3:4
(0:0, 1:2, 2:2)

Dukla si ze severu veze tři body

16.01.2016 / Tereza Košťálová

Sobota 16. ledna přinesla pro jihlavské barvy zlomení dlouhé série bez výhry za tři body, až devátý zápas na severu Čech přinesl radost do jihlavského tábora. Samotný duel ovšem lépe začali domácí, hosté ale do konce druhé třetiny otočili na 2:1. Třetí třetina přinesla čtyři branky, z toho po dvou na každé straně. Dukla se radovala z vítěztví 4:3 a nadále jí patří třetí příčka. Vítěznou branku si připsal Jan Kolář.
16.01.2016 17:00, WSM Liga - 41. kolo

HC Slovan Ústí nad Labem

Soukup – Vl. Brož, D. Sobotka, Bernad, Holomek, Chalupa, Smetana – D. Tůma, Roubík, Rys – Tenkrát, J. Kloz, D. Merta – Dalecký, Melka, Kuchler – Křivohlávek, Gengel, Macek
3

HC Dukla Jihlava

Honzík – Štebih, Bilčík, Škůrek, Marek Baránek, Parýzek, Grebenyuk, Dobrovolný – Důras, J. Skořepa, Jícha – Jan Kolář, Diviš, O. Beránek – Mrňa, Březina, Anděl – Kohout, Harkabus, Šafář
4
Branky a nahrávky: 31. Dalecký (Melka, Bernad), 55. Sobotka (Brož, Kloz), 58. Sobotka (Roubík, Tenkrát) – 37. Harkabus (Dobrovolný, Kohout), 40. Kohout (Harkabus, Šafář), 52. Beránek (Dobrovolný, Skořepa), 58. Kolář. Rozhodčí: Smitka – Svobodová, Šmika. Vyloučení: 2:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1668. Střely na branku: 36:32. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4.

Průběh utkání

Úvodní třetina čtyřicátého prvního kola WSM Ligy mezi Slovanem a Jihlavou se obešla bez gólu, ale za to mohli diváci zhlédnout několik nevyužitých šancí. První velkou šanci dostalo Ústí nad Labem v desáté minutě. Jan Kloz nahrál od mantinelu Davidovi Mertovi, který však z bezprostřední blízkosti trefil pouze jihlavského gólmana. V šestnácté minutě si před Davidem Honzíkem vyměnil puk s Davidem Tůmou, ale ten svým střeleckým pokusem nechal spíše vyniknout gólmana hostů.

Do druhého dějství měli lepší vstup Ústečtí. Ve dvacáté třetí minutě mohl zavést vedení pro Slovan Jan Kloz, ale David Honzík jeho přízemní střelu na poslední chvíli vyrazil. Následně mělo Ústí nad Labem dvě přesilové hry, ale při druhé početní výhodě byl vyloučen i ústecký hokejista Daniel Sobotka a tak se počet hráčů na ledové ploše srovnal. Třetí přesilovka byla pro Severočechy už mnohem lepší. Třicet osm vteřin po jejím zahájení zahlédl Antonín Melka volného Jana Daleckého, který dokázal prostřelit touš za záda jihlavského brankáře.

V čase 36:12 min. nebyla uznána vyrovnávací branka Dukly pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Jihlava ale hrát nepřestala a po třiceti čtyřech vteřinách se prezentoval Tomáš Harkabus, jenž získal odražený puk od Jiřího Dobrovolného a do sítě Slovanu zamířil přesně. Třicet čtyři vteřiny před koncem druhé periody dokázali hosté vstřelit branku zásluhou Martina Kohouta. Druhý úspěšný střelec hokejistů krajského města Vysočiny dorazil puk do odkryté branky po odraženém pokusu Tomáše Harkabuse.

Poklidnou hru v závěrečné dvacetiminutovce narušila třetí branka hostů. Jihlava vyhrála vhazovaní v útočné třetině. Puk se nejdříve ocitl na hokejce Josefa Skořepy, následně Jiřího Dobrovolného a naposledy u Ondřeje Beránka, který se bezchybně trefil do černého a navýšil vedení Dukly na dvoubrankové. Radostná euforie Jihlavy ze třetího gólu překazil v padesáté páté minutě při přesilovce Daniel Sobotka, jenž po výměně puku s Vladimírem Brožem prostřelil naprosto vše.

Naději Slovanu na vyrovnání snížil v padesáté osmé minutě Jan Kolář, kterému se podařilo prosadit střelou těsně za modrou čárou a vedení svého mužstva pojistit. Slovan dokázal ale opět snížit a to po více jak třiceti sekundách. Daniel Sobotka už po druhé v utkání překonal Davida Honzíka, tentokrát střelou z mezikruží. Následovalo ještě několik perfektních střel od Slovanu, ale Jihlava si jednobrankové vedení udržela.

Utkání na ústeckém zimním stadionu přineslo celkem sedm branek. 1 668 diváků vidělo tři branky ve prospěch ústeckých hráčů a čtyři pro Jihlavu. Jihlava si tak po čtyřech prohrách připsala tři body do tabulky za velmi těsnou výhru se severočeským hokejovým klubem.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mareš (HC Slovan Ústí nad Labem): „S Jihlavou se jednalo o těžký zápas, ze kterého jsme po dvou prohrách potřebovali vytěžit tři body. Myslím si, že jsme prohráli nezaslouženě, jelikož jsme šancí měli o dost více než Jihlava. Hosté potrestali každou naší chybu. Je škoda, že jsme nevyhráli, neboť přišlo i hodně lidí. Nyní se musíme soustředit na další zápasy a snažit se přivézt tři body z Havířova. Na konci utkání jsme měli trochu štěstí, které jsme předtím neměli. V poslední minutě jsme měli dvě velké šance k vyrovnání, ale štěstí se přiklonilo na stranu soupeře.“

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): „Jsme velice spokojení, že si domů vezeme plný počet bodů, jelikož jsme to už docela potřebovali. Kluci se Slovanem bojovali. Ústí nad Labem v závěru několik příležitostí mělo, ale my jsme to dokázali udržet.“