3:2sn
(0:1, 1:0, 1:1 - 0:0)

Dukla ztratila utkání v Mostě a odváží si pouze bod

04.01.2016 / Sabina Prantová

V pondělí zajížděla Dukla na led posledního Mostu a samotný zápas příliš hokejové krásy nenabídl. Do utkání vstoupila lépe Jihlava, když se prosadil v 16. minutě Jiří Dobrovolný, který objel domácí branku a zavěsil. Ve druhé třetině se podařilo Mostu vyrovnat, když jihlavští obránci nabídli příliš prostoru domácímu hráči a bylo vyrovnáno. Ve třetí části hry strhla Dukla vedení opět na svoji stranu díky přesilovkové trefě Josefa Skořepy. Dlouho se zdálo, že si Jihlava odveze všechny body, když se v 59. minutě prosadili domácí při hře bez brankáře a Dukla ztratila už po několikáté vítězství v posledních chvílích zápasu. V prodloužení se nic nestalo a o vítězi tak musely rozhodnout samostatné nájezdy, ve kterých byli lepší domácí. Dukla tak po velmi špatném výkonu prohrála na ledě Mostu 2:3sn.
04.01.2016 17:30, WSM Liga - 37. kolo

HC Baník Most

Petrásek – Hora, Cvrk, Zeman, Strejček, Kokeš, Havelka, Černý, Pokorný – Kubinčák, Tauš, Smolka – T. Doležal, Alinč, Rindoš – Nedrda, Rod, Písařík – Mical, Hanzl, Slavíček
3

HC Dukla Jihlava

Škarek – Šafář, Štebih, Baránek, Kaláb, Grebenyuk, Parýzek, Zadražil, Dobrovolný – Harkabus, Skořepa, Důras – Diviš, Melenovský, Tomeček – Beránek, Flek, Kohout – Anděl, Březina, Malec
2
Branky a nahrávky: 22. Kubinčák (Rindoš, Alinč), 59. Tauš (Doležal), rozh. náj. Hanzl – 16. Dobrovolný (Beránek), 51. Skořepa (Zadražil, Štebih). Rozhodčí: Schmejkal – Bosák, Šmika. Vyloučení: 9:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 253. Střely na branku: 38:37. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2.

Průběh utkání

Začátek utkání se nesl ve velmi svižném tempu. Hned na úvod měl Most několik šancí po sobě, ale i Dukla prověřila mosteckého gólmana. Most byl v celku aktivnějším týmem. V polovině třetiny došlo k prvnímu vyloučení na domácí straně. Dukla svou přesilovku nevyužila, ale natrefila alespoň tyč domácí branky. Jakmile se srovnal počet hráčů na ledě, došlo ihned k dalšímu vyloučení opět na straně Mostu. Jenže to se provinili i hosté a tak se poměr hráčů na ledě srovnal 4/4. Při tomto počtu hráčů Jihlava znovu faulovala a tak hra pokračovala 4/3. Posléze následovala zkrácená přesilová hra domácího týmu 5/3 a 5/4. Tuto početní výhodu po několika vyložených šancí nakonec Most nezužitkoval. Ihned na to se znovu provinili domácí hráči. Most v oslabení dobře bránil, dokonce zaútočil ve čtyřech, až si Dukla pomohla k vyřešení situace faulem a tak se poměr sil na ledě vyrovnal. Při tomto počtu hráčů Jihlava vstřelila gól. V 16. minutě Jiří Dobrovolný vybruslil před branku a z těžko uvěřitelné pozice prostřelil Petráska mezi tyčkou a jeho tělem. V závěru třetiny došlo ještě k vyloučení na straně Mostu, ale žádná jiná branka už nepadla a tak byl stav po první třetině 0:1.

Na úvod druhé třetiny Most vyrovnal na 1:1. Ve 22. minutě našel Rindoš před branku najíždějícího Vojtěcha Kubinčáka, který prostřelil Škarka. Ihned na to šel Most do oslabení a vzápětí se provinil ještě jednou a tak hra pokračovala 3/5. Domácí tým se bez větších problémů ubránil. Poté si i domácí hráči zahráli v situaci 5/3. Při této hře Most nastřelil 2x tyč. Hned na to se i Dukla dostala do obrovské šance. Při tomto aktu si domácí pomohli faulem a tak si Jihlava zahrála přesilovou hru. Tu následně nevyužila, takže byl stav po druhé třetině vyrovnaný 1:1.

Na začátku třetí třetiny si domácí tým zahrál v početní výhodě, kterou ovšem nevyužil. O pár chvil později byl ve veliké šanci jihlavský Březina, ale Petráska nakonec nepřekonal. Ihned na to se provinili hráči Mostu. Dukla tentokrát přesilovku využila, když v 51. minutě Zadražilovu střelu od modré dokázal před Petráskem šikovně tečovat Josef Skořepa a zvýšil tak stav utkání na 1:2. Poté byl v další větší šanci jihlavský Harkabus, ale Petrásek byl tentokrát pozorný. Následovalo vyloučení na straně hostí a tak dostal Most šanci k vyrovnání v přesilové hře. To ovšem nepřišlo, tak domácí zkusili v závěru třetiny ještě power play. To se Mostu vyplatilo a z hole Zdeňka Tauše vyrovnal na 2:2.

V prodloužení se dostal do obrovské šance domácí Nedrda, ale nakonec přestřelil Škarkovu bránu. Poté byl v šanci ještě Kubinčák s Alinčem. Na druhé straně dorážel Zadražil, ale také bez gólu, proto došlo na samostatné nájezdy. V těch byli šťastnější domácí a Jihlava si odváží z Mostu bod.