velice dobře. Ale, bohužel, ve fázi, kdy jsme odskočili na 5:2 tak přišlo to, co nás provází poslední utkání. Jsou to stále stejné věci, které nás stojí body.